ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Προσβάσιμες και σε τυφλούς οι παραλίες του Δήμου Κομοτηνής

Ιούν 23, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Προσβάσιμες και σε τυφλούς οι παραλίες του Δήμου Κομοτηνής

 

Τρία αντί για ένα Seatrac για άτομα με κινητικές αναπηρίες, δύο σημεία με ηχητικές σημάνσεις για άτομα με αναπηρίες όρασης

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στις ακτές του Δήμου Κομοτηνής έκανε φέτος η δημοτική αρχή, ενισχύοντας περισσότερο τις υποδομές της για άτομα με αναπηρία.

 

Ως γνωστό τα τελευταία χρόνια τοποθετούταν και λειτουργούσε στην παραλία Ιουλία Φαναρίου μηχανισμός αυτόνομης εισόδου-εξόδου στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία (Seatrac). Έτσι συνέβη και φέτος όπως διαβάσατε πριν μερικές ημέρες. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν επίσης όλες οι συνοδευτικές υποδομές, που καθιστούν το μπάνιο για ΑμεΑ συμπολίτες μας ισότιμη απόλαυση κι όχι «βουνό». Συγχρόνως, τοποθετούνταν διάδρομοι για ΑμεΑ και σε άλλα σημεία των ακτών.

 

Πέρσι, ο Δήμος Κομοτηνής εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΥΜΕΠΕΡΑΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη) προϋπολογισμού 239.000€ μέσα από το οποίο αυξάνονται οι υποδομές πρόσβασης στις ακτές.

 

Ακτές προσβάσιμες για κάθε αναπηρία

Το τι περιλαμβάνει το έργο έκανε γνωστό στη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου. Όπως πληροφόρησε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκευή υποδομών σε τέσσερα σημεία ακτής του Δήμου Κομοτηνής: Δύο στην Αρωγή και δύο στη Μέση.

 

Έτσι τόσο στην Αρωγή όσο και στη Μέση θα τοποθετηθεί από ένας μηχανισμός Seatrac (συνολικά θα υπάρχουν τρεις στον Δήμο μαζί με αυτόν της Ιουλίας) και δύο μηχανισμοί με ηχητική σήμανση και πλωτά μέσα εισόδου στη θάλασσα για μπάνιο ατόμων με αναπηρίες όρασης. Συγχρόνως, κατασκευάζονται όλες οι συνοδευτικές υποδομές, δηλαδή πάρκινγκ, ειδικός κάδος, τουαλέτα, ντουζιέρα, αποδυτήρια.

 

«Μαζί με την παραλία Ιουλία θα έχουμε πέντε σημεία σαν Δήμος που θα είναι προσβάσιμα σε άτομα με κάθε αναπηρία», είπε χαρακτηριστικά η κα Πάσσου, που δήλωσε ικανοποιημένη διότι κατ’ αυτό τον τρόπο «καλύπτουμε όλη την παραλία του Δήμου και όλες τις περιπτώσεις (αναπηρίας)».

 

Ξεκαθάρισε πως μέσα από το πρόγραμμα ο Δήμος αγόρασε αυτό τον εξοπλισμό, δηλαδή δεν είναι κάτι που… θα λήξει τα επόμενα χρόνια. «Αυτά θα τα στήνουμε κάθε χρόνο, εύχομαι ο κόσμος να τα σέβεται και να τα προσέχει» είπε.

 

Την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή των υποδομών, με την τοποθέτηση των δύο Seatrac, ενώ αυτές τις ημέρες διαμορφώνονται οι διάδρομοι, τα πάρκινγκ και οι υπόλοιπες απαραίτητες κατασκευές.

 

Πηγή: www.xronos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο