ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 03/02/2021

Φεβ 4, 2021 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΠΣΤ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ
03/02/2021

1.
Συνάδελφοι,
Αντιμετωπίζοντας όλο και χειρότερες συνθήκες από την πανδημία του covid-19, η Διοίκηση αισθάνεται την υποχρέωση να επαναλάβει κάποιες αναγκαίες συστάσεις προς τα μέλη, τόσο για την απόλυτη συμμόρφωση με τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου.
1) Για κάθε επίσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου για οποιαδήποτε εξυπηρέτησή σας, πρέπει να προηγείται τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία και να ορίζεται συνάντηση.
2) Εννοείται ότι σε κάθε επίσκεψη πρέπει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, χρήση μάσκας και οποιαδήποτε άλλη προφύλαξη υγιεινής.
         Επιπλέον, σας πληροφορούμε ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει παραλάβει ακόμη τα μπλοκ είσπραξης από την υπηρεσία του Δήμου και γι’ αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της ετήσιας συνδρομής σας. Σε επόμενο μήνυμα του αυτόματου τηλεφωνητή θα ενημερωθείτε για την έναρξη αυτής της διαδικασίας, έτσι ώστε να αποφεύγεται κάθε άσκοπη ταλαιπωρία σας.
Με την έναρξη του νέου χρόνου αλλά και τις σημαντικές Κυβερνητικές αλλαγές, το Διοικητικό Συμβούλιο επιχειρεί εκ νέου προσπάθειες επαφών και συναντήσεων με τις καινούργιες ηγεσίες των υπουργείων που έχουν αρμοδιότητες στα γνωστά βασικά μας προβλήματα παλιά ή νέα. Οι προτεραιότητες παραμένουν φυσικά στα Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών παρά τις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες που εξαρτώνται κυρίως από τα αποτελέσματα της χωρίς προηγούμενο πανδημίας του covid-19.
Η ψήφιση του νόμου που τροποποίησε το Ν.4440, που αφορά τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, δημιουργεί κάποιες προοπτικές για το άνοιγμα προσλήψεων για πτυχιούχους τυφλούς τηλεφωνητές κλπ και γι’αυτό θα επιχειρήσουμε νέα επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Την ίδια προσπάθεια θα κάνουμε και με το Υπουργείο Εργασίας επιμένοντας για τη λύση των γνωστών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων, αλλά και την προώθηση καινούργιων προτάσεων για θέματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.
Συνάδελφοι, καθώς καταλαβαίνετε οι περιορισμοί των σημερινών συνθηκών είναι ασφυκτικοί, αδιέξοδοι πολλές φορές, ενώ παράλληλα συναντάμε μια Κυβέρνηση που πολύ δύσκολα κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα πιέσεων με σταθερό στόχο να προστατεύσουμε το χώρο από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που αντιμετωπίζει η Χώρα.
Τέλος, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου συζητήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των συναδέλφων συνταξιούχων για τις περικοπές των συντάξεων από το 2012-2013 και μετά. Η οριστική απόφαση θα δημοσιευτεί σε 40 περίπου ημέρες, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

2.
Από τις 25 – 1 – 2021 μέχρι  31 – 10 – 2021 γίνεται η ανανέωση και η έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για τα έτη 2020 και 2021, στα ΚΕΠ και στις αρμόδιες υπηρεσίες των  Περιφερειών της χώρας, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2) 3 νέες φωτογραφίες για νέα έκδοση με συνοδό ή 2 φωτογραφίες για ανανέωση
3) Γνωμάτευση επιτροπής ΚΕΠΑ  ή  βεβαίωση ΟΠΕΚΑ ή απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή ΕΦΚΑ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
5) Υπεύθυνη δήλωση περί ακριβούς δ/νσης του τόπου διαμονής και μη έκδοσης κάρτας από άλλη περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ
Επισημαίνεται ότι: α) οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται από το όριο εισοδήματος, πράγμα το οποίο θα πρέπει να τονίζετε στους υπαλλήλους των ΚΕΠ ή των Περιφερειών και β) τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (ΟΠΕΚΑ) δεν συνυπολογίζονται στα εισοδήματα.
Τονίζουμε ότι στα δελτία πρέπει να αναγράφεται ότι ¨Παρέχεται έκπτωση 50% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ¨.    

3.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, συνεχίζοντας να μερι

Μετάβαση στο περιεχόμενο