ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Η Μattel κυκλοφορεί τις κάρτες UNO σε έκδοση braille

Οκτ 3, 2019 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Ψυχαγωγία - Ενημέρωση

Η Μattel κυκλοφορεί τις κάρτες UNO σε έκδοση braille

Η εταιρεία Mattel, κυκλοφορεί τις κάρτες UNO από το 1992 και το παιχνίδι έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Την περασμένη Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία των καρτών σε έκδοση για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι κάρτες UNO κυκλοφορούν πλέον από την Mattel σε γλώσσα braille. Tο κλασικό παιχνίδι καρτών UNO είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών, μικρών και μεγάλων! Στο σπίτι, στο σχολείο, στις διακοπές, στο πλοίο… πολλές φορές μας βοήθησαν να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα και μας προσέφεραν στιγμές χαράς με φίλους.

Η Μattel προχώρησε στον σχεδιασμό των καρτών σε συνεργασία με την Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ώστε το παιχνίδι να απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο και να μην αποκλείονται οι έχοντες προβλήματα όρασης από το παιχνίδι. Σε όλες τις κάρτες αναγράφονται στο πάνω μέρος οι ανάγλυφες τελείες braille, έτσι ώστε να είναι εύχρηστες από άτομα με απώλεια όρασης ή από άτομα με περιορισμένη όραση. Οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι διαθέσιμες για λήψη σε ηχητικά αρχεία. Ο επικεφαλής του τομέα παιχνιδιών της Mattel εξέφρασε τη χαρά του για την ενέργεια της εταιρείας, τονίζοντας τη σημαντικότητά της.

Το γεγονός ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν τώρα να παίξουν το κλασικό παιχνίδι UNO είναι πολύ σημαντικό για τα ίδια τα άτομα και για τους φίλους και τις οικογένειές τους που μπορούν να μοιραστούν στιγμές χαράς και παιχνιδιού

Η Μattel έχει στο παρελθόν κάνει αντίστοιχες ενέργειες προσπάθειας προώθησης των παιχνιδιών της στο ευρύ κοινωνικό σύνολο έχοντας δημιουργήσει το 2017 τις κάρτες UNO σε έκδοση φιλική για άτομα με αχρωματοψία. Η έκδοση UNO ColorAdd περιέχει πάνω στις κάρτες τα διεθνή σήματα χρωμάτων, τα οποία είναι οικεία στα άτομα με αχρωματοψία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες UNO braille από το επίσημο site της εταιρείας (εδώ) με το κόστος τους να ανέρχεται στα 9,99 $ και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της UNO braille για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: www.maxmag.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο