ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Ελευσίνα: Συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ι. Παπαγιάννη 25 ενάντια στην έξωση οικογένειας με ΑΜΕΑ

Ιούλ 9, 2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Ελευσίνα: Συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ι. Παπαγιάννη 25 ενάντια στην έξωση οικογένειας με ΑΜΕΑ

 

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. σύμφωνα με ανακοινώσεις από σωματεία και φορείς της Ελευσίνας, ενάντια στην έξωση οικογένειας από το σπίτι της στην Ι. Παπαγιάννη.

 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25, έξω από το σπίτι της οικογένειας και αναμένεται μαζικό παρών, καθώς πλήθος φορέων και εκπροσώπων έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Βαγγέλης Γκίνης (Πρόεδρος ΕΒΕ Μανδρας – Ελευσίνας), ο Πανελευσινιακός ΑΠΟ – Στίβος, ο Γιώργος Πομάσκι κ.α.

 

Συμμετοχή και από τον Σύλλογο εργαζόμενων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο συμμετέχει στην πρωτοβουλία Σωματείων και μαζικών φορέων της Ελευσίνας να υπερασπισθούν το σπίτι της λαϊκής οικογένειας στην οδό Παπαγιάννη 25 στην Ελευσίνα. Πρόκειται για οικογένεια πρώην ελεύθερου επαγγελματία που έχασε την κατοικία της σε πλειστηριασμό λόγω δυσβασταχτων χρεών και προστίμων στην Εφορία την περίοδο της κρίσης. Μέλος της οικογένειας είναι αθλήτρια ΑμΕΑ με συμμετοχή και διακρίσεις με την Εθνική Ομαδα.

 

Ελευσίνα: Συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ι. Παπαγιάννη 25 ενάντια στην έξωση οικογένειας με ΑΜΕΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, «η συγκεκριμένη οικογένεια που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο ανήκει στις δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εξώσεις γιατί λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της ακρίβειας και της συνεχιζόμενης φοροληστείας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων και πληρωμών στην Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που με αλλεπάλληλους νόμους, το 2003 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), το 2015, 2016, 2017 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και 2020 (κυβέρνηση ΝΔ) άνοιξαν τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς, διευκολύνοντας τράπεζες και funds να βάλουν το χέρι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

 

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των νόμων 4354/2015 και 4389/2016 που μαζί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς και η νομοθέτηση ότι η αντίσταση στη διενέργεια πλειστηριασμών αποτελεί «ιδιώνυμο αδίκημα» (Δεκέμβριος 2017).

 

Το «έγκλημα» σε βάρος των λαϊκών οικογενειών ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πρόσφατο Πτωχευτικό Κώδικα, που αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και διευκολύνει την παράδοση των κατοικιών των χρεωμένων λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των funds.

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν οτι η κατοικία στην οδό Παπαγιάννη 25 θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της οικογένειας.

 

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία των λαϊκών οικογενειών και την κατάργηση των νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.»

 

Πηγή: www.thriassio.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο