ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Χειροτεχνίας από καλλιτέχνες με αναπηρία στο “Myrtillo Café”

Σεπ 12, 2022 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Πολιτιστικά δρώμενα

1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Χειροτεχνίας από καλλιτέχνες με αναπηρία στο “Myrtillo Café”

Για πρώτη χρονιά στο «Myrtillo Café», σε συνεργασία με την «Action Synergy» διοργανώνει ένα φεστιβάλ που προβάλλει δημιουργίες καλλιτεχνών με αναπηρία.

 

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου (2 μ.μ-10 μ.μ), στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του “Myrtillo Café” (Τριφυλλίας και Λάμψα, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Πανόρμου) διοργανώνεται ένα φεστιβάλ του οποίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα καλλιτεχνών που μπορεί να έχουν κάποιες μορφές αναπηρίας, αυτό ωστόσο δεν “μπλοκάρει” τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους. Οι δημιουργίες βέβαια των 25 συμμετεχόντων δεν θα είναι μόνο εικαστικής φύσης με σχέδια και γλυπτά αλλά και γαστρονομικές ενώ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια παραστατικών τεχνών (χορός, θέατρο, τραγούδι, αφήγηση, μουσική).

 

Τo “Myrtillo” είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας) που από τον Οκτώβριο 2013 λειτουργεί ως cafe – πολυχώρος Λόγου/Τέχνης, και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της. Σήμερα το 90% των εργαζομένων στο Myrtillo ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες).

 

Πηγή: www.athinorama.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο