ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η καθυστέρηση στην ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία

Μάι 27, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η καθυστέρηση στην ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία

 

Το θέμα της καθυστέρησης της ίδρυσης των Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία έφερε με κοινοβουλευτική Ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

Τα Τμήματα Ένταξης είναι δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λειτουργούν μέσα στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, και τα οποία μέσα από ατομικά ή ομαδικά εξατομικευμένα προγράμματα βοηθούν μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να ενταχθούν ομαλότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική κοινότητα.

 

Όπως τόνισε ο Αλ.Μεϊκόπουλος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Παιδείας έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στα Τμήματα Ένταξης εκσυγχρονίζοντας το ρόλο τους, ιδρύοντας νέα και αυξάνοντας κατά 20% τον αριθμό των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν Τμήμα Ένταξης.

 

«Την ίδια προσοχή δεν δείχνει όμως το υπουργείο Παιδείας σήμερα το οποίο εξέδωσε, μεν, στις 27.04.2021, εγκύκλιο με θέμα «Υποβολή προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και έχει στη διάθεσή του τις τελικές προτάσεις με όλα τα δικαιολογητικά από τις 26.07.2021, αλλά μέχρι σήμερα, 10 και πλέον μήνες μετά, η σχετική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί, όπως δεν έχει ανακοινωθεί ούτε και σχετικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα εκδοθεί τελικά η εγκύκλιος», ανέφερε ο βουλευτής.

 

Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι συγκρίνοντας το χρόνο της διαδικασίας της παραπάνω έκδοσης, σε σχέση με την τελευταία ίδρυση Τ.Ε., που πραγματοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, εξάγεται το συμπέρασμα ότι έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, με συνέπεια οι μαθητές που αναμενόταν να φοιτήσουν στις νεοϊδρυθείσες δομές κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, να μείνουν χωρίς την απαιτούμενη εκπαιδευτική στήριξη, ενώ κινδυνεύει να συμβεί το ίδιο και την επόμενη σχολική χρονιά, εάν τα νέα Τ.Ε. δεν εγκριθούν εγκαίρως πριν την έναρξή της.

 

Επιπλέον, μετέφερε τις προτάσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής, για την ίδρυση των Τ.Ε. πριν τη διενέργεια των μόνιμων διορισμών της ΕΑΕ, την ανάγκη να καλυφθούν πλήρως όλα τα οργανικά κενά που υπάρχουν, και την έκδοση συμπληρωματικής εγκυκλίου που να αφορά τις μεταθέσεις που έγιναν τη φετινή χρονιά.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την αρμόδια Υπουργό να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης και να ανακοινώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ίδρυσή τους, ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνία μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Πηγή: www.e-thessalia.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο