Προτομή του Ομήρου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Αιμοδοσίες 18-20 Μαρτίου 2023

Μαρ 17, 2023 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Ο Τύπος έγραψε

Αιμοδοσίες 18-20 Μαρτίου 2023

 

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στα Ιωάννινα – Σάββατο 18 Μαρτίου, Αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» από τη ΦΟΕΑ)

 

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Θέατρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων

στα Ιωάννινα

 

 

Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Το  τραγικό γεγονός που συνέβη στη χώρα μας, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ανάγκες ωστόσο δεν παρουσιάζονται μόνο σε τέτοιου είδους δυσάρεστα περιστατικά αλλά υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με μόλις 10 λεπτά από το χρόνο σου και με μία απλή διαδικασία, μπορείς να σώσεις έως και 3 ανθρώπινες ζωές.

 

Αυτή την εβδομάδα η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας ,σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό ΓΝΙ, το Σάββατο 18/03 10:00 – 14:00 στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία.

 

_

 

Σας παρακαλούμε να προωθήσετε τη δράση μας αυτή, καθώς οι ανάγκες των νοσοκομείων της πόλης μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες για την ομάδα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

 

E-mail:                 foeanews@gmail.com

Facebook:                          Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Instagram:                         f.o.e.a_uoi

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την πολύτιμη βοήθεια σας!

 

Με εκτίμηση,

Τα παιδιά της Φ.Ο.Ε.Α.

 

Πηγή: www.uoi.gr

 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Μαρτίου στο αίθριο της Λότζια

 

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/03/2023 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00 . Σημειώνεται ότι το Σάββατο 25 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αιμοδοσία, λόγω του εορτασμού της εθνικής επετείου.

 

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και  την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

 

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εντός της μονάδας αιμοδοσίας.

 

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων(μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

 

Πηγή: www.maleviziotis.gr

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γυμνάσιο Δροσιάς – Κυριακή 19/03/2023

 

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στην Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης « Άγιος Γεώργιος» καιθα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μαςαπό τις 8:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ. Όλοι οι υγιείς ενήλικες από 18-65 ετών μπορείτε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες και ταυτόχρονα  δότες μυελού των οστών.Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη (λήψη σάλιου με μια μπατονέτα)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ! ΔΙΝΩ ΖΩΗ!ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ

 

Πηγή: www.blogs.sch.gr

 

Εθελοντική Αιμοδοσία Αφιερωμένη στον 5ο Δρόμο 21 Μαθητών

 

Η νέα χρονιά ξεκίνησε ήδη και «Η ΑΓΑΠΗ» συνεχίζει το έργο της. Πρώτη Αιμοδοσία για το 2023. Διαφορετική Ημερομηνία. Διαφορετικός Χώρος. Ο Σκοπός Ιερός.

 

Ο Σύλλογος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» ενώνει τις δυνάμεις του μαζί του και συνδιοργανώνουν μια αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη των 21 Μαθητών.

 

Καλούμε τα μέλη μας στην πρώτη μας Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 9.00 με 13.00 στο χώρο του «ΨΗΦΙΔΩΤΟ».

 

(Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι – μετά τον κυκλικό κόμβο της Εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου, 100μ. στο δρόμο προς το Διαβατό).

 

Στην αιμοδοσία θα παρευρίσκεται και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Αντώνης Ιατρόπουλος.

 

Η δυναμική παρουσία σας είναι απαραίτητη. Κανένας δεν μπορεί μόνος του, μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

 

“Κάντε την αιμοδοσία την νέα υγιή σας συνήθεια. Κάντε την αρχή προσφέροντας αίμα για πρώτη φορά ή για ακόμα μια φορά ξεκινώντας από αυτόν τον Μάρτη”

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6973518504 Καδόγλου Ευτυχία

 

Πηγή: www.imerisia-ver.gr

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023  ΩΡΑ:15:30-19:00

 

ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ…… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ!

 

Πηγή: www.lagadas24.gr

 

167η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος”  διοργανώνει τη 167η τακτική εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 από 4:30μμ έως 7:30μμ στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης στη ΝΕΑ ΚΙΟ.

 

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΟ 6936 975 219.

 

Δώσε αίμα! Δώσε διέξοδο στη ζωή

 

Καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε αίμα, τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή συμπολιτών μας που χρειάζονται επειγόντως μετάγγιση αίματος. Για το λόγο αυτό καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να διατηρούν τους δεσμούς αίματος που τους συνδέουν με τους συνανθρώπους τους που τους έχουν ανάγκη, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή συγκυρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του συλλόγου μας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.desmoiaimatos.gr.

 

Για άμεση ενημέρωση κάνετε Like στη σελίδα μας: @desmoiaimatos

 

Πηγή: www.argolida24.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο