ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Διαμαρτυρία ΠΣΑΜΕΑ για την παρεμπόδιση ατόμου με αναπηρία στα Μεστά

Ιούλ 9, 2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Διαμαρτυρία ΠΣΑΜΕΑ για την παρεμπόδιση ατόμου με αναπηρία στα Μεστά

 

Υποχρεωμένος να κάνει το γύρο και να μην περνά από την πλατεία των Μεστών, λόγω του ότι τα τραπεζοκαθίσματα εμποδίζουν την κυκλοφορία του ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου του, είναι νεαρός με αναπηρία.

 

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή προς το Δήμαρχο Χίου, την οποία κοινοποιεί και στην Αστυνομία, θέτει το ζήτημα της προσβασιμότητας και βάζει τους δύο φορείς προ των ευθυνών τους κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα που έχουν την άδεια να καταλαμβάνουν. Στην Αστυνομία αναμένεται να κάνει παράσταση και η μητέρα του παιδιού για το ζήτημα αυτό, ενώ έχει ζητήσει την παρέμβαση και του Συνηγόρου του Πολίτη.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Παγχιακού Συλλόγου με Αναπηρία

 

“Κύριε Δήμαρχε

Μέλος μας που ζει στο Μεστά, είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου (Ηλεκτροκίνητου) και δεν μπορεί να διασχίσει το δρόμο από και προς το σπίτι του, διότι τα μαγαζιά έχουν κλείσει με τραπεζοκαθίσματα το δρόμο.

Κάθε φορά που χρειάζεται να περάσει από τους δρόμους αυτούς, δέχεται επικρίσεις από τους μαγαζάτορες, ότι δημιουργεί δήθεν δυσκολία στην λειτουργία του μαγαζιού, δυστυχώς όμως και από τους θαμώνες.

 

Ο συνάδελφος που είναι νεαρό αγόρι, αναγκάζεται να πηγαίνει από έναν άλλο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά κύκλο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο κι σε δυσκολία, αφού οι δρόμοι στα Μεστά είναι όλοι «καλντερίμια», και το αμαξίδιο δύσκολα κινείται σε αυτά.

 

Όλες οι προσπάθειες διαμαρτυρίας της μητέρας (σε Δήμο και αστυνομία) δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, ο δε Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο έχει γίνει καταγγελία δεν έχει ακόμα απαντήσει. Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ δηλώνει ότι η προσπέλαση των πολιτών σε πόλεις και χωριά είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και η παραβίασή του είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ζητάμε από τον Δήμο να μας απαντήσει αν έχει δοθεί άδεια στους καταστηματάρχες, για χρήση όλου του οδοστρώματος και αποκλεισμό της διέλευσης των πολιτών κατά την ώρα λειτουργίας τους.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του μέλους μας, και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία!!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: www.chiosnews.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο