ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Ιούλ 9, 2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

 

Από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Όπως έχει κάνει γνωστό με προγενέστερα ενημερωτικά δελτία που έχει εκδώσει ο Σύλλογός μας, τα ειδικά συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα που είναι εγκατεστημένα στις παραλίες ΕΛΛΗ μπροστά από το ξενοδοχείο ΙΒΙΣΚΟΣ , καθώς και στο Φαληράκι στη κεντρική παραλία, έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες, με αποτέλεσμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να βρίσκονται σε πλήρη απραξία.

 

Ο Σύλλογος μας από τη πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους αρμοδίους, συνεισέφερε και εξακολουθεί να συνεισφέρει έμπρακτα τα μέγιστα για την όσο το δυνατόν συντομότερη επισκευή τους. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι έχει ολοκληρωθεί η παραγγελία των απαιτούμενων ανταλλακτικών από το τμήμα Προμηθειών του Δήμου, και με τη παραλαβή τους θα γίνει άμεσα η επισκευή των συστημάτων.

 

Αναμένουμε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώσουμε άμεσα.

 

Ενημερώνουμε όσους έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης ότι, το σύστημα στα Αφάντου, αφού αντιμετώπισε και αυτό αρκετά προβλήματα, από σήμερα όπως μας ενημέρωσε η κυρία Αντιδήμαρχος είναι διαθέσιμο προς χρήση από ώρες 08:00- 19:00.

 

Το έτερο ειδικό σύστημα στη Λίνδο που προορίζεται και για άτομα με προβλήματα όρασης, είναι σε πλήρη λειτουργία από μέσα Μαΐου.

 

Αφουγκραζόμαστε τις δίκαιες και εύλογες διαμαρτυρίες των ανάπηρων συμπολιτών μας , αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που σήμερα 8 Ιουλίου στη μέση του καλοκαιριού στερούνται ακόμα το ελάχιστο αυτό αγαθό.

 

Εικόνες που μας μεταφέρθηκαν , άτομα με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν σαμπρέλες για να καταφέρουν να μπουν στη θάλασσα , δεν μπορεί να μας αφήνουν ασυγκίνητους και δεν μας τιμούν…

 

Πηγή: www.rodiaki.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο