Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 31/8/2015 Ώρα 11:43:26 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1158625 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Δικαίωση για τους δικαιούχους του εξωιδρυματικού

στις 28/8/2015 ώρα 9:03:26 μμ
Επιτέλους, μετά από παρεμβάσεις και πιέσεις της ΕΣΑμεΑ, σταματά η απαράδεκτη τακτική να χάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα οι δικαιούχοι σε περιπτώσεις νοσηλείας τους στα νοσοκομεία.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Χωρίς κόμιστρο η μεταφορά ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα

στις 28/8/2015 ώρα 9:02:53 μμ
Πλέον η άδεια για τη λειτουργία ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς ασθενών δίδεται στις εξής περιπτώσεις: Σε ιδιωτικές κλινικές ή επιχειρήσεις που απασχολούν εργάτες ή τεχνίτες, σε ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια που διαθέτουν εξοπλισμό για εξειδικευμένες εξετάσεις, σε μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης που λειτουργούν εκτός νοσοκομείων και κλινικών, σε γηροκομεία, οίκους ευγηρίας ή μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε ασφαλιστικές εταιρείες που ασκούν τον ασφαλιστικό κλάδο “βοήθεια”.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Ξεκίνησε η διανομή της δεύτερης δόσης επισιτιστικής βοήθειας προς τους ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου

στις 28/8/2015 ώρα 9:02:24 μμ
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Τι ισχύει για τις μεταγραφές φοιτητών

στις 28/8/2015 ώρα 9:01:47 μμ
Ο δικαιούχος να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που έχουν αναπηρία 67% και άνω, πιστοποιούμενης από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή έχουν παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ. 151/17897/Β6/2014 (Β ́ 358) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται και αντικαθίσταται (Μόριο 1).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Πανελλήνιες 2015: Το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων, για τους Έλληνες του εξωτερικού

στις 28/8/2015 ώρα 9:01:10 μμ
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο: Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, Νέο Φάληρο.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Ένα μάθημα από την Ιωάννα

στις 28/8/2015 ώρα 9:00:35 μμ
Η Ιωάννα στην Α΄ Δημοτικού παρουσίασε μια μαθησιακή δυσκολία. Δεν έγραφε σωστά, κολλούσε τα γράμματα ή τα ανακάτευε, μπέρδευε τους αριθμούς, κουραζόταν εύκολα. Η μητέρα της, σε συνεργασία με τη δασκάλα που το επισήμανε κι εκείνη, άρχισε να αναζητεί τις αιτίες. Γιατροί, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι. Η εκτίμηση όλων ήταν ότι πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο και ικανό παιδί. Μόνο στο ΚΔΑΥ (Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης, Υποστήριξης, υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας που ασχολείται με μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) γνωμάτευσαν ότι το παιδί έχει χαμηλή νοημοσύνη. Το ειδικό σχολείο που επέλεξαν οι γονείς και ένα κέντρο για αυτιστικά παιδιά έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι η μητέρα της αποφάσισε να τη στηρίξει για να έχει μια «κανονική» ζωή. Επιστράτευσε όλη την ευρηματικότητά της, με υπολογιστές ή χρωματιστά ξυλάκια, για να μάθει η Ιωάννα αριθμητική. Διάβαζε ώρες μαζί της, απαντώντας σε κάθε δυσκολία που αντιμετώπιζε, επινοούσε τρόπους για να τη βοηθάει να εμπεδώνει τα μαθήματά της.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Συγκινεί βραβευμένος πολεμικός φωτογράφος: Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα δεινά του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων με αναπηρία

στις 28/8/2015 ώρα 8:59:50 μμ
Όταν ο πολεμικός φωτογράφος Γκρέιαμ Ρόμπερτσον συνάντησε ένα αγόρι στην Ουγκάντα με το πρόσωπο του κατακρεουργημένο, εκείνο που τον είχε σοκάρει περισσότερο ήταν πως το παιδί αυτό είχε δεχθεί επίθεση επειδή ήταν τυφλό. «Μερικές φορές όταν ένα παιδί είναι τυφλό μπορεί να προσπαθήσουν να το σκοτώσουν, να το κάψουν, να το κλειδώσουν σε ένα καλύβι για το υπόλοιπο της ζωής τους, να το ξεχάσουν», ανέφερε ο Ρόμπερτσον μιλώντας από το σπίτι του στο Λονδίνο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. «Βάκχες» του Ευριπίδη

στις 28/8/2015 ώρα 8:59:10 μμ
Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:30’ η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη. Η πρωτοποριακή υλοποίηση με επί σκηνής ζωντανή διερμηνεία του έργου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από διερμηνείς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, θα προσφέρει την απαραίτητη πρόσβαση σε μια μεγάλη μερίδα κωφών και βαρηκόων συμπολιτών μας σε Ελλάδα και Ευρώπη, την οποία δυστυχώς στερούνται σε αρχαίες τραγωδίες αλλά κι άλλων παραστάσεων.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

9. People Say I’m Crazy: Η μόνη ταινία για την σχιζοφρένεια που έγινε ποτέ, από κάποιον με σχιζοφρένεια

στις 28/8/2015 ώρα 8:58:43 μμ
Το «People Say I’m Crazy», είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό στο είδος του, ντοκιμαντέρ. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άνδρα, του John Cadigan, ο οποίος διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια σε ηλικία 21 ετών, ενώ σπούδαζε Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Pittsburgh της Pennsylvania.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

10. Αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης παγκοσμίως

στις 28/8/2015 ώρα 8:58:05 μμ
Η γενική υγεία έχει βελτιωθεί παγκοσμίως, χάρη στη σημαντική πρόοδο έναντι λοιμωδών νοσημάτων όπως το HIV/AIDS και η ελονοσία τις προηγούμενης δεκαετίες, και τις επιτυχίες στην καταπολέμηση των νόσων που αφορούν τη μητέρα και το παιδί. Ωστόσο, το προσδόκιμο υγιούς ζωής δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ, επομένως οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια με αρρώστια και αναπηρία, σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

11. Έβδομη θέση για την Πρελορέντζου στο παγκόσμιο paracanoe

στις 28/8/2015 ώρα 8:57:28 μμ
Την έβδομη θέση στον ημιτελικό της κατηγορίας KL1 200μ. γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος paracanoe που διεξήχθη στο Μιλάνο με τη συμμετοχή 160 αθλητών και αθλητριών από 43 χώρες, κατέκτησε η Ελένη Πρελορέντζου.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

12. Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2015-2016

στις 28/8/2015 ώρα 8:56:34 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

13. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) σχολικού έτους 2015-2016

στις 28/8/2015 ώρα 8:56:07 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Σε ποια σημεία του σώματος χτυπά η θλίψη, η κατάθλιψη και η διαταραχή πανικού

στις 28/8/2015 ώρα 8:55:39 μμ
Οι πόνοι στα οστά και στη σπονδυλική στήλη μπορεί να οφείλονται και σε κατάθλιψη. Τα κόκαλα και η σπονδυλική στήλη είναι θέση προβολής της συναισθηματικής φόρτισης και η συναισθηματική κατάσταση "καθρεφτίζεται" στα οστά ως πόνος.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

15. Εξατομικευμένη άσκηση στην Ελλάδα - Ο βασικός πυλώνας θεραπείας στην Κυστική Ίνωση

στις 28/8/2015 ώρα 8:54:55 μμ
Είναι γεγονός πως οι καινοτόμες θεραπείες που στοχεύουν στα αίτια της νόσου είναι πλέον πραγματικότητα. Μέσα στο 2015 αναμένεται η κυκλοφορία του φαρμάκου ORKAMBI που αφορά τους ομοζυγώτες με ΔΦ508 - μεγάλο ποσοστό ασθενών με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας, ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια ίσως και το 2017 συνδυασμός φαρμάκων και για τους ετεροζυγώτες με ΔΦ508, καλύπτοντας το μεγαλύτερο - ποσοστό ασθενών. Ταυτόχρονα η γονιδιακή θεραπεία βρίσκεται σε καλό στάδιο.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias