ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

«Τα άνθη της καταστροφής» στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Αυγ 3, 2022 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Πολιτιστικά δρώμενα

«Τα άνθη της καταστροφής» στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης

 

Φόρο τιμής στη μουσική, τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας θα αποτίσουν o τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου και οι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης, την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

 

Με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων, και όχημα γνωστά τραγούδια, σε μία νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, θα ταξιδέψουν το κοινό στον «μυθικό» αλλά και στον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας, μέσα από την μουσική παράσταση «Τα άνθη της καταστροφής», που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης. Οι βασικοί σταθμοί αυτού του ταξιδιού, η ζωή πριν την απελευθέρωση, η απελευθέρωση, η ήττα, η καταστροφή, η προσφυγιά και το ρίζωμα στην Ελλάδα.

Ο λόγος εξιστορεί και ζωντανεύει τις «μνήμες» των Μικρασιατών, τα τραγούδια και η μουσική, τα οποία θα αποτελούν το όχημα που θα μεταφέρει ατόφια την αίσθηση της ιστορίας της Μικράς Ασίας, καθώς μπορεί οι Μικρασιάτες να έχασαν τα πάντα στην καταστροφή αλλά τα τραγούδια τους κατάφεραν να τα «φέρουνε» μαζί τους.

Τα κείμενα είναι της Ευγενίας Μαραγκού, η σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και συνοδεύει ορχήστρα κλασικών και παραδοσιακών – λαϊκών μουσικών.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, δημότες Δωδώνης 4 ευρω, ανεργοι δημότες Δωδώνης, ΑμεΑ και παιδιά έως 10 ετών ελεύθερη είσοδος.

Εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/ , από το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» και από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οι δικαιούχοι μηδενικού εισιτηρίου καλούνται να εκδίδουν ηλεκτρονικό εισιτήριο μηδενικού κόστους.

 

Πηγή: www.agon.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο