ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

«Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα» από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών (Βίντεο)

Ιούλ 13, 2021 | Δείτε εδώ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα» από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών (Βίντεο)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργάνωσε το Πενθήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο «Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα» (14-18 Ιουνίου 2021). Ένα Συμπεριληπτικό Καλλιτεχνικό Σεμινάριο που συμμετείχαν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία.

Η αγάπη για την τέχνη!
Είχατε ποτέ την επιθυμία να παίξετε θέατρο, να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να ζωγραφίσετε;

Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πιστεύουν πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη είναι καθοριστικοί παράγοντες στη ζωή κάθε ανθρώπου. Τονίζουν με κάθε ευκαιρία “Ευτυχώς που είμαστε όλοι διαφορετικοί. Αλλιώς ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός”.

Δείτε το Βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/watch/?v=1170155160155077

Τι έγινε στο Πενθήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο «Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα»
1η ημέρα – Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους μέσω της ζωγραφικής και στη συνέχεια να πάρουν μία πρώτη γεύση από όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια!

2η ημέρα – Δραστηριότητα «Η μουσική στην ψυχή μας» και διαμόρφωση των τελικών ομάδων στα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Μία ημέρα γεμάτη δημιουργία και καινούριες ιδέες!

3η ημέρα – Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον εξωτερικό χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης και έγραψαν ιστορίες εμπνευσμένες από τα έργα που είδαν.

Ευχαριστούμε θερμά την εικαστικό Δρ. Ερμιόνη Δελή, καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), για την πολύτιμη παρουσία και καθοδήγησή της στη δραστηριότητα!

4η ημέρα – Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το εργαστήριο αφήγησης, όπου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία. Αμέσως μετά, επέστρεψαν στα εργαστήριά τους για να συνεχίσουν το ταξίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

5η ημέρα –  Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια προετοίμασαν την τελική παράσταση. Ο ενθουσιασμός των ομάδων και οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν κατέληξαν σε μία υπέροχη παράσταση, η οποία απέδειξε για άλλη μία φορά ότι, όταν στην καλλιτεχνική δημιουργία συνεργάζονται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: www.nevronas.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο