ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πως εξηγείτε οικογένειες με γονέα ΑΜΕΑ ή άνεργο να μένουν εκτός ΚΔΑΠ;»

Σεπ 22, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πως εξηγείτε οικογένειες με γονέα ΑΜΕΑ ή άνεργο να μένουν εκτός ΚΔΑΠ;»

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τη διανομή των voucher για τα ΚΔΑΠ κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

«Πως εξηγείτε το γεγονός ότι στη Μαγνησία, μονογονεϊκές οικογένειες με γονέα ΑΜΕΑ (90% αναπηρία), μονογονεϊκές τρίτεκνες οικογένειες με άνεργο γονέα, οικογένειες με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, έμειναν να μένουν εκτός ΚΔΑΠ;» ρώτησε ο βουλευτής.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος, σε προηγούμενη σχετική κοινοβουλευτική του Ερώτηση, η οποία παραμένει αναπάντητη, είχε τονίσει το γεγονός ότι 2.835 παιδιά στη Μαγνησία, έμειναν φέτος εκτός των ΚΔΑΠ. «Με βάση νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, φαίνεται ότι στο Νομό έχουν παρουσιαστεί σημαντικά προβλήματα, που γεννούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο κατανομής των voucher για ΚΔΑΠ, καθώς εντοπίζονται κραυγαλέα άδικες περιπτώσεις οικογενειών που έμειναν εκτός των δομών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα.

 

Σύμφωνα με το Βουλευτή, μερικά παραδείγματα οικογενειών που έμειναν χωρίς voucher για ΚΔΑΠ στη Μαγνησία είναι αυτά μητέρας ΑΜΕΑ (90% αναπηρία) και μονογονέα,  μητέρας μονογονέα τρίτεκνης οικογένειας και άνεργη, μητέρας εργαζόμενης με εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, πατέρα άνεργου με εισόδημα  κάτω από 8.000 ευρώ κ.α.. «Ταυτόχρονα, τουλάχιστον έξι οικογένειες της Μαγνησίας με ένα ή/και δύο παιδιά, που σύμφωνα με το εισόδημά τους διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, δεν έλαβαν το σχετικό voucher και αποκλείστηκαν από τα ΚΔΑΠ», ανέφερε ο Βουλευτής.

 

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι το Πρόγραμμα διανομής voucher για θέσεις σε ΚΔΑΠ αφορά την πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και θα πρέπει να στοχεύει στη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των παιδιών, και ιδίως αυτών σε ανάγκη, σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης.

 

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επίλεξε να διανείμει τα κονδύλια του προγράμματος γεννά ερωτηματικά και οδηγεί σε αποκλεισμό οικογενειών με σημαντικά ανάγκες. Παράλληλα, ακυρώνει την ίδια τη φύση του προγράμματος, που στόχο θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμπερίληψη και την έμπρακτη διευκόλυνση των οικογενειών», τόνισε ο Βουλευτής και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού,  ώστε όλες οι οικογένειες που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη να λάβουν τα απαραίτητα voucher για την εγγραφή των παιδιών τους σε ΚΔΑΠ.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο