ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 29/04/2021

Απρ 29, 2021 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΠΣΤ

  ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ
29/04/2021

1.
Συνάδελφοι,
Καθώς έρχεται το Πάσχα του 2021, ένα Πάσχα αλλιώτικο από αυτό που έχουμε μάθει να γιορτάζουμε, καθώς η πανδημία του covid-19 κυριαρχεί ακόμα στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στα μέλη, στους εργαζόμενους και τους φίλους του Συνδέσμου, να περάσουν αυτές τις μέρες με υγεία προσωπική και οικογενειακή, καλή Ανάσταση και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητά μας.  
Μετά από πιέσεις, επιμονή ενός χρόνου και προσπάθειες να συναντήσουμε τις ηγεσίες των Υπουργείων στα οποία καθυστερούν οι λύσεις σοβαρών προβλημάτων του χώρου, παραχωρήθηκε στους φορείς μας –Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών- διαδικτυακή επαφή με τους Υπουργούς Εσωτερικών κο Μάκη Βορίδη και Εργασίας κο Κωστή Χατζηδάκη.
Στην πρώτη επικοινωνία θέσαμε στον Υπουργό Εσωτερικών θέματα όπως της πρόσληψης τυφλών τηλεφωνητών και εν γένει το πρόβλημα της εργασίας, ζητήματα δημόσιας διοίκησης, πρόσβασης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης από τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Στον Υπουργό Εργασίας ήμασταν υποχρεωμένοι να θέσουμε ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων που αφορούν την εργασία, την πρόνοια και το συνταξιοδοτικοασφαλιστικό. Σ’αυτά τα πολλαπλά ερωτήματα ο Υπουργός παρέπεμψε τη συνέχεια και την εξέλιξή τους στους αρμόδιους υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που συμμετείχαν στη διαδικτυακή σύσκεψη. Συνάδελφοι, η απλή απαρίθμηση γνωστών άλλωστε προτάσεων προς το βασικό αυτό υπουργείο δεν θεωρούμε ότι εξυπηρετεί την ουσία, αλλά ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα πάρουμε διευκρινήσεις και απαντήσεις θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, μπορούμε να σημειώσουμε τη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου, ότι εντός του Μαΐου θα γίνει προκήρυξη θέσεων εργασίας βάση του Ν.2643/98 και ότι εντός του έτους η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει τα πορίσματα της Επιτροπής του αρ. 11 του Ν.4387/16 που καθυστερεί μία 5ετία τώρα και στοχεύει στη νομοθετική ρύθμιση των ανισοτήτων και αδικιών των αναπηρικών συντάξεων.    

2.
Από τις 25 – 1 – 2021 μέχρι  31 – 10 – 2021 γίνεται η ανανέωση και η έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για τα έτη 2020 και 2021, στα ΚΕΠ και στις αρμόδιες υπηρεσίες των  Περιφερειών της χώρας, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2) 3 νέες φωτογραφίες για νέα έκδοση με συνοδό ή 2 φωτογραφίες για ανανέωση
3) Γνωμάτευση επιτροπής ΚΕΠΑ  ή  βεβαίωση ΟΠΕΚΑ ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή ΕΦΚΑ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
5) Υπεύθυνη δήλωση περί ακριβούς δ/νσης του τόπου διαμονής και μη έκδοσης κάρτας από άλλη περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ
Επισημαίνεται ότι: α) οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται από το όριο εισοδήματος, πράγμα το οποίο θα πρέπει να τονίζετε στους υπαλλήλους των ΚΕΠ ή των Περιφερειών και β) τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (ΟΠΕΚΑ) δεν συνυπολογίζονται στα εισοδήματα.
Τονίζουμε ότι στα δελτία πρέπει να αναγράφεται ότι ¨Παρέχεται έκπτωση 50% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ¨.    

3.
Τίτλοι τελευταίων ηχογραφημένων βιβλίων:
-Βουόνγκ Οσιάν: Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι
-Σεμέργελης Χριστόφορος: Μια θάλασσα, δύο πατρίδες
-Δεληγιώργη Αλεξάνδρα: Τρυφερός σύντροφος
-Φαλάντα Χανς: Λύκος Ανάμεσα σε Λύκους
-Μαστορόπουλος Γεώργιος: Αντιμάχεια Κώα
-Μεγάλου-Σεφεριάδη Λία: Οι σαράντα τρεις σιωπές
-Σάλιτζερ Τζων: Η Φράννυ και ο Ζούι
-Κουντζ Ντιν: Χειμωνιάτικο φεγγάρι
-Ρίλευ Λουσίντα: Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
-Ντουτρεπό Μαρί: Μόρια-μετέωροι στο πουθενά της Ευρώπης
-Ροσάντα Ροσάνα: Το κορίτσι του περασμένου αιώνα
-Κυζιρόπουλος Γιάννης: Στη γη της αιώνιας θλίψης
-Φορντ Φορντ Μάντοξ: Ο καλός στρατιώτης
-Μάνινγκ Ολίβια: Βαλκανική Τριλογία
— : Σαν σήμερα στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο