ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Σύλλογος ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς»: για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

Σεπ 21, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Σύλλογος ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς»: για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

 

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» για την μεταφορά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από Αγρίνιο στο Μεσολόγγι,

 

Σχετική επιστολή εστάλη στον Υπουργό Υγείας, την 6η ΥΠΕ, την Δ/νση ΠΕΔΔΥ και κοινοποιείται σε ΕΣΑμεΑ και ΠΟΜΑμεΑ. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την μεταφορά των γραφείων και φαρμακείου του ΠΕΔΔΥ απο την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου. Μιας και αριθμούμε σαν σύλλογος πολλούς ΑΜΕΑ μικτών αναπηριών, σας πληροφορούμε ότι είμαστε ανάστατοι και δυσαρεστημένοι. Οι μεταφορές για την εξυπηρέτησή μας, σε άλλη πόλη για εμάς και τις οικογένειές μας είναι αδύνατη.

 

Πληθυσμιακό κριτήριο ετέθηκε? Πως μεταφέρεται μια υπηρεσία απο μια πόλη 100.00 κατοίκων σε μιαν άλλη 10.000?Ολοι οι ΑΜΕΑ έρχονται στο Αγρίνιο ώστε να εξυπηρετηθούν είτε απο το Νοσοκομείο είτε στους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αρκετά συχνά από όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας.Τώρα θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι και στο Μεσολόγγι για να λάβουμε την φαρμακευτική αγωγή (Φ.Υ.Κ)φάρμακα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ένα ευρέως φάσμα πολλών ασθενιών. Τα μέλη μας είναι ανοσοκατασταλμένοι,καρκινοπαθείς,νεφροπαθείς,ρευματοπαθείς,πολυμεταγγιζόμενοι Θαλασαιμικοί,πάσχοντες απο ΙΦΝΕ,κ.α..

 

Επίσης πολλά μέλη μας και τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμός,σύνδρομο Down,κ.α.χρήζουν ειδικών θεραπειών όπως λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.α.όπου πρέπει να καταθέτουν έγγραφα έγκρισης θεραπειών.

 

Επίσης τα έξοδα μετακίνησης των συμπασχόντων σε νοσοκομεία όπως οι νεοπλαστικοί ασθενείς που τελούν σε χημειοθεραπεία κ.τ.λ. Πρέπει να έρχονται στο Μεσολόγγι για οτιδήποτε απο τα παραπάνω. Οι μετακινήσεις για εμάς και τους οικείους μας ,δεν είναι εύκολες λόγω της βαρύτητας της νόσου μας,και λόγω οικονομικών δυσχεριών που αντιμετωπίζουμε.

 

Οπότε για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο, και μας βρίσκει αντίθετους η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΠΕΔΔΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου. Μέχρι πρότεινος φάρμακα ΦΥΚ δινόνταν απο το φαρμακείο του νοσοκομείου ή του πρώην ΙΚΑ,έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.Επίσης πρόσβαση σε internet και χρήση H/Y δεν έχουν οι περισσότεροι ΑΜΕΑ.Απαντήστε μας πως θα εξυπηρετηθούμε απο εδώ και στο εξής? Με κατάθεση δικαιολογιτικών μέσω φόρμας?με χορήγηση των φαρμάκων μας απο ιδιωτικά φαρμακεία?Αναμένουμε και ευελπιστούμε να πράξετε τα δέοντα χωρίς να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρίες.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος η Α.Γραμματέας

Ελισάβετ Κρητικού Ιουλιάνα Καρζά»

 

Πηγή: www.agrinionews.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο