ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία του Δημητρίου Μίχου -Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΜΠΣ «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)» – Μέρος 47ο

Αυγ 2, 2022 | Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία του Δημητρίου Μίχου -Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΜΠΣ «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)» – Μέρος 47ο

 

6ο ερώτημα Αισθάνεστε ότι η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μέσω του κλασικού αθλητισμού συμβάλλει στην άμβλυνση της σωματικής σας κατάστασης και στην ποιότητα της ζωής σας;

 

[ΚΠ]: «Θεωρώ ότι ο χρόνος που καταναλώνω στην προπόνηση είναι πολύ ποιοτικός. Σωστή διαχείριση να υπάρχει και όλα γίνονται».

[ΙΚ]: «Η αθλητική δραστηριότητα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην καλύτερη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου μου. Ο στίβος, όχι απλά δεν με σταματάει από κάτι, νομίζω το αντίθετο συμβαίνει».

[ΟΜ]: «Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Και το σώμα μου και η ζωή μου. Έχω ένα πρόγραμμα, που το ακολουθώ και δεν στερούμαι τίποτα».

[ΔΚ]: «Ναι. Μέσα στο στάδιο αισθάνομαι χαρούμενος, νιώθω ότι περνάω εποικοδομητικά τον χρόνο μου και ότι κάνω κάτι το οποίο το σώμα μου και το μυαλό μου το έχουν ανάγκη».

[ΒΑ]: Θεωρώ πώς ναι, παρότι δυσκολεύομαι να βρω τον χρόνο που απαιτείται για να αφιερώσω στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στον εαυτό μου.

[ΠΠ]: «Σίγουρα ο αθλητισμός συνέβαλε στην τωρινή ποιότητα ζωής μου. Με ενδυνάμωσε επίσης κάτι που είναι απαραίτητο για χρήστες χειροκίνητου αμαξιδίου. Όσο καιρό δεν αθλούμαι παρατηρώ ότι έχει πέσει η δυνατότητα μου για εύκολες μεταφορές κλπ κάτι που είναι απαραίτητο για την αυτονομία μου».

[ΧΓ]: Η διαχείριση του ελευθέρου χρόνου μου μέσω του αθλητισμού συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην σωματική μου κατάσταση και στην ποιότητα της ζωής μου. Ο στίβος νοηματοδοτεί τον ελεύθερο χρόνο μου, νοηματοδοτεί τη ζωή μου και την προσωπική μου ολοκλήρωση».

[ΝΤ]: «Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό γενικότερα, μου επιτρέπει να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συναθλητές, σε προπονητές, να αλληλεπιδρώ μαζί τους ενώ ταυτόχρονα κάνω κάτι που μου αρέσει. Όλη αυτή η κοινωνική συναναστροφή μου προσφέρει ποιοτικό χρόνο και με βγάζει από την κοινωνική απομόνωση και τον εγκλεισμό στο σπίτι».

[ΔΜ]: «Νομίζω ότι ο αθλητισμός και η μουσική είναι ό,τι καλύτερο να επενδύσουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Δεν αποκλείω άλλες δραστηριότητες, απλά αυτές υπερέχουν».

[ΠΚ]: «Ο κλασικός αθλητισμός με έβγαλε από παθητικές δραστηριότητες όπως η τηλεόραση και το Netflix, από την υποκινητικότητα, μου χάρισε ενέργεια και ζωντάνια

Μετάβαση στο περιεχόμενο