ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Μια ξεχωριστή ραδιοφωνική εκπομπή έρχεται από το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝ Πατρών

Οκτ 21, 2019 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Ψυχαγωγία - Ενημέρωση

Μια ξεχωριστή ραδιοφωνική εκπομπή έρχεται από το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝ Πατρών
Μια ξεχωριστή ραδιοφωνική εκπομπή έρχεται από το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝ Πατρών
“Έχω ένα όνειρο”…
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Τρίτη 10.30-12.00 το μεσημέρι  στον  περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ  Πάτρας συχνότητες  92,5 89,9 93,9 και στο διαδίκτυο Webradio.ert.gr/patra θα ακούγεται η εκπομπή «Έχω ένα  όνειρο» – Ισότητες, Ανισότητες, Ιδιαιτερότητες, Μικρές  Ιστορίες.
“Μια εκπομπή του  Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης  Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝ Πατρών που  σκοπό έχει να επισημάνει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ και να ευαισθητοποιήσει  το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, πιστεύοντας ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Η εκπομπή θα εστιάζει στο θέμα που έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια  και αφορά την αυτόνομη διαβίωση και το θέμα του προσώπου φροντιστή. Παράλληλα θα ασχοληθεί με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση και θα δώσει φωνή σε όλους τους συλλόγους που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία- χρόνιες νόσους. Θα προσπαθήσει να αναδείξει το θέμα της προσβασιμότητας με ένα πρωτότυπο τρόπο μέσα από τις ιστορίες του Φρού, ενός μικρού φουρογάτου που βρέθηκε κατά λάθος στην Πάτρα και καλείται να διαχειριστεί διαφορετικές καταστάσεις ή να μοιραστεί ευχάριστες εμπειρίες της καθημερινότητας του
Κοινωνικά θέματα, εκδηλώσεις, ενημέρωση και  ιατρικά νέα θα συμπληρώνουν την κάθε μια εκπομπή που θα επιμελούνται και θα παρουσιάζουν η Ιουλία Συροκώστα Σταθοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΠΑ Αχαΐας και τα μέλη του Συλλόγου Ρούλα Κωστακοπούλου, δημοσιογράφος – κοινωνιολόγος, που θα έχει και τη μουσική επιμέλεια  και Ευαγγελία Κεφάλα. Τα κείμενα θα επεξεργάζεται το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Αριστέα  Δημητρίου, φιλόλογος, που θα μας ενημερώνει και για τα νέα της περιφέρειας.
Στην εκπομπή  «Έχω ένα  όνειρο» θα υπάρχει δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας στο τηλ.  2610 991234, αλλά και στα social media.”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: www.patrasevents.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο