ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για το σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Ιούλ 12, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για το σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης του ΕΕΕΕΚ Βόλου

 

Λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου, ζητεί από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επανερχόμενος με νέα Ερώτησή του στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

 

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία τα κενά που παρουσιάστηκαν κατά την σχολική χρονιά 2021-22 στην στελέχωση του ΕΕΕΕΚ Βόλου καλύφθηκαν εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2022. «Αν αληθεύει, αυτό σημαίνει ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς η εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή δομή ειδικής αγωγής έμεινε υποστελεχωμένη, μην μπορώντας να καλύψει το σύνολο των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας και υπηρεσιών στήριξης των πλέον ευάλωτων ΑμεΑ», τονίζει ο βουλευτής

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε καταθέσει Ερώτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα και τον Νοέμβριο του 2021, επισημαίνοντας τότε συγκεκριμένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Ωστόσο, έλαβε εκπρόθεσμα, μέσω της Βουλής, την απάντηση της αρμόδιας υφυπουργού Ζέττας Μακρή (7-2-22), στην οποία δεν περιλαμβανόταν καμία πληροφορία που να αφορά ειδικά το ΕΕΕΕΚ Βόλου, παρά μόνο κάποια γενικά στοιχεία σε επίπεδο Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή οι γονείς στην επιστολή τους επισημαίνουν τους οδυνηρούς συμβιβασμούς που αναγκάστηκαν να κάνουν πέρυσι, προσαρμόζοντας τα εργασιακά και προσωπικά τους δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Βόλου, ο βουλευτής ζητεί με τη νέα Ερώτησή του να ενημερωθεί από την κ. Κεραμέως με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα ήδη σημειωθέντα προβλήματα στελέχωσης του ΕΕΕΕΚ Βόλου σε εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και εποικοδομητικά τόσο για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου όσο και για τους γονείς τους.

 

Πηγή: www.e-thessalia.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο