ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος στην Κέρκυρα

Σεπ 21, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος στην Κέρκυρα

 

Η Ενημερωτική Εκστρατεία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για τον Καρκίνο του Ήπατος συνεχίζεται με προορισμό (και) την Κέρκυρα.

 

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά την επιτυχημένη ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα!», με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την Aιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Από τις 26 ως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Κερκυραϊκού Συλλόγου Προστασίας Ατόμων Που Πάσχουν Από Μεσογειακή Αναιμία και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας.

 

Θα περιλαμβάνει:

1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 – 14:00, στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κυρίου Ανδρέα Σκούπουρα, στην οδό Σαμαρά 13 – Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία). Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου Προμηθέα 211 0122 102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού & γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κέρκυρας, στην πλατεία Ανουντσιάτα, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς.

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 4ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρόλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, εντούτοις δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα και πληροφορία. Ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Επιπλέον ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο έχει σχεδιαστεί η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, είναι η διασύνδεση και συνεργασία του «Προμηθέα» με τους κατά τόπους Συλλόγους Καρκινοπαθών στις πόλεις που θα επισκεφτούμε.

 

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: AstraZeneca, Ipsen και Roche.

 

Πηγή: www.corfupress.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο