ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ του Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης προς την κ. Υπουργό Εσωτερικών και τον τoν κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο ΕΕΕΚ Πυλαίας»

Μαρ 26, 2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΡΩΤΗΣΗ του Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης προς την κ. Υπουργό Εσωτερικών και τον τoν κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο ΕΕΕΚ Πυλαίας»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 12/03/2024

 

Του:       Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΣ:   Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τoν κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

ΘΕΜΑ:  «Άμεση επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο ΕΕΕΚ Πυλαίας»

 

Κυρία, κύριε Υπουργοί,

 

Σε προηγούμενη ερώτησή μας (Αρ. Πρωτ. 2546, 10.01.2024) θίξαμε το μείζον πρόβλημα της στέγασης των Ειδικών Σχολείων Αυτισμού, καθώς και του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας για την οποία ερώτηση, δυστυχώς, δε λάβαμε καμία απάντησή σας. Με την παρούσα ερώτησή μας θα θέλαμε να επισημάνουμε την επιβεβλημένη ανάγκη να τύχει από μέρους σας της δέουσας προσοχής το πρόσφατο αίτημα του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σχετικά με την αξιοποίηση του οικοπέδου 20 στρεμμάτων που εξασφάλισε, για την οικοδόμηση σχολικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τα εν λόγω σχολεία – εκπαιδευτήρια. Όπως πληροφορηθήκαμε, έχετε ήδη λάβει από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο οικόπεδο που διαθέτει προς αξιοποίησή του ως χώρου ανέγερσης ειδικού σχολείου. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, ο Δήμος έχει ήδη θέσει υπόψη του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεκριμένες ενέργειες, η εκτέλεση των οποίων δεν υπερβαίνει το χρονικό διάστημα του ενάμιση μήνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση ένταξη του εν λόγω έργου στην επικείμενη προκήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ανέγερση σχολείου. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες αυτές ενέργειες, δεδομένου ότι, εφόσον πρόκειται για ειδικό σχολείο, θα τηρηθεί η προϋπόθεση της κατά προτεραιότητα ανέγερσής του, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των προαναφερόμενων σχολείων. Ας μη λησμονούμε ότι πρόκειται για ΑμεΑ και ο σεβασμός στις ιδιαίτερες ανάγκες τους απαιτείται από όλους, πολύ περισσότερο από τους επίσημους φορείς και την Πολιτεία που πρέπει επιτέλους να ενσκήψει στο πρόβλημα και να κάνει οτιδήποτε θεωρείται απαραίτητο προς διευκόλυνση και επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος. Οι καθυστερήσεις κι ο εμπαιγμός της εν λόγω μαθητικής κοινότητας, των γονέων – κηδεμόνων της, των εκπαιδευτικών και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων οφείλει να σταματήσει και τη θέση της να πάρει το ενδιαφέρον, η φροντίδα και ο σεβασμός. Η επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του ειδικού σχολείου είναι πλέον ζήτημα τιμής για τα συναρμόδια υπουργεία.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την άμεση έγκριση των διαδικασιών που προαπαιτούνται για την ένταξη της ανέγερσης σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην προκήρυξη της ΠΚΜ;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Πηγή: www.hellenicparliament.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο