ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια: Τρία χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα κατέκτησαν οι Έλληνες στα ατομικά

Οκτ 26, 2023 | Αθλητική Επικαιρότητα, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια: Τρία χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα κατέκτησαν οι Έλληνες στα ατομικά

 

Έξι μετάλλια κατέκτησαν οι  Έλληνες αθλητές, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια, που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης,  με τη συμμετοχή 23 χωρών και της διοργανώτριας Ελλάδος.

Στην κατηγορία BC3 των ανδρών, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με  ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη) κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, σε μεγάλη διοργάνωση, αήττητος. Νίκησε στον τελικό τον Σλοβάκο Μπόρις Κλόνα με 5-2 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ακόμη ένα χρυσό πρόσθεσε στη συλλογή της η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, στην κατηγορία BC4 των γυναικών, όπου στον τελικό επικράτησε της Αλεξάνδρας Σάμπο, από την Ουγγαρία με 4-2 και έφθασε αήττητη στην κορυφή.

Ο ελληνικός «εμφύλιος» στη κατηγορία BC1 των ανδρών, νικητή ανέδειξε τον Δημήτρη Κυριακίδη, νίκησε στις λεπτομέρειες τον Παναγιώτη Σουλάνη με 5-4 και  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Παναγιώτης Σουλάνης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία BC3 των γυναικών η Άννα Ντέντα (με ramp operator.  τη Χριστίνα Ντέντα) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, μετά την άνετη επικράτησή της στο «μικρό» τελικό, επί της Γαλλίδας Ματίλντ Τρουντέ με 5-3.

Στην κατηγορία BC2 των γυναικών η Ελισάβετ Ιωσηφίδου μετά και τον αγώνα της στον 5ο γύρο και με σύνολο, 2 νίκες και 2 ήττες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αύριο (Πέμπτη, 26/10) μπαίνουν στη «μάχη» τα ζευγάρια. Στην κατηγορία BC3 Πολυχρονίδης-Ντέντα και στην BC4 με τους Μόρφη-Μέτζου και Κωνσταντόπουλο.

 

Πηγή: ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο