Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Μάι 5, 2021 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία της 6ης Μαΐου 2021 που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καλεί τα άτομα με οπτική αναπηρία να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  στις 6 Μαΐου 2021 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
– τη μη κατάργηση του 8ώρου που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες το 1886 στο Σικάγο και μη  θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

– τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

– Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
– Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ  με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στελέχωση όλων των ειδικών σχολείων.
– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
– Αυξήσεις μισθών και συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
– Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
– Απόσυρσή του επίμαχου νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα και παρακωλύει το δικαίωμα της απεργίας.