Προτομή του Ομήρου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 14 Δεκεμβρίου 2017

Δεκ 13, 2017 | Δελτία Τύπου, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr

Αθήνα, 13/12/2017
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 916

ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 14 Δεκεμβρίου 2017 και καλεί τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τις οικογένειές τους, να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες διεκδικούν από την Κυβέρνηση:

1) Να προστατευθεί με διάταξη νόμου από τους πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία, που ανήκει σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης.

2) Με νομοθετική διάταξη να εξαιρεθούν από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, από την 01/01/2019 οι συντάξεις των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεδομένου ότι -όπως είναι γνωστό από διεθνείς έρευνες- για να απολάβει ένα άτομο με πρόβλημα όρασης το ίδιο επίπεδο ευημερίας με έναν αντίστοιχο εργαζόμενο ή συνταξιούχο, χρειάζεται να έχει 2,5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα χωρίς το εξαιρετικού ύψους εν πρώτοις αυτό εισόδημα να προσδίδει μεγαλύτερη ευμάρεια.

3) Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε τυφλό ή σε άτομο με πρόβλημα όρασης με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια.

4) Το προνοιακό επίδομα τυφλότητας να μην αναγράφεται στη δήλωση εισοδήματος ως εισόδημα, έστω κι εάν δε φορολογείται, διότι με τον τρόπο αυτό παρ’ ότι παρέχεται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργεί η αναπηρία συνυπολογιζόμενο στο εισόδημα αποκλείει τους δικαιούχους από διάφορα ευεργετήματα, όπως π.χ. απαλλαγή από ΕΝ.Φ.Ι.Α., εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετεγγραφή φοιτητών που είναι παιδιά γονιών με οπτική αναπηρία κτλ.

5) Να σταματήσουν οι περικοπές στις συντάξεις και να δημιουργηθεί ένα σταθερό ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την καταβολή των συντάξεων, τόσο στους σημερινούς, όσο και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε αποδεκτά συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας,  με τριμερή χρηματοδότηση.

6) Να δημοσιευθεί η Ειδική Προκήρυξη για θέσεις εργασίας για τυφλούς τηλεφωνητές με βάση τον Ν.2643/98.

7) Να σταματήσει η Κυβέρνηση να ψηφίζει περαιτέρω επώδυνα μέτρα για τους πολίτες και να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των χαμηλοεισοδηματιών, καθώς και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.

Συνάδελφοι, στην απεργία αυτή έχουμε πολλούς λόγους να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά και αγωνιστικά, προκειμένου να αντισταθούμε σθεναρά στα βάρβαρα και απάνθρωπα μέτρα που επιβλήθηκαν, επιβάλλονται και θα επιχειρηθεί να επιβληθούν από την Κυβέρνηση και τους θεσμούς, για να εξασφαλίσουμε με αυτό τον τρόπο ένα καλύτερο αύριο σε όλους εμάς, στις οικογένειές μας και κυρίως στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση

Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

Μετάβαση στο περιεχόμενο