ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ της 9ης Απριλίου 2014

Απρ 8, 2014 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr

Αθήνα, 08/04/2014
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 285

ΤΟΜΕΑΣ:Γραμματείας
ΠΛΗΡ.:Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ της 9ης Απριλίου 2014

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), καλεί τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, καθώς και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα να πάρουν αγωνιστικά μέρος στην 24ωρη απεργία της 9ης Απριλίου 2014 που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, και να πλαισιώσουν μαζικά τα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες, αποτελούν προανάκρουσμα ενός τρίτου επαχθέστερου Μνημονίου και υλοποιούν την έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. για περαιτέρω συμπίεση των μισθών, περικοπή των συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, και ισοπέδωση του δημόσιου τομέα σε όλες τις εκφάνσεις.

Στις 9 Απριλίου διεκδικούμε:

1) Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του Δεκέμβρη του 2009.

2) Καμιά περικοπή προνοιακών επιδομάτων με τη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων.

3) Άμεση δημοσίευση Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης του Ν.2643/98 και άνοιγμα νέων επαγγελμάτων για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

4) Να σταματήσουν τα ΚΕΠΑ να αποτελούν σφαγεία δικαιωμάτων των τυφλών και των αναπήρων γενικότερα, και πηγή ταλαιπωρίας και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

5) Γενναία χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, Παιδείας και των Προνοιακών Δομών, καθώς και των εργαζομένων που παρέχουν κατ’ οίκον φροντίδα σε άτομα με αναπηρία, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

6) Κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικού επιστημονικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα ΚΕΔΔΥ, στα ΣΜΕΑΕ, και στην Παράλληλη Στήριξη.

Συνάδελφοι, επιβάλλεται να πάρουμε όλοι μαζικά μέρος στην απεργία της 9ης Απριλίου 2014 για να καταργήσουμε στην πράξη εδώ και τώρα τις μνημονιακές πολιτικές που μας καταδυναστεύουν.

Με εκτίμηση

Για το Γενικό Συμβούλιο τής Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

Μετάβαση στο περιεχόμενο