Προτομή του Ομήρου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Δελτίο Τύπου-Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου 2021 που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ιούν 15, 2021 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 1100
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Αθήνα, 15/06/2021

Δελτίο Τύπου
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου 2021 που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καλεί τα άτομα με οπτική αναπηρία να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 16 Ιουνίου 2021.
Διεκδικούμε:
– Τη μη κατάργηση του 8ώρου που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες το 1886 στο Σικάγο και μη  θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
– Τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
– Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
– Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ  με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στελέχωση όλων των ειδικών σχολείων.
– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
– Αυξήσεις μισθών και συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
– Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
– Απόσυρσή του επίμαχου νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα και παρακωλύει το δικαίωμα της απεργίας.

Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης                       
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

Μετάβαση στο περιεχόμενο