ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Καταλαμβάνουν ασυστόλως τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ

Σεπ 22, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Καταλαμβάνουν ασυστόλως τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της Τροχαίας έκανε χθες ο Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου

 

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων στο νησί μας αγνοούν επιδεικτικά τις θέσεις στάθμευσης που έχουν καθοριστεί για τα άτομα με αναπηρίες, με αποτέλεσμα να τους κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ράμπες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις καταλαμβάνονται από οχήματα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι συμπολίτες μας που κυκλοφορούν με αναπηρικά αμαξίδια.

 

Δυστυχώς το πρόβλημα, αντί να μετριάζεται παίρνει συνεχώς διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό χθες, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Ρόδου είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τροχαίας Ρόδου και ζήτησε να παρθούν αυστηρά μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Όπως έγινε γνωστό, από τον διοικητή της Τροχαίας δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι και θα επιβληθούν κυρώσεις.

 

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ρόδου, αναφέρονται για τη συνάντηση τα εξής:

 

«Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Επαρχίας Ρόδου, με τους Φωνιαδάκη Παναγιώτη πρόεδρο, Σεφάνου Λουκά γ. γραμματέα και Γερόλυμο Φώτη Ταμία, είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον διοικητή της Τροχαίας Ρόδου, κύριο Παπαδάκη Εμμανουήλ. Αντικείμενο συζήτησης, ήταν η εξεύρεση τρόπων για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης που παρατηρείται έντονα στην πόλη μας , στις ειδικές θέσεις που έχουν παραχωρηθεί αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία.

 

Σε αυτές τις λιγοστές θέσεις που υπάρχουν, και που καθημερινά βρίσκονται αυτοκίνητα «κανονικών» ανθρώπων… με αποτέλεσμα να εμποδίζονται τα άτομα που θέλουν να κάνουν χρήση του ελάχιστου δικαιώματος τους, να μπορούν δηλαδή να παρκάρουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα,  Στη διεξοδική συζήτηση που έγινε, κύριος διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν σαφείς εντολές προς τα όργανα ως προς το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και στις ειδικές ράμπες πρόσβασης στα πεζοδρόμια…

 

Όπως ειπώθηκε και τονίστηκε στη συνάντηση, «η αστυνόμευση δεν μπορεί να είναι παντού, πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε συνείδηση», ο τρόπος για να βελτιώσουμε την παραβατική αυτή συμπεριφορά δεν είναι μόνο η αστυνόμευση, αλλά η σωστή ενημέρωση του κόσμου, αλλά και με δράσεις ευαισθητοποίησης .

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΟΥΚΑΣ»

 

Πηγή: www.rodiaki.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο