ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Μουσικός με οπτική αναπηρία παίζει σε φλεγόμενο πιάνο και εντυπωσιάζει (βίντεο)

Ιούλ 22, 2019 | Οπτικοακουστικό υλικό, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Ντανίλα Μπολσάκοφ από την Αγία Πετρούπολη, εκτέλεσε το κομμάτι «H in New England»  του συνθέτη Μαξ Ρίχτερ, σε μία παραλία στον Φινλανδικό κόλπο κατά τη δύση του ηλίου, παίζοντας σε ένα πιάνο τυλιγμένο στις φλόγες.

Όταν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης συνδυάζονται με τη μουσική το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το βίντεο του μουσικού Ντανίλα Μπολσάκοφ έχει γίνει viral στα social media, καθώς φωτιά, νερό, γη και αέρας συνδυάζονται υπό τους ήχους της μελωδίας ενός πιάνου.

Ο μουσικός από την Αγία Πετρούπολη, εκτέλεσε το κομμάτι «H in New England»  του συνθέτη Μαξ Ρίχτερ, σε μία παραλία στον Φινλανδικό κόλπο κατά τη δύση του ηλίου, παίζοντας σε ένα φλεγόμενο πιάνο.

Το κομμάτι και η γαλήνια έκφραση του μουσικού, έρχονται σε αντίθεση με τις φλόγες που τυλίγουν το πιάνο την ώρα που παίζει.

Καθώς η τελευταία αχτίδα φωτός χάνεται από τον ορίζοντα και τελειώνει η μουσική, ο Μπολσάκοφ περπατά μακριά.

Ο Μπολσάκοφ έχει οπτική αναπηρία. Διευθύνει ένα συγκρότημα, που απαρτίζεται από τυφλούς μουσικούς και μουσικούς με προβλήματα όρασης.

Όπως αναφέρει η αναπηρία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς ερμηνεύουμε, τι ερμηνεύουμε, ποια εντύπωση αφήνει η μουσική μας και τι συναισθήματα δημιουργούμε στους ανθρώπους», επισημαίνει.

Ο Μπολσάκοφ δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta ότι αυτό το βίντεο κλιπ είναι προϊόν κοινής δουλειάς που πραγματοποίησε μια ομάδα ανθρώπων.

Σε αυτό συνεργάστηκαν αρκετοί πυροτεχνίτες, ενώ στην παραλία βρισκόταν ένα ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό όχημα για την αποφυγή ατυχήματος, καθώς ο μουσικός έπαιζε πιάνο χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jZx4_t6PbGg

Πηγή: Sputnik news

Μετάβαση στο περιεχόμενο