Προτομή του Ομήρου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Αιμοδοσίες 24-26 Σεπτεμβρίου 2022

Σεπ 23, 2022 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Αιμοδοσίες 24-26 Σεπτεμβρίου 2022

 

Πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας

 

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα αιμοδοσίας για τον μήνα Σεπτέμβριο :

 

-XΩPA :ΠAPAΣKEYH 23/9/22 10 Π.-13:00

 

– KATAΠOΛA 23/9/22 5M.M.-8.30M.M.

 

-AIΓIAΛH 24/9/22 3M.M.-9.30M.M.

 

-APKEΣINH 25/9/22 10M.M.-2.30M.M.

 

Οι αιμοληψιες θα πραγματοποιούνται  στα κατά τόπους ιατρεία !

 

Δώσε αίμα ,Πρόσφερε ζωή !

 

Πηγή: www.dimos.amorgos.gr

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Σμύρνη

 

Την 49η τακτική εθελοντική αιμοδοσία της διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (09.00-13.00) στο Β’ Κ.Α.Π.Η. η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο” Βούλας.

 

Πηγή: www.notiws.gr

 

24 Σεπτεμβρίου, Εθελοντική Αιμοδοσία στα Καρδάμυλα

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου “Σκυλίτσειο”, ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στα Καρδάμυλα, την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 09:00 – 13:00, στο χώρο του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και όλων των τοπικών Φορέων & Συλλόγων.

 

Με εκτίμηση, Ν.Υ. Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χίου “Σκυλίτσειο”

 

Πηγή: www.xioshosp.gr

 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας

 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας

Διπλή εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/09/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια απο τις 9:30 έως τις 14:00  και στην πλατεία Ελευθερίας  από τις 10:00 έως τις 14:30.

 

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

 

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

 

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

 

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή  Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

 

Πηγή: www.newshub.gr

 

Εθελοντική αιμοδοσία στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα

 

Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ! Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, αυτό το πολύτιμο για τη ζωή αγαθό, το αίμα.

 

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

 

Δίνουμε αίμα! Δίνουμε ζωή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00.

 

Οι Μαμάδες της Αρτέμιδος και ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος σας περιμένουν όλους στο Α΄ Καπή Αρτέμιδος, Υπαπαντής και Δημοκρατίας 6.

 

Πηγή: www.artemidanews.gr

 

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 25/9 στις Φέρες

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών διοργανώνει για άλλη μια φορά εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο της πρώην δημαρχίας Φερών από 09 έως 13.30

 

Ας προσφέρουμε το δικό μας δώρο. Λίγο από το αίμα μας.

 

Πηγή: www.evros24.gr

 

3η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Προβατά: Δώσε αίμα , χάρισε ζωή

 

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑ», η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και ο πολιτιστικός σύλλογος Προβατά ”ΦΩΤΟΔΟΤΗΣ” συνδιοργανώνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητας. Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας ενημερωτική ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη από τον γενικό ιατρό, διαβητολόγο κ.Δημητσίκογλου Ιορδάνη. Παράλληλα η ιατρός και Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Αικατερίνη Τζούρα θα αναφερθεί στη δωρεά μυελού των οστών.

 

Η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη αλληλεγγύης. Γίνε κι εσύ μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές. Το να σώζεις μια ζωή είναι στο αίμα σου.

 

Πηγή: www.serrespost.gr

 

Αμπελώνας: Αιμοδοσία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

 

Τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, την 98η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 8:30 π.μ. έως στις 13:30 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, σε ειδική ευρύχωρη και ασφαλή Τεντοκατασκευή που θα τοποθετηθεί εκεί, με την ευγενική συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας.

 

Την ίδια μέρα και ώρα 11:00 π.μ ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη Φλόγα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής, τη Φλόγα της 20ης Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που αυτή την περίοδο διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη Χώρα, για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Αθλητές των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα και του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης στον χώρο επίσης της Κεντρικής Πλατείας, όπου στις 11.30 π.μ. θα λάβει χώρα μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

 

Με τις δράσεις του αυτές ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», αποβλέπει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και στην παρακίνηση και προτροπή και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, ωσότου να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός σκοπό της, που είναι η παντελής Αυτάρκεια σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα στην πόλη, στον Δήμο και στην Πατρίδα μας γενικότερα!

 

Ο Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» τονίζουν οτι οι ανάγκες για αίμα, τώρα που τα Νοσοκομεία μας ξαναβρίσκουν τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και προσκαλούν όλους τους Αμπελωνίτες μικρούς και μεγάλους να προσφέρουν με την καρδιά και την αγάπη τους μια μονάδα από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους.

 

Τέλος, καλούνται, όσοι απ’ τους Συμπολίτες μας επιθυμούν και μπορούν να γίνουν Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική Πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 98η Αιμοδοσία να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας, για να πάρουν μέρος στην 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και να μεταφέρουν τη Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής από το πάρκο Σταυρόπουλου, σημείο εκκίνησης και συνεχίζοντας την διαδρομή δια μέσου των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, Ειρήνης και Γρ.Λαμπράκη να καταλήξουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία, όπου μετά το άναμμα του βωμού θα ακολουθήσουν, σύντομοι χαιρετισμοί, για τον σκοπό και την σημασία της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

 

Πηγή: www.kosmoslarissa.gr

 

Αιμοδοσία στον Ι.Ν.Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Νεαπόλεως

 

Η Αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 13:00 μ.μ.

 

Αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ι. Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, της Μητρόπολης Νεαπόλεως.

 

Η Αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 13:00 μ.μ.

 

Πηγή: www.dogma.gr

 

Νέα αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης

 

Την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης διοργανώνει Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

 

Παρακαλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου (αλλά και οι Δημότες) να ενισχύσουν την προσπάθεια.

 

Πηγή: www.pliroforiodotis.gr

 

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Αλόννησο

 

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου, οι κάτοικοι της Αλοννήσου και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας “Η Αλληλεγγύη” ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν για ακόμα μια φορά ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο όμορφο νησί της Αλοννήσου.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

 

Δευτέρα 26/09 17:30 – 19:30

Τριτη 27/09 9:00 – 13:00 και 17:30 -19:30

 

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην επιτυχία της εθελοντικής αυτής δράσης ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο