ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Οκτ 6, 2023 | ΕΟΤ, Σημαντικά Έγγραφα ΕΟΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 

Παρατίθενται με αλφαβητική σειρά καθώς επίσης και βιογραφικά όσων υποψηφίων μας απέστειλαν.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

Αυγουλάς  Ευάγγελος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού τομέα Αθηνών, με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, στο συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

Βλάχος Γεώργιος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Κεντρικό τομέα Αθηνών με τον Νίκο Χαρδαλιά στο συνδυασμό «Αττική Μπροστά».

Ταμπανιάν Γιώργος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών τον Γιώργο Ιωακειμίδη στο συνδυασμό “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”

Χουρδάκης  Χαράλαμπος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων στο συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Αθάνατος Νικόλαος.  Υποψήφιος ως διαμερισματικός σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας, στον συνδυασμό «Νέα Πορεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θεοδόση Καλατζάκη.

Αργυρός Νικόλαος – Δήμος Θεσσαλονίκης –  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό  “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη.

Γιώτης Παναγιώτης –  Δήμος Ιωαννιτών – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα.

Γκίκας Δημήτριος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλλιθέας με την παράταξη «Η Καλλιθέα Αλλάζει» του Δημήτρη Κάρναβου.

Δούμα Γεωργία. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα  Ασκούνη   «Ενωμένοι μπροστά Καλλιθέα».

Ζαμπετάκη Ελευθερία. Υποψήφια ως διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα Ηρακλείου Κρήτης, στον συνδυασμό «Ηράκλειο η πόλη μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ.

Καζεπίδης Στυλιανός. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καραγιαννόπουλος Σώστης. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Φυλής με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κάτρη Μαρία. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με την παράταξη «Ενωμένη Πόλη» με επικεφαλής τον Ιωάννη Κωνσταντάτο.

Λορέντζου Αικατερίνη – Δήμος Θεσσαλονίκης – Υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα – «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη.

Μαλτέζου Τσιμπίδα Βασιλική. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Κορυδαλλός Μπροστά» με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά.

Μαρκοστάμος Παναγιώτης. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτική Ενότητα Αταλάντης με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Συμπολιτεία Λοκρών.

Ορλώφ Κωνσταντίνος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μεταμόρφωσης με το συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών» του Βασίλη Καραβάκου.

Σιούτης Στέργιος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Ν.Ιωνία Αττικής με υποψήφια δήμαρχο την Δέσποινα Θωμαϊδου στο συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής».

Τσαβαλιά Παρασκευή (Βιβή).Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοικτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Φαρδέλας Κωνσταντίνος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελάτειας με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Φώσκολου Άννα Μαρία – Δήμος Τήνου –  Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυσμό  «Επιλογή Ευθύνης» με επικεφαλής τον  Παναγιώτη Κροντηρά.

Χαλκιαδάκη Ελένη. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης με το συνδυσμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χατζηνικόλας Ραφαήλ. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρόδου με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χουμπουρίδης Μάριος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμαριάς Θες/νίκης με το συνδυασμό «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» του Άρη Τεμεκενίδη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 

Αυγουλάς  Ευάγγελος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού τομέα Αθηνών, με τον Γιώργο Ιωακιμίδη στο συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι τυφλός δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Είναι επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI).

Επί 12 έτη εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής, έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης της πόλης.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου» (για σχεδόν 4 έτη με δύο διαφορετικές κυβερνήσεις), Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών –από την ίδρυση της και για 12 έτη- και Πρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος».

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», μέσω της οποίας, από το 2018, έχει συντονίσει 420 σχολικά προγράμματα με άδεια του ΥΠΑΙΘ, σε 33.750 μαθητές και μαθήτριες και 140 εταιρικά προγράμματα σε 10.500 εργοδότες, εργαζόμενες και εργαζόμενους πάνω στην αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

 

Αργυρός Νικόλαος – Δήμος Θεσσαλονίκης –  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό  “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Γεννήθηκα το 1977 στην Θεσσαλονίκη όπου και κατοικώ ως σήμερα. Ως άτομο με οπτική αναπηρία από την ηλικία των δεκατριών ετών, παρακολούθησα όλα τα προγράμματα της πρώην Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης (νυν Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) στην οποία έλαβα όλα τα εφόδια για την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Αποφοίτησα από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, ενώ εργάστηκα ως τηλεφωνητής στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τον ΕΦΚΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκα.

Εκτός από τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ, ολοκλήρωσα ιδιωτικό ΙΕΚ Βοηθού Φυσικοθεραπείας, ενώ σήμερα προσδοκώντας να διευρύνω τους ορίζοντές μου σπουδάζω στο πρώτο Δημόσιο ΙΕΚ Υποκριτικής για σπουδαστές με οπτική αναπηρία.

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό με οδήγησε μαζί με άλλους συνοδοιπόρους στην ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών ΗΦΑΙΣΤΟΣ το 2001, συμμετέχοντας ενεργά στα τμήματα στίβου και γκόλμπολ, πρωτοσυστήνοντας το μοναδικό αυτό παραολυμπιακό άθλημα στην χώρα μας και συμμετέχοντας με την εθνική μας ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας γκόλμπολ συμμετείχα έκτοτε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις έως το 2013. Σήμερα εκτός από ενεργός αθλητής  έχω την τιμή να είμαι παράλληλα Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών ΉΦΑΙΣΤΟΣ ήδη από το 2017.

Τα άτομα με αναπηρίες οφείλουν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο σε οποιονδήποτε τομέα της τοπικής και ευρύτερης αυτοδιοίκησης.

Σήμερα μαζί με τον Στέλιο Αγγελούδη μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία για μία Θεσσαλονίκη όπου το κάθε άτομο με αναπηρία να έχει ίσες ευκαιρίες στην άθληση και κάνοντας στην πράξη την Θεσσαλονίκη μας  προσβάσιμη σε όλους.

 

Γιώτης Παναγιώτης –  Δήμος Ιωαννιτών – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα.

 

Ονομάζομαι Παναγιώτης Γιώτης. Γεννήθηκα στα Ιωάννινα το 1980. Είμαι πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στις Επιστήμες Αγωγής από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέσα από τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιμορφώθηκα στους τομείς της Ειδικής Αγωγής, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Γνωρίζω αγγλικά και γερμανικά και κατέχω πιστοποίηση στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης τυφλών (Braille).

Εργάστηκα ως διοικητικός υπάλληλος στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου. Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας (2007 -2012) και Πρόεδρος (2012- 2015) του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Περιφερειακής Ένωσης Β.Δ. Ελλάδας.

Αποδέχτηκα την πρόταση του Νίκου Γκόντα και είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω στο συνδυασμό του «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Σκοπός μου είναι να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και να διεκδικήσω καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για τις ευάλωτες ομάδες του δήμου μας, αλλά και για όλους τους συμπολίτες μας, μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Σιούτης Στέργιος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Ν.Ιωνία Αττικής με υποψήφια δήμαρχο την Δέσποινα Θωμαϊδου στο συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΙΟΥΤΗ

 

Ονομάζομαι Στέργιος Σιούτης, έχω γεννηθεί το 1961 σε φτωχή οικογένεια στο Νεοχωράκι Αλμυρού Νομού Μαγνησίας. Είμαι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικώ στη Νέα Ιωνία Αττικής από το 1998.  Από την βρεφική μου ηλικία αντιμετωπίζω πρόβλημα όρασης, το οποίο δεν με εμπόδισε να τελειώσω με δυσκολίες το δημοτικό στο χωριό μου, στη συνέχεια το 2ο Λύκειο Καλλιθέας, την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και να αποκτήσω Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω συμμετάσχει σε Ημερίδες και Συνέδρια με εισηγήσεις μου και έχω εκδώσει δύο βιβλία.

Από το 1984 έως 7-5-2006 εργαζόμουν στο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα», έχοντας αποσπαστεί στη διοίκηση του ΙΚΑ από το 1993 έως το 1998. Από τις 8-5-2006 έως αρχές Ιουλίου 2012 εργάστηκα στο Υπουργείο Υγείας και από τον Ιούλιο 2012 έως τον Ιούνιο 2023 στο Υπουργείο Εργασίας και και από τότε έως σήμερα στην Διεύθυνση Πολιτικών ΑΜΕΑ ως προϊστάμενος τμήματος Πολιτικών και Προγραμμάτων Αποϊδρυματοποίησης ΑΜΕΑ, Χρονίως Πασχόντων και Ηλικιωμένων στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Έχω διδάξει από το 1995 έως το 2019 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως καθηγητής ωρομίσθιος ή με ανάθεση, μαθήματα σχετικά με ειδική εκπαίδευση και για υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από το 1980, συμμετέχοντας στους παραολυμπιακούς αγώνες 2004, σε τρία παγκόσμια και έξι πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχω τερματίσει 48 μαραθωνίους στις πέντε ηπείρους, προβάλλοντας τις διαχρονικές αξίες του οικουμενικού ελληνισμού, την χώρα μας και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και έχω δώσει συνεντεύξεις μου στον ομογενειακό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.  Επίσης συμμετέχω σε πολλούς αγώνες δρόμου στη χώρα μας και στο Δήμο μας.

Για τις παραπάνω δράσεις μου έχω βραβευτεί από δήμους, νομαρχίες-περιφέρειες, πολλούς Συλλόγους μεταξύ των οποίων και από τον Δήμο μας και δέχτηκα συγχαρητήρια από τρεις Προέδρους της Δημοκρατίας.

Με την υπηρεσιακή μου ιδιότητα είμαι τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος στην Αθήνα, μέλος πολλών Συλλόγων, σε κάποιους από τους οποίους υπήρξα μέλος του Δ.Σ. Επίσης είμαι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ. Με την υπηρεσιακή μου ιδιότητα επίσης συμμετείχα και συμμετέχω σε επιτροπές, οι οποίες αφορούσαν και αφορούν θέματα ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας, κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία και άλλες σχετικές δράσεις για ΑΜΕΑ, επιτροπές Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας κατά τα έτη 2016-2017 χωρίς να χρειαστεί να ελέγξω παραστατικά του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Έχω διδαχθεί από τη ζωή μου ότι όταν έχουμε όνειρα και τα κάνουμε σκοπούς, μπορούμε με πρόγραμμα, δουλειά, επιμονή και υπομονή και ομαδικό πνεύμα να τα πραγματοποιούμε. Θέλω στη Νέα Ιωνία μας να προσφέρω, όπου η νυν δήμαρχος με ορίσει εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Στέργιος Σιούτης

 

Τσαβαλιά Παρασκευή (Βιβή).Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοικτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Ζαχαριάδη.

 

Γεννήθηκα και ζω στα Εξάρχεια και έχω δύο παιδιά. Είμαι Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών από το 2006, συνταξιούχος Δ.Ε.Η και δικηγόρος Αθηνών. Σπούδασα Νομική και Ισπανική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες, Ψυχολογία και έκανα μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασα Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και παρακολουθώ μεταπτυχιακό δημιουργικής γραφής και συγγραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μιλάω Αγγλικά και Ισπανικά. Υπηρέτησα την υπόθεση της αριστεράς μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Με το αναπηρικό κίνημα συνδέθηκα από 18 ετών, γιατί πιστεύω στην αυτενέργεια των πολιτών γενικά και στην αυτοοργάνωση των αναπήρων ειδικότερα. Διετέλεσα επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, τον οποίο εκπροσώπησα για μια εφταετία στην επιτροπή γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και στο Δ.Σ. του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.). Ήμουν υποψήφια στο Δήμο της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα  το 2006 και το 2010. Διετέλεσα εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής για θέματα αναπηρίας από το 2014 ως το 2019 με τη Δύναμη Ζωής και Περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου. Συν-συντονίστρια του τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ 2012-2020.  Το 2019 ήμουν και πάλι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη Δύναμη Ζωής και επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Διεκδικώ σήμερα τη ψήφο σας για μια πόλη ανθρώπινη για τους δημότες και τους επισκέπτες και συμπεριληπτική για τα εμποδιζόμενα άτομα και τους ανθρώπους με αναπηρία.

 

Φώσκολου Άννα Μαρία – Δήμος Τήνου –  Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυσμό  «Επιλογή Ευθύνης» με επικεφαλής τον  Παναγιώτη Κροντηρά.

 

Ονομάζομαι Φώσκολου Άννα Μαρία είμαι 35 ετών και κατοικώ μόνιμα στο όμορφο νησί μας την Τήνο.

Στην ηλικία των 18 ετών έχασα την όρασή μου και έτσι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, λόγω της άγνοιας που επικρατούσε τότε σχετικά με την οπτική αναπηρία.

Το γεγονός αυτό με ενεργοποίησε και θέλησα να αναζητήσω τρόπους και γνώση για να σταθώ όπως θα ήθελα ως ένας  νέος και γεμάτος ενέργεια  άνθρωπος.

Έτσι ολοκλήρωσα με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο : Τουριστικό και ξενοδοχειακό marketing and management  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια στην Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας. Η όρεξη για νέες ιδέες που μπορούν να γίνουν πράξη με οδήγησαν  κατά την διάρκεια της καραντίνας ,αρχικά   να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω με επιτυχία την εκπαίδευσή μου ως Τουριστική Συνοδός από την Εκπαιδευτική Ένωση Αθηνών, και να δημιουργήσω ένα πανελλαδικό δίκτυο εκπαιδευμένων εθελοντών συνοδών για άτομα με οπτική αναπηρία, ώστε να είμαστε σε θέση να οργανώνουμε ταξίδια. Η ανατροπή των δεδομένων πρέπει για όλους μας να μετατρέπεται σε δράση για το κοινό καλό. Με αυτό το δεδομένο υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ΑΡΩΓΗΣ , του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων από το 2013 .  αντιπρόεδρος από το 2018 και πλέον ως πρόεδρος από το  2021 πραγματοποιούμε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην Σύρο όπου είναι  η έδρα της ΑΡΩΓΗΣ.

Ενδεικτικά  να αναφέρω ότι έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 5Ευρωπαϊκά προγράμματα, στην Ελλάδα,2 φορές   στο Βέλγιο, στην Γερμανία και  στην Ιταλία.

Το 2022 βρέθηκα στις Βρυξέλες συμμετέχοντας σε ένα πανευρωπαϊκό forum  για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με  Αναπηρία.

Στο κομμάτι της εργασιακής μου ζωής αποτελεί σημείο αναφοράς η πενταετής παρουσία μου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Εξωμβούργου , όπου από το 2010 μέχρι το  2015 ήμουν υπεύθυνη για το Φεστιβάλ που λάμβανε χώρα σε ολόκληρο το νησί.  Όνειρό μου η Τήνος να γίνει ένα φιλικό νησί για τα άτομα με οπτική και όχι μόνο αναπηρία. Να γίνουν έργα υποδομής και οι συντοπίτες μου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την συνθήκη της αναπηρίας , Και το   νησί να γίνει Πρότυπο προσβάσιμου προορισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο