Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 7/7/2015 Ώρα 9:53:19 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1025215 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Ειδικές ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις

στις 6/7/2015 ώρα 8:12:53 μμ
Περισσότερη διαφάνεια και νομικό εκπολιτισμό φέρνουν οι πέντε τροπολογίες που κατέθεσε με το σχέδιο νόμου για τα ΑμεΑ το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι κυριότερες παρεμβάσεις εντοπίζονται στους προνοιακούς φορείς, πολλοί από τους οποίους, όπως το Άσυλο Ανιάτων το Γηροκομείο Αθηνών, έχουν περιέλθει σε οικονομικό τέλμα λόγω κακοδιαχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να προσφέρουν σε περίοδο κρίσης δραματικά λιγότερες υπηρεσίες σε σχέση με παλιότερα και να μένουν σε λειτουργία χάρη στην αυταπάρνηση των απλήρωτων επί μήνες ή και χρόνια εργαζομένων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Αλλαγές στις κατατακτήριες των ατόμων με αναπηρία

στις 6/7/2015 ώρα 8:12:04 μμ
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι προς κατάταξη πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες εξετάζονται προφορικά ή γραπτά ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Εγκρίθηκε ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ

στις 6/7/2015 ώρα 8:11:13 μμ
Θα μπορούν να επιλεχθούν με διαδικασία μοριοδότησης και άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας, αλλά και εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Να υπενθυμίσουμε ότι το περσινό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 30/09/2015.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Η Νέα Ζηλανδία πέρασε νόμο κατά του cyberbullying

στις 6/7/2015 ώρα 8:09:13 μμ
Η Νέα Ζηλανδία πέρασε νόμο για την προστασία των πολιτών της όσον αφορά στο διαδίκτυο, και πιο συγκεκριμένα  όσον αφορά το cyberbullying. Με τον νόμο αυτό, απαγορεύει την αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν σχόλια ρατσιστικά, σεξιστικά, κατά θρησκευτικών πεποιθήσεων και ατόμων με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών

στις 6/7/2015 ώρα 8:08:21 μμ
Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από την Μονάδα Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6-9 Ιουλίου 2015, στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Καλαμάτα: Ηλεκτρονική ράμπα για ΑμεΑ ΑΜΕΑ

στις 6/7/2015 ώρα 8:07:31 μμ
Εγκαταστάθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, μια ηλεκτρική ράμπα τύπου Seatrac για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια λουτρά τους. Η ράμπα τοποθετήθηκε στην παραλία απέναντι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως. Με τη βοήθεια της συσκευής αυτής, τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς βοήθεια από τρίτους, να μπαίνουν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Η αντλία ινσουλίνης συντελεί σε μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο

στις 6/7/2015 ώρα 8:06:49 μμ
Οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους με ινσουλίνη και όταν αυτό γίνεται μέσω αντλίας αυτόματης έγχυσης, τότε μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου από καρδιακή νόσο, σύμφωνα με μεγάλη σκανδιναβική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

8. Προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα

στις 6/7/2015 ώρα 8:06:00 μμ
Εν όψει της θερινής περιόδου και των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τον γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς ομάδες, παρέχοντας οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για την πρόληψη επιπτώσεων από ένα πιθανό καύσωνα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Φιλανθρωπική οργάνωση δημιουργεί βίντεο για τα ΑμεΑ και την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού

στις 6/7/2015 ώρα 8:05:09 μμ
Σύμφωνα με μια εντυπωσιακή έρευνα, μόλις το 7% του πληθυσμού έχει βγει ραντεβού με ένα άτομο με αναπηρία και αυτό γιατί το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα ταμπού για την κοινωνία. Η βρετανική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο τομέα της αναπηρίας αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο για να βοηθήσει να σπάσει η αμηχανία που πάρα πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ακόμα και όταν μιλάνε για ένα άτομο με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

10. ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την κυστική ίνωση

στις 6/7/2015 ώρα 8:03:50 μμ
Ένα νέο φάρμακο που μπορεί να είναι κατάλληλο για σχεδόν τους μισούς πάσχοντες από κυστική ίνωση, ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

11. Μαθήματα ζωής από την Τζέσικα: Γεννήθηκε χωρίς χέρια και έγινε πιλότος, έμαθε πιάνο και πολεμικές τέχνες (βίντεο)

στις 6/7/2015 ώρα 8:01:28 μμ
Η 32χρονη που γεννήθηκε χωρίς χέρια, αποφάσισε να μην φοράει τα προσθετικά άκρα που χρησιμοποιούσε όταν ήταν παιδί και να ανταποκριθεί στις καθημερινές της ανάγκες χρησιμοποιώντας τα πόδια της. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει την απτική ικανότητα της σάρκας και των οστών και τα πόδια μου έχουν αυτή την ικανότητα», είπε. Στο πέρασμα του χρόνου απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να κάνει πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν με τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας τα κάτω άκρα της.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

12. Πρόσβαση των τυφλών εργαζομένων και δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στο μισθό και το επίδομά τους

στις 3/7/2015 ώρα 6:56:34 μμ
Επιστολή τής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Τυφλών τής 3ης Ιουλίου 2015, προς τον υπουργό Οικονομικών κύριο Γ. Βαρουφάκη και την Πρόεδρο Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα Λ. Κατσέλη, με θέμα «Πρόσβαση των τυφλών εργαζομένων και δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στο μισθό και το επίδομά τους».
σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

13. Τροποποίηση της ΠΟΛ.1088/17.4.2015 (Β 763)

στις 3/7/2015 ώρα 6:52:36 μμ
Οι ήδη εκδοθείσες γνωματεύσεις πριν την 01.09.2011 (ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕ.Π.Α) από τις υγειονομικές επιτροπές των Νομαρχιών, οι οποίες έχουν δοθεί για οποιαδήποτε χρήση, μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση της υπόψη φορολογικής απαλλαγής επ΄ αόριστον, αν πρόκειται για επ΄ αόριστον κρίση, ή αλλιώς μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους, εφόσον είχαν εκδοθεί σύμφωνα με όσα ίσχυαν στο σχετικό φορολογικό πλαίσιο κατά το χρόνο έκδοσής τους. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν διαθέτει κάποιες από τις προηγούμενες γνωματεύσεις, μπορεί αν λαμβάνει σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης, επειδή έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, να προσκομίσει βεβαίωση ή απόφαση συνταξιοδότησης του συνταξιοδοτικού φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι κατόπιν ιατρικής κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή συνταξιοδοτήθηκε με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% ως και το χρονικό διάστημα που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει η αναπηρία αυτή. Τονίζεται ότι εφόσον έχει εκδοθεί γνωμάτευση αναπηρίας από ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ κ.λπ., τότε λαμβάνονται υπόψη οι γνωματεύσεις αυτές και όχι οι βεβαιώσεις ή αποφάσεις των συνταξιοδοτικών φορέων.
σε: Νομοθεσία - Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά

14. Κατανομή ποσού ύψους 112.804.304,29 € σε Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015

στις 3/7/2015 ώρα 6:51:38 μμ
  
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Νόμος 4331/2015: Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις (1ο μέρος)

στις 3/7/2015 ώρα 6:50:56 μμ
  
σε: Νομοθεσία - Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias