Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 2/9/2014 Ώρα 7:38:38 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 733213 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Ανακοίνωση Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

στις 1/9/2014 ώρα 9:10:18 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

2. Ανοίξτε τη Γενική Εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς

στις 1/9/2014 ώρα 9:09:49 μμ
Επιστολή τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τής 1ης Σεπτεμβρίου 2014, προς την Ολομέλεια του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, με θέμα: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί τους Βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 8 του νομοσχεδίου "Ίδρυση και Οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις" - Ανοίξτε τη Γενική Εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς».
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

3. Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προνομιακή μεταχείριση των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών

στις 1/9/2014 ώρα 9:07:46 μμ
Ερώτηση των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ κυριών Βασιλικής Κατριβάνου, Μαρίας Κανελλοπούλου και Αφροδίτης Σταμπουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την προνομιακή μεταχείριση των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών: Οι κρατούμενες εξηγούν ότι τον επόμενο μήνα ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί, λόγω μεταγωγών, ενώ ο όροφος της πτέρυγας όπου πρόκειται να μεταφερθούν δεν επαρκεί ήδη ούτε για τις μισές. Στις συνθήκες αυτές, κάποιες από αυτές θα πρέπει να κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα, ενώ οι κρατούμενες με κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους, καθώς δεν θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες ούτε καν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. Πώς ο ΕΝΦΙΑ αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες: Ένας φόρος άδικος και αναποτελεσματικός

στις 1/9/2014 ώρα 9:03:21 μμ
Η κυβέρνηση αφαιμάσσει οικονομικά και συγχρόνως εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν εξαιρέσεις από το φόρο. Εκτός ελαφρύνσεων μένουν άτομα με βαριές αναπηρίες, όπως εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, κλπ., που έχουν χαρακτηριστεί ανάπηροι σε ποσοστό 6 τοις εκατό.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Κάλεσμα του συλλόγου ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης στην κινητοποίηση για την ειδική εκπαίδευση

στις 1/9/2014 ώρα 9:02:42 μμ
Τη συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο για την ειδική εκπαίδευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε ο Γραμματέας του συλλόγου ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης Μάριος Συμεωνίδης, μετά και το επίσημο κάλεσμα της ΕΣΑμεΑ προς το αναπηρικό και εκπαιδευτικό κίνημα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»: Αφιερωμένο σε όσους ενοχλούνται από τις ράμπες στην παραλία

στις 1/9/2014 ώρα 9:02:00 μμ
Το «μεγάλο ευχαριστώ» για το «άχρηστο και ενοχλητικό» σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ. Αξίζει να δείτε το βίντεο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Σε ποια κατηγορία εκπαιδευτικών θα δοθεί το 5% των προσλήψεων αναπληρωτών

στις 1/9/2014 ώρα 9:01:14 μμ
Το 5% των θέσεων των αναπληρωτών θα δοθεί τελικά σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όχι το 10% όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου της Ειδικής Αγωγής.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Ηλεία: Ένα πρόβλημα με δύο πλευρές

στις 1/9/2014 ώρα 9:00:28 μμ
Μάρτυρες ενός προβλήματος με δύο… πλευρές γίνονται καθημερινά οι κάτοικοι στην «καρδιά» της Ανδραβίδας. Στην μια πλευρά του προβλήματος βρίσκεται το φτωχικό λυόμενο ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που στερείται κάθε υγιεινής. Στην άλλη, ένας επίσης ηλικιωμένος άνθρωπος με ποσοστό τύφλωσης 95% και άλλα προβλήματα υγείας που δεν μπορεί να ζήσει κάτω από τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και τη δυσωδία που αναδύεται από το λυόμενο, το οποίο βρίσκεται… στην πόρτα του σπιτιού του!
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Η λίστα με τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς (Ονόματα μητέρας και παιδιού): Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

στις 1/9/2014 ώρα 8:59:09 μμ
Οι οριστικοί πίνακες με τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων (ονόματα μητέρας και παιδιού) που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2014-2015 ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31-08-2014 από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Αιτήσεις μπορούσαν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Αυξήθηκε το ποσοστό των μαθητών που εξετάζονται προφορικά

στις 1/9/2014 ώρα 8:56:57 μμ
Εξετάζονται προφορικά σε βαθμολογικά ή ειδικά εξεταστικά κέντρα εξεταζόμενοι που αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση διότι: είναι τυφλοί, σύμφωνα με το ν.958/79 (ΦΕΚ 191 Α) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67%, έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη ή προσωρινή που συνδέεται με τα άνω άκρα, πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων, πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή, παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, παρουσιάζουν το φάσμα αυτισμού.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Πώς βλέπει ένας άνθρωπος που χάνει την όρασή του; (video)

στις 1/9/2014 ώρα 8:53:51 μμ
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Marc εξηγεί με το δικό του μοναδικό τρόπο τι αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του αλλά παρουσιάζεται με τρόπο παραστατικό η ζωή μέσα από τα δικά του μάτια.
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

12. Έκκληση για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 πμ στο Υπουργείο Παιδείας

στις 29/8/2014 ώρα 11:27:05 μμ
Έκκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37 - Μαρούσι).
σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

13. Αγωνιζόμαστε για την Ειδική Εκπαίδευση

στις 29/8/2014 ώρα 11:26:33 μμ
Κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς στην κινητοποίηση την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

14. ΣΑΤΕΑ: ΟΧΙ στον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία

στις 29/8/2014 ώρα 11:25:41 μμ
Δελτίο Τύπου των Συλλόγων Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) της 28ης Αυγούστου 2014, με θέμα: «Όχι στον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία». Να εφαρμοστεί άμεσα το 10% για ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Δήλωση Τάσου Κουράκη, Συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές φοιτητών

στις 29/8/2014 ώρα 11:24:30 μμ
Δήλωση του συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Τάσου Κουράκη τής 27ης Αυγούστου 2014, σχετικά με τις επιχειρούμενες διαγραφές των φοιτητών από τα ΑΕΙ.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias