ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει οικονομικά την Αθλητική Ένωση τυφλών “Πυρσός” για να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Νοέ 20, 2023 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει οικονομικά την Αθλητική Ένωση τυφλών “Πυρσός” για να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει έμπρακτα την Αθλητική Ένωση τυφλών “Πυρσός” για να μπορέσει να αγωνιστεί στην European Blind Football League 2023-2024. Παίκτες της Β’ ομάδας έπαιξαν μπάλα μαζί με τους αθλητές της ομάδας.

Όμορφη χειρονομία από τον ΠΑΟΚ που στηρίζει οικονομικά Αθλητική Ένωση τυφλών Πυρσός μέσω του PAOK Action ώστε να καταστεί δυνατό να συμμετάσχει στο European Blind Football League 2023-2024, μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Μίκρας από την 1η μέχρι και την 3η Δεκεμβρίου.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, Φώτης Παντεκίδης, Ερμής Σελιμάι, Χισάμ Κανίς, Ιωάννης Γκιτέρσος και Νικόλαος Σπυράκος, φόρεσαν μάσκες και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι ο ΠΥΡΣΟΣ είναι η μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αποτελούμενη από άτομα που έχουν οπτική αναπηρία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρει: “Διαφορετικό ποδόσφαιρο κλήθηκαν να παίξουν οι αθλητές του ΠΑΟΚ Β με την Αθλητική Ένωση τυφλών Πυρσός. Οι Φώτης Παντεκίδης, Ερμής Σελιμάι, Χισάμ Κανίς, Ιωάννης Γκιτέρσος και Νικόλαος Σπυράκος φόρεσαν μάσκες στα μάτια ώστε να βιώσουν πως παίζουν ποδόσφαιρο οι αθλητές με οπτική αναπηρία, προσπάθησαν να ακολουθήσουν την ειδική μπάλα, εις μάτην ωστόσο.

Πιστέψτε μας, ήταν εξαιρετικά δύσκολο, κι αυτό είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα της δύναμης και της θέλησης των ανθρώπων με αναπηρία. Η ομάδα του Πυρσού κέρδισε, κι έδειξε μάλιστα …μεγαλοψυχία, αφήνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να εκτελέσουν πέναλτι, τα οποία επίσης δεν βρήκαν στόχο… Το κλίμα ήταν τόσο ευχάριστο, στο γήπεδο 5×5 του ΕΑΚ Μίκρας, που ουδείς ήθελε να φύγει.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει με οικονομική ενίσχυση την Αθλητική Ένωση Τυφλών Πυρσός, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στο European Blind Football League 2023-2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΕΑΚ Μίκρας από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου του 2023. Ο ΠΥΡΣΟΣ αποτελεί την μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου ατόμων με οπτική αναπηρία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι το ποδόσφαιρο είναι πολλά περισσότερα από τα 90 λεπτά ενός αγώνα”.

 

Πηγή: www.sport24.gr

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο