ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 08/09/2022

Σεπ 8, 2022 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΠΣΤ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ

08/09/2022

 

1.

Μετά από μακρά επιμονή μας προς τον ΕΦΚΑ για τη εφαρμογή διάταξης του Ν.4670/2020, με αίτημα τη χορήγηση των αναδρομικών από τη μερική κατάργηση των κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ, τις τελευταίες μέρες άρχισαν να καταβάλλονται στις συντάξεις σταδιακά τα ποσά που αντιστοιχούν στο 18μηνο από το Μάρτιο του 2020 , που ψηφίστηκε ο πιο πάνω νόμος, μέχρι τον Οκτώβρη του 2021. Διευκρινίζουμε ότι η επιστροφή αφορά τη μείωση των κρατήσεων από τις συντάξεις 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και αντιστοιχεί μόνο στο ποσό του επιδόματος απολύτου αναπηρίας και γι’αυτό φυσικά μπορεί να είναι διαφορετικό και το ποσό επιστροφής σε κάθε συνταξιούχο.

 

 

2.

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η λειτουργία των ακόλουθων ειδικοτήτων για άτομα με οπτική αναπηρία στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής:

1) Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

2) Τεχνικός Χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτηση εγγραφής έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: α) αντίγραφο διπλής όψης αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, β) αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου, γ) έγγραφο ΑΜΚΑ & δ) Πιστοποίηση αναπηρίας.

Για να λειτουργήσει ένα τμήμα σε μια ειδικότητα θα πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός υποψηφίων σπουδαστών.

Όσοι έχουν αποστείλει ήδη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται να στείλουν νέα αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις εγγραφής μπορείτε να καλείτε είτε στο ΙΕΚ τηλ 210-6002044 ώρες 17:00-20:00, είτε στην υπεύθυνη του ΚΕΑΤ κα Λάζου στο τηλ. 210-9578090 πρωινές ώρες.

 

3.

Τα μέλη που επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τη Διοίκηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία για το email τους.

 

 

4.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καλεί τυφλούς ή άτομα με προβλήματα όρασης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας επιπέδου αρχαρίων.

Συγκεκριμένα, το Γλωσσικό και Πολιτιστικό Ατελιέ (Sprach und Kulturatelier) προσφέρει υποτροφίες για δύο έτη για άτομα των πιο πάνω κατηγοριών μέχρι τη λήψη του πρώτου πτυχίου. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας zoom, και θα διεξάγονται σε ώρες που θα καθοριστούν μόλις διαμορφωθούν τα γκρουπ.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στέλνοντας email στο eoty@hotmail.gr,  αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο σας, τηλέφωνο καθώς και σε ποια μορφή επιθυμείτε το εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική ή σε Braille.

Σημειώνουμε ότι συνεχίζονται κανονικά τα δυο εντατικά τμήματα που έχουν ξεκινήσει μαθήματα από τον Φεβρουάριου του 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο