Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 22/1/2019 Ώρα 9:05:18 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2304778 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Πρόγραμμα στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων

στις 21/1/2019 ώρα 10:43:33 μμ
Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ, στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και τη Θράκης καθώς και σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ. Χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. ΕΟΠΥΥ: Ξεκινάει η υποχρεωτική καταγραφή των διαβητικών σε Μητρώα

στις 21/1/2019 ώρα 10:42:51 μμ
Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον ΕΟΠΥΥ το Μητρώο ασθενών με διαβήτη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης του ακινήτου της Βαμβακουργίας

στις 21/1/2019 ώρα 10:41:57 μμ
Η πρόταση έχει ως προμετωπίδα τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΟΑΕΔ και προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολή ΑΜΕΑ, ερευνητικά εργαστήρια, φοιτητικές εστίες, φοιτητική λέσχη, πολυχώρο πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, αστικές λειτουργίες (υπηρεσίες, καταστήματα), κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Εκδήλωση του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Η δύναμη της θέλησης: Αναπηρία και Bullying» στις 27 Ιανουαρίου 2019 στην Καστοριά

στις 21/1/2019 ώρα 10:41:17 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. «Ο αυτοκράτορας είμαι εγώ» του Ουγκό Οριό, ένα βιβλίο που έχει να πει πολλά σε πολλούς

στις 21/1/2019 ώρα 10:40:46 μμ
«Ήξερα να διαβάζω, να γράφω και να μετράω πολύ πριν αρχίσω να μιλάω. Αυτό όμως δεν εμπόδιζε τους δασκάλους μου να με αποκαλούν στοργικά ‘αργόστροφο’. Τελικά είπαν για μένα ότι είμαι ένας αυτιστικός με υψηλή νοημοσύνη αφού έγραψα ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Ουγκό Οριό, ο 36χρονος Γάλλος συγγραφέας, ηθοποιός, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό, ο οποίος ξεπέρασε το σύνδρομο Άσπεργκερ με το οποίο διαγνώστηκε ως παιδί.
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

6. Η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς είναι γεγονός

στις 21/1/2019 ώρα 10:39:49 μμ
Ο στόχος μας δεν είναι ιατροκεντρικός, δεν στοχεύει στο να παρουσιάσει κάθε αναπηρία αλλά το μέλημά μας είναι να συνυπάρχουμε  - να συμπεριληφθούν πάσης φύσεως μοναδικότητες στην κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να ζούμε αρμονικά. Η λέξη ανάπηρος για εμάς δεν είναι κατακριτέα, εμείς την αγαπάμε αυτή τη λέξη.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

7. Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

στις 21/1/2019 ώρα 10:39:00 μμ
Οι ταινίες  αυτές δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής. Καταπιάνονται με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους (σχέσεις, σχολικό περιβάλλον,  απώλεια, οικολογία, αναπηρία, διαφορετικότητα, παιδική εργασία κλπ.), αλλά και με όλες τις όψεις του σύγχρονου κόσμου, που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

8. Πρόσκληση ωφελουμένων του ΚΕΔΗΦ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑμεΑ του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ

στις 21/1/2019 ώρα 10:38:26 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

9. Σημαντικά οφέλη στους ηλικιωμένους από την κίνηση

στις 21/1/2019 ώρα 10:37:53 μμ
Νέα αμερικανική μελέτη επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας στην τρίτη ηλικία, προσθέτοντας ότι δηλαδή πέραν όλων των άλλων, η κίνηση βοηθά τους ηλικιωμένους να διατηρούν καλύτερα τη μνήμη τους και τις νοητικές ικανότητές τους. Προσθέτει δε, ότι τα οφέλη είναι υπαρκτά ακόμη και για όσους ηλικιωμένους έχουν ήδη ενδείξεις άνοιας.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

10. Τα προβλήματα των ΑμΕΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

στις 21/1/2019 ώρα 10:37:13 μμ
Με μια διαφορετική, ξεχωριστή συνεδρίαση ξεκίνησε το 2019 για το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, καθώς  η αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδρέας Λοΐζος» γέμισε από εκπροσώπους Συλλόγων ΑμεΑ, που συζήτησαν και ζήτησαν να γίνει πράξη το ισότιμο δικαίωμα τους στην καθημερινότητα με πρόσβαση σε κάθε χώρο που οι «υγιείς και αρτιμελείς» πολίτες απολαμβάνουν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Κοζάνη: Μείωση στα δημοτικά τέλη για πολύτεκνους, ΑμεΑ και απόρους

στις 21/1/2019 ώρα 10:36:28 μμ
Τη μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50% για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67% και άνω και απόρους (κάτοχους Κάρτας Αλληλεγγύης), αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (1ο μέρος)

στις 21/1/2019 ώρα 10:35:20 μμ
Μεταπτυχιακή εργασία του Μηνά Διακομιχάλη (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας) με τίτλο «Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Μέρος πρώτο (Στοιχεία εργασίας και περιεχόμενα).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

13. Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (2ο μέρος)

στις 21/1/2019 ώρα 10:34:53 μμ
Μεταπτυχιακή εργασία του Μηνά Διακομιχάλη (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας) με τίτλο «Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Μέρος δεύτερο (Περίληψη).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

14. Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (3ο μέρος)

στις 21/1/2019 ώρα 10:34:24 μμ
Μεταπτυχιακή εργασία του Μηνά Διακομιχάλη (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας) με τίτλο «Άτομα με προβλήματα όρασης και διαδίκτυο: Δυνατότητες και εμπόδια στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Μέρος τρίτο (Πρόλογος).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. Κύπρος: Ντροπιαστικά στοιχεία για τη στάθμευση σε χώρους αναπήρων και πεζοδρόμια

στις 21/1/2019 ώρα 10:33:52 μμ
Παρά τις πολλές εκστρατείες και την προσπάθεια τόσο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών για ευαισθητοποίηση γύρω από τη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία, τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι Κύπριοι είτε δεν έχουν αντιληφθεί γιατί οφείλουν να τηρούν τους κανονισμούς, είτε δεν σέβονται τα άτομα αυτά.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias