ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 17/06/2022

Ιούν 22, 2022 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΠΣΤ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 17/06/2022

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ

17/06/2022

 

1.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ως εξής:

 

Πρόεδρος: Σηφάκης Δημήτριος

Αντιπρόεδρος Α: Γιαλλούρης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Β: Λορέντζου Αικατερίνη

Γενική Γραμματέας: Φαρδέλα Θεοδώρα

Αναπληρώτρια Γεν.Γραμ.: Καρρά Αγαθή

Οργανωτικός Γραμματέας: Μαρκοστάμος Παναγιώτης

Αναπληρωτής Οργ.Γραμ.: Βαρδακαστάνης Ιωάννης

Ταμίας: Μητροβγαίνης Αλέξανδρος

Αναπληρωτής Ταμίας: Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος

Μέλος: Μελέτσης Ιωάννης Παναγιώτης

Μέλος: Ρουσακάκης Κυριαζής

 

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 συγκροτήθηκε σε σώμα η Εξελεγκτική Επιτροπή ως εξής:

Πρόεδρος: Κεσόγλου Χρήστος

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Καρακαϊδος Γεώργιος

Μέλος: Πλέσσα Βασιλική

 

2.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι μετά από επανειλημμένες γραπτές και δια ζώσης πιέσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και της ΕΣΑμεΑ  δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2886, τ. Β’ της  7ης Ιουνίου 2022, Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κος Θ. Σκυλάκάκης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δ. Μιχαηλίδου σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται και στους συναδέλφους πτυχιούχους Τ.Ε.Ι., εφόσον ασκούν το επάγγελμα τους, το επιστημονικό επίδομα που λαμβάνουν αντιστοίχως οι συνάδελφοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να παραλάβει το συγκεκριμένο ΦΕΚ μπορεί να επικοινωνεί με τη Γραμματεία του Συνδέσμου.

 

3.

Ξεκίνησε στις 15/6/2022 η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 που θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου και ώρα 14:00μ.μ. μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμoυ www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
συνδυασμό των παραπάνω.
Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους, μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

  1. Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και θα υλοποιηθεί από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023. Οι ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος είναι δυνατόν να τροποποιηθούν με απόφαση του Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
  2. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:
  3. i) των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.
  4. ii) της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

 

4.

Τα μέλη που επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τη Διοίκηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Γραμματεία για το email τους.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο