ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών:

Νοέ 25, 2020 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου 2020 που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καλεί τα άτομα με οπτική αναπηρία να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  στις 26 Νοεμβρίου 2020 διεκδικώντας:

– Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
– Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ  με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στελέχωση όλων των ειδικών σχολείων.
– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
– Αυξήσεις μισθών και συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
– Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
– Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο