ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 09/07/2021

Ιούλ 9, 2021 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΠΣΤ

  ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ
09/07/2021
1.
Συνάδελφοι,
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΟΤ και του Συνδέσμου διαπιστώνοντας ακόμη μια φορά αφενός την διόγκωση των ποικίλων προβλημάτων του χώρου των τυφλών  και αφετέρου την αδυναμία ουσιαστικής συζήτησης και επίλυσης τους από την Κυβέρνηση, αποφάσισαν ως τελευταία προσπάθεια να αποσταλεί έγγραφο προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας κο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη, στο οποίο εκτίθενται λεπτομερώς οι προβληματισμοί για τη σημερινή κατάσταση πλήρους ακινησίας των αιτημάτων μας ανά υπουργείο και υπηρεσία. Αναλύονται όλα τα σημαντικά προβλήματα ανά τομέα και οι αντίστοιχες προτάσεις μας ανά περίπτωση. Επίσης, επισυνάπτεται όλη η αλληλογραφία με τα αρμόδια Υπουργεία της τελευταίας  διετίας,  ώστε να δοθεί η πλήρης εικόνα, αλλά και η προσπάθεια των φορέων μας για την επίλυσή των προβλημάτων στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου. Τέλος, είμαστε αναγκασμένοι να δηλώσουμε ότι οι φορείς μας σε περίπτωση νέας άρνησης γι’αυτό το διάλογο θα προχωρήσουν σε προγραμματισμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας. Σε επόμενο μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή θα πληροφορηθείτε λεπτομέρειες γι’αυτή μας την απόφαση.  

2.
Από τις 25 – 1 – 2021 μέχρι  31 – 10 – 2021 γίνεται η ανανέωση και η έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για τα έτη 2020 και 2021, στα ΚΕΠ και στις αρμόδιες υπηρεσίες των  Περιφερειών της χώρας, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2) 3 νέες φωτογραφίες για νέα έκδοση με συνοδό ή 2 φωτογραφίες για ανανέωση
3) Γνωμάτευση επιτροπής ΚΕΠΑ  ή  βεβαίωση ΟΠΕΚΑ ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή ΕΦΚΑ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
5) Υπεύθυνη δήλωση περί ακριβούς δ/νσης του τόπου διαμονής και μη έκδοσης κάρτας από άλλη περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ
Επισημαίνεται ότι: α) οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται από το όριο εισοδήματος, πράγμα το οποίο θα πρέπει να τονίζετε στους υπαλλήλους των ΚΕΠ ή των Περιφερειών και β) τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (ΟΠΕΚΑ) δεν συνυπολογίζονται στα εισοδήματα.
Τονίζουμε ότι στα δελτία πρέπει να αναγράφεται ότι ¨Παρέχεται έκπτωση 50% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ¨.    

3.
Τώρα που τα μέτρα χαλάρωσαν και αυξήθηκαν οι μετακινήσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για όσους από εσάς σκέφτεστε να έρθετε στα γραφεία του Συνδέσμου, στην οδό Βερανζέρου 31, να αποφύγετε να διασχίσετε την διασταύρωση Βερανζέρου και Σωκράτους ερχόμενοι από την 3η Σεπτεμβρίου, γιατί στο πρώην γωνιακό ξενοδοχείο στο δεξί πεζοδρόμιο της Βερανζέρου έχουν πέσει μέρη από μπαλκόνια του κτιρίου και είναι επικίνδυνο καθώς δεν έχει σημανθεί σωστά από τον δήμο. Επίσης, γίνονται εργασίες στο γωνιακό κτίριο του αριστερού πεζοδρομίου.
Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε ως ασφαλέστερη  διαδρομή τον εντοπισμό της Βερανζέρου, από την Σατωβριάνδου και Σωκράτους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Κινητικότητας του Συνδέσμου.

4.
Τίτλοι τελευταίων ηχογραφημένων βιβλίων:
1. Γουϊλμπουρ Σμιθ «Κραυγή πολέμου»
2. Τόμας Μαν «Η Λότε της Βαϊμάρης»
3. Γιάννης Σκάραγκας «Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο»
4. Ράνταλ Ντε Λω «Τρομοκρατία»
5. Φαίδων Κυριάκου «Η γκιλοτίνα του Ναυπλίου»
6. Αργυρώ Μαντόγλου « Σώμα στη βιτρίνα»
7. Τζέημς Πάτερσον «Παιχνίδι με την φωτιά»
8. Πήτερ Μέϊ «Υπεράνω του νόμου»
9. Τζιμ Τόμσον «Ποπ 1280»
10. Μιν Τζιν Λη «Πάντσικο»
11. Ισαάκ Ασίμωφ «Γαλαξιακή αυτοκρατορία 5ο & 6ο
12. Ισαάκ Σίγκερ «Σώσα»
13. Ευάγγελος Μαυρουδής «Το ταξίδι, Κύπρος 1948, Η αρχή της Οδύσσειας»
14. Ζαν Κριστοφ Γκρανζέ «Η μαύρη γραμμή»
15. Τζούντιθ Κραντζ «Η κόρη του Μιστράλ»
16.Σωτηρία Περβανά «Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο»
17.Νατάσα Παυλίτσεβιτς «Κάπου αλλού»
18.Τζέϊμς Ελλροϋ «Αίμα στο φεγγάρι»
19.Ζάουμε Καμπρέ «Η σκιά του ευνούχου»

Μετάβαση στο περιεχόμενο