ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης: Τα παιδιά δημιούργησαν αυτόνομο ρομποτικό ποδήλατο για ΑμεΑ

Ιούν 22, 2021 | Δείτε εδώ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης: Τα παιδιά δημιούργησαν αυτόνομο ρομποτικό ποδήλατο για ΑμεΑ

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης με την ομάδα τους Robo Mobility δημιούργησαν ένα αυτόνομο ρομποτικό ποδήλατο για ΑμεΑ και συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021. Η βόλτα με το ποδήλατο δίνει την αίσθηση στον αναβάτη ελευθερίας διότι κινείται ποδηλατώντας το. Το πρόγραμμα είναι απλό και ενεργοποιείται με την άρση των χεριών του αναβάτη. Μέσα από τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθητικά με τα οποία ήρθαν τα παιδιά σε επαφή δημιούργησαν το αυτόνομο αυτό ρομποτικό ποδήλατο και το παρουσίασαν.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης ολοκληρώνοντας τη σχολική χρονιά θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα των μαθητών του σε μια ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 8.30 το απόγευμα. Μια χρονιά δύσκολη για τους μαθητές που σε πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα στην πανδημία, ασχολήθηκαν με ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αφού το Σχολείο τους λειτούργησε ως Πιλοτικό στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου, Διονύση Ψαλλίδα, “το σχολείο μας έχοντας ως βασικές προτεραιότητες, πέρα από την εφαρμογή του Α.Π, την εκπαιδευτική καινοτομία και το άνοιγμα στην κοινωνία, συμμετείχε την τρέχουσα χρονιά ως Πιλοτικό στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό προέκυψαν άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις από όλες τις Τάξεις και για όλους τους Θεματικούς Κύκλους με αποτελέσματα να μας κάνουν υπερήφανους ως σχολική κοινότητα. Κάποιες από αυτές μάλιστα στάλθηκαν σε διαγωνισμούς, ενώ άλλες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής μας.
Στα πλαίσια αυτά προγραμματίζουμε για τις 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.30μμ την επίσημη παρουσίαση των παραπάνω στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης”.

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/FDnm-vRoaJI

Πηγή: www.messinialive.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο