ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία

Ιούλ 10, 2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία

Τι ανακοινώθηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

 

Την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

 

Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητεί την απόσυρσή του, ενώ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 16 Ιουλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

 

 

Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Σωματείου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), κάνοντας λόγο για κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και απεξάρτησης.

 

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

 

“Τα σχέδιά τους προβλέπουν το κλείσιμο του ΨΝΑ και του ΨΝΘ, θέλουν να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ανασφάλιστοι, να μην έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην απεξάρτηση τη δημιουργία ΝΠΙΔ και την κατάργηση προγραμμάτων με ‘δείγματα γραφής’ στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το ’18Άνω’, το ‘Αργώ’, τον ‘Διάπλου’, τον ‘Ιανό’, τα Κέντρα Πρόληψης.

 

Προγράμματα που υποχρεώνονται να αλλάξουν φιλοσοφία, αφού η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικά κριτήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους.

 

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις το σχέδιο νόμου να μην φτάσει στην Βουλή.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη που καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, στην Αίθουσα

Πολλαπλών του ΨΝΑ (Δαφνί), την Τετάρτη 10/07/24, στις 11:00 πμ.

Συμμετέχουμε σε κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ, την Παρασκευή 12/07/24 και ώρα 8:00 πμ, με στάση εργασίας 08:00-12:00.

Προχωράμε σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 16/07/24, με κινητοποίηση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας. Μετά στην απεργία θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στις 14:00 στα Γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα 10678, κουδούνι 23, 2ος όροφος)”.

Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί:

 

Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου. Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

 

Κάτω τα χέρια σας από τα στεγνά προγράμματα. Ενίσχυσή τους ως κύρια μορφή θεραπείας.

 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες.

 

Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

 

Πηγή: www.iatronet.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο