ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Αιμοδοσίες 18-20 Νοεμβρίου 2023

Νοέ 17, 2023 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Αιμοδοσίες 18-20 Νοεμβρίου 2023

 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο αίθριο της Λότζια

 

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/11/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

 

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου .

 

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

 

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

 

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων(μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων.

 

Σημειώνεται ότι για την πληρέστερη ενημέρωση και ενδυνάμωση των αιμοδοτών πριν τις αιμοδοσίες, πραγματοποιούνται διαδικτυακά από τον «Αιματοκρήτη» «Αιμοδοτικές Συναντήσεις» (webinars), σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται στη σελίδα www.aimatocritis.gr μια πρότυπη δράση που στηρίζεται από το ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com

 

Πηγή: www.newshub.gr

 

TEDxPatras – Εθελοντική Αιμοδοσία – A Bridging Within Blood Drive

 

O TEDxPatras 2023 σε συνεργασία με το Bloode, την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα και τη Φλέβα Ζωής διοργανώνουν μια πολύτιμη εκδήλωση αιμοδοσίας, γεφυρώνοντας τις ανάγκες μας με τη δύναμη της αλληλεγγύης. Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ Project στο Δασύλλιο, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και θα λειτουργεί από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Ενημερώσεις για τη διαδικασία και τα οφέλη της αιμοδοσίας, θα παρέχονται στον διαμορφωμένο χώρο. Τη δράση θα υποστηρίξουν αγαπημένοι DJs της πόλης. Μια μέρα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία, μια γιορτή αλληλεγγύης και αγάπης!

Σχετικά με την άδεια αιμοδοσίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει την ανάγκη αίματος για κάθε άνθρωπο. Η πρωτοβουλία αυτή, αντανακλά το όραμα των ομάδων μας και στοχεύει στην ενίσχυση της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας εδώ: https://bit.ly/3snygMS

 

Πηγή: www.upatras.gr

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες την Κυριακή

 

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/11/2023 στην αίθουσα ΚΑΠΗ Αρχανών από τις 10 το πρωί.

 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, του ΟΚΑΠ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και τη συμμετοχή του Φίλιου Ζευς σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 

Οδηγίες για τους αιμοδότες

 

–Όσοι αιμοδότες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν webinar ενημέρωσης προς επίλυση αποριών (Παρασκευή 17/11/23 και ώρα 20:00, αφού δηλώσουν συμμετοχή στο aimatocritis@hotmail.com).

 

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών που αισθάνονται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας.

 

-Πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.

 

-Μαζί τους πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

-Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.

 

Ενημερωτικά περίπτερα

 

Επίσης, στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει ενημέρωση από τους εθελοντές του Αιματοκρήτη, δειγματοληψία σιέλου για εγγραφή δωρεά μυελού οστών σε συενργασία με το Οραμα Ελπίδας, ενημερώσεις εγκύων για δωρεά ομφαλικού αίματος σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ Κρήτης καθώς και ενημέρωση δωρεά οργάνων.

 

Για πληροφορίες: 2810 239773 6978247010 ή στα social media: facebook/aimatocritis

 

Πηγή: www.newshub.gr

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο Φυτόκο την Δευτέρα

 

Ο Αγροτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου Μαγνησίας  ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για το 2023, σε συνεργασία με τον Σύλλογο αιμοδοτών «Αλληλεγγύη».

 

Η αιμοδοσία θα γίνει στον χώρο πάνω από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Παναγίας Φυτόκου (στο τέρμα του οικισμού), από 5 :00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ.. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του  να ανταποκριθούν και πάλι ώστε να βοηθήσουν όλοι μαζί ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αίμα.

 

Πηγή: www.radiovera.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο