Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 30 Μαΐου 2018

Μάι 29, 2018 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 29/05/2018

Δελτίο Τύπου

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 30 Μαΐου 2018.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 30 Μαΐου 2018 και καλεί τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τις οικογένειές τους, να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες διεκδικούν από την Κυβέρνηση:

1) Να εξαιρεθούν με νομοθετική διάταξη από τη μείωση λόγω της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, από την 01/01/2019 οι συντάξεις των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεδομένου ότι -όπως είναι γνωστό από διεθνείς έρευνες- για να απολάβει ένα άτομο με πρόβλημα όρασης το ίδιο επίπεδο ευημερίας με έναν αντίστοιχο εργαζόμενο ή συνταξιούχο χωρίς αναπηρία, χρειάζεται να έχει 2,5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα, χωρίς το εξαιρετικού ύψους εν πρώτοις αυτό εισόδημα να προσδίδει μεγαλύτερη ευμάρεια.

2) Να απαλλαγεί η πρώτη κατοικία που ανήκει σε τυφλό ή σε άτομο με πρόβλημα όρασης με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια.

3) Να μην αναγράφεται το προνοιακό επίδομα τυφλότητας στη δήλωση εισοδήματος ως εισόδημα, έστω κι εάν δε φορολογείται, διότι με τον τρόπο αυτό, παρ’ ότι παρέχεται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργεί η αναπηρία, συνυπολογιζόμενο στο εισόδημα, αποκλείει τους δικαιούχους από διάφορα ευεργετήματα, όπως π.χ. απαλλαγή από ΕΝ.Φ.Ι.Α., εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετεγγραφή φοιτητών που είναι παιδιά γονιών με οπτική αναπηρία κτλ.

4) Να δημοσιευθεί άμεσα η Ειδική Προκήρυξη για θέσεις εργασίας για τυφλούς τηλεφωνητές με βάση τον Ν.2643/98.

5) Να προστατευθεί με διάταξη νόμου από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία που ανήκει σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

6) Να μη γίνουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και να δημιουργηθεί ένα σταθερό ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την καταβολή των συντάξεων, τόσο στους σημερινούς όσο και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε αποδεκτά συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας, με τριμερή χρηματοδότηση.

7) Να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των χαμηλοεισοδηματιών, εργαζόμενων ή συνταξιούχων, καθώς και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.

Συνάδελφοι, οφείλουμε όλοι να λάβουμε μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην απεργία της 30ης Μαΐου 2018 για να διεκδικήσουμε τη μη περαιτέρω λήψη επώδυνων μέτρων και την επαναφορά σε μια ασφαλιστική και εργασιακή ομαλότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο σε όλους εμάς, στις οικογένειές μας και κυρίως στα παιδιά μας.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.