Προτομή του Ομήρου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Στη Βουλή από τον Αλ.Μεϊκόπουλο η ανάγκη αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων

Σεπ 26, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Στη Βουλή από τον Αλ.Μεϊκόπουλο η ανάγκη αύξησης των αναπηρικών επιδομάτων

 

Στο πλευρό της αναπηρικής κοινότητας στάθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος με Ερώτηση του κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των ΑμεΑ για αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, αλλά και για στοχευμένα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση τους ενεργειακού κόστους.

«Η αναπηρία είναι μία συνθήκη που επιφέρει πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλογικά, με στοχευμένα μέτρα ικανά να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των ΑμεΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και επεσήμανε ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, η πανδημία και η νέα ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν φέρει τους αναπήρους σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τα αναπηρικά επιδόματα έχουν μείνει «καθηλωμένα» στα ίδια ποσά από το 2011, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά. Οι εκπρόσωποι των αναπήρων στη Μαγνησία τονίζουν ότι, πολλά ΑμεΑ έχουν καθημερινή ανάγκη από πρόσθετη παροχή οξυγόνου. Οι συσκευές παροχής οξυγόνου αυξάνουν κατά πολύ την κατανάλωση του ρεύματος. Λαμβάνοντας υπόψη και το εξαιρετικά αυξημένο ενεργειακό κόστος, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από παροχή οξυγόνου σήμερα ωθούνται δικαιολογημένα σε απόγνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διά στόματος του Προέδρου του, έβαλε στην πρόσφατη ΔΕΘ στο επίκεντρο την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των πολιτών ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνεται η αύξηση στο αναπηρικό επίδομα κατά 20%, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ΑμεΑ, όπως προσωπικός φροντιστής ή βοηθός για 70.000 άτομα, εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις, αλλά και διευκόλυνση της επικοινωνίας του ανάπηρου με το Δημόσιο, απλοποιώντας και μειώνοντας τη περιττή γραφειοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να ενισχύσει τους πολίτες της χώρας μπροστά στις ραγδαίες αυξήσεις στην ενέργεια και να τους προστατέψει από την κερδοσκοπία των παρόχων, δημιουργεί πραγματικά προβλήματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. «Τα ΑμεΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται και ζητούν μέτρα αναλογικά της ευαίσθητης κοινωνικής τους θέσης», σημείωσε ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

 

Πηγή: www.e-thessalia.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο