Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 30/6/2016 Ώρα 9:39:35 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1542157 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο για τα εμπόδια των ΑμεΑ στην απασχόληση

στις 29/6/2016 ώρα 5:40:02 μμ
«Εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα του Σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 14.00, στο ξενοδοχείο «Capsis», στη Θεσσαλονίκη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Διαμαρτυρία και προτάσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

στις 29/6/2016 ώρα 5:39:29 μμ
Τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν κλήθηκε στη διαβούλευση της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που ορίζει τη διαδικασία εφαρμογής της Δράσης στους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, εκφράζει με επιστολή της στα συναρμόδια υπουργεία.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

3. Προσθήκη των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (Ελκώδης Κολίτιδα και Νόσος του Crohn) στον σχετικό Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών

στις 29/6/2016 ώρα 5:39:02 μμ
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την προσθήκη ασθενειών (Ελκώδης Κολίτιδα και Νόσος του Crohn) στον σχετικό Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών κατέθεσε ομάδα βουλευτών τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. Μια πισίνα αλλιώτικη!

στις 29/6/2016 ώρα 5:38:27 μμ
Η πισίνα στον Πειραιά εγκαινιάστηκε 19 Μαΐου και μέχρι να κλείσουν τα σχολεία λειτούργησε έξι φορές. Δέκα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από τους συνολικά 55 μαθητές του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού είναι αυτές που την καθιστούσαν αναγκαία όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση των μαθητών με λογοκινητικά προβλήματα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Μεταφέρει στην πλάτη τη τυφλή σύζυγό του και στα χέρια το παιδί τους

στις 29/6/2016 ώρα 5:37:24 μμ
Είχε αρκετό καιρό να φτάσει βάρκα με πρόσφυγες στην παραλία της Κάγιας  κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς. Τα βλέμματα όμως όλων σταμάτησαν επάνω σε ένα νεαρό άνδρα. Αποβιβάστηκε και πάτησε στην στεριά έχοντας στην πλάτη γαντζωμένη την σύγυζό του η οποία δεν έχει την όρασή της και στην αγκαλιά κρατούσε το μικρό τους παιδί.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι αποτελεσματική

στις 29/6/2016 ώρα 5:36:51 μμ
Η πλειονότητα των ασθενών που παρουσιάζουν διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια δεν εμφανίζει συμπτώματα μέχρι τα τελικά στάδια της νόσου, οπότε μπορεί να είναι αργά για αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ρυθμός εξέλιξης μπορεί να είναι ταχύς, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι αποτελεσματική τόσο στη βελτίωση των συμπτωμάτων όσο και στην επιβράδυνση του ρυθμού εξέλιξης της νόσου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη να υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο (screening) για την εξέλιξη και την παρακολούθηση της νόσου γενικότερα.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

7. Αυτόματος Τηλεφωνητής Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας τού ΠΣΤ στις 29/6/2016

στις 29/6/2016 ώρα 5:36:20 μμ
Διαβάστε τον τηλεφωνητή της ΠΕΚΜ του ΠΣΤ, ο οποίος ακούγεται στο τηλέφωνο (2310) 250 111, εσωτερικό 122.
σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Π.Σ.Τ.

8. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες πλοίων: Δικαιώματα και υποχρεώσεις

στις 29/6/2016 ώρα 5:35:49 μμ
Τα άτομα, με αναπηρία, άνω του 80%, δικαιούνται έκπτωση 50%, επί του ναύλου. Η ίδια έκπτωση χορηγείται, στο συνοδό του ανάπηρου, εφόσον ο ανάπηρος πάσχει, από συγκεκριμένες αναπηρίες καθώς και στο αναπηρικό όχημα. Οι επιβάτες, με αναπηρία, δικαιούνται την παροχή δωρεάν συνδρομής, στα λιμάνια, στην επιβίβαση και αποβίβαση καθώς και πάνω στο πλοίο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Μισό εκατομμύριο ευρώ άφησε Κομοτηναίος στα παιδιά με νοητική στέρηση

στις 29/6/2016 ώρα 5:35:14 μμ
Μισό εκατομμύριο ευρώ άφησε κληρονομιά ένας Κομοτηναίος ο Νικόλαος Κάρας στον σύλλογο Μέριμνας παιδιών με βαριά νοητική στέρηση «Άγιοι Θεόδωροι». Μόνο που αυτή τη στιγμή τα χρήματα ακόμη δεν έχουν ξεμπλοκαριστεί από την τράπεζα προκείμενου να συνεχιστούν οι εργασίες για την ανέγερση της αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών σε ένα χώρο που ξεκίνησε να χτίζεται 6 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Στην Κορυφή ο Φιλόξενος ΑΜΕΑ: «Χρυσός» στο Πανελλήνιο

στις 29/6/2016 ώρα 5:34:41 μμ
Νέες σπουδαίες διακρίσεις έφερε στη Ζάκυνθο ο Φιλόξενος Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, αφού επέστρεψε από τους Πανελλήνιους Αγώνες με απολογισμό 13 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Πήραν το πρωτάθλημα.. στα «Ευέλικτα καπάκια»

στις 29/6/2016 ώρα 5:34:04 μμ
Το Διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά πήρε την πρώτη θέση στον Νομό Αχαΐας στη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών μέσω του προγράμματος «Ευέλικτα καπάκια», που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Περιβαλλοντικό Τμήμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Βρεφονηπιακός σταθμός στον Ασπρόπυργο από την Περιφέρεια Αττικής

στις 28/6/2016 ώρα 5:46:55 μμ
Το έργο αφορά στην «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στο Ο.Τ. 420», στην περιοχή της Κάτω Φούσας του Δήμου Ασπροπύργου, συνολικής δυναμικότητας 108 νηπίων και βρεφών, καθώς και βρεφών με ειδικές ανάγκες.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

13. Παραβιάζοντας τον νόμο 4331/2015, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζητά από όσους αιτούνται βοηθήματα αναπηρίας να πληρώσουν παράβολο κι αν δεν έχουν τη δυνατότητα, το κράτος πρόνοιας τους κλείνει την πόρτα

στις 28/6/2016 ώρα 5:46:26 μμ
Τι κι αν εδώ και έναν χρόνο έχει ψηφιστεί νόμος που καταργεί το παράβολο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για όλους όσοι αιτούνται προνοιακό επίδομα αναπηρίας; Στην πράξη ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας τους να εξακολουθούν να μην μπορούν να ενταχθούν στο προνοιακό επίδομα που δικαιούνται.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Οι ΑμεΑ έχουν δικαίωμα στη ζωή εφ’ όρου ζωής

στις 28/6/2016 ώρα 5:45:47 μμ
Στα μίντια δεν έχει κατασιγάσει ακόμη ο θόρυβος μιας δολοφονίας και μιας παράλληλης αυτοκτονίας, που διαδραματίσθηκαν πρόσφατα στο Βραχάτι της Κορινθίας... Εκεί ένας 85χρονος πατέρας σκότωσε τον προβληματικό 49χρονο γιό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε , δηλώνοντας ως αιτιολογία της πράξης του την απαλλαγή του μικρότερου γιού του από το «δυσβάστακτο βάρος» της επιμέλειας ενός προβληματικού αδελφού…
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

15. Χωρίς σύστημα seatrac για άλλο ένα καλοκαίρι η Αλεξανδρούπολη

στις 28/6/2016 ώρα 5:45:22 μμ
Μέσα σε μία αποθήκη της δημοτικής πλαζ Αλεξανδρούπολης, κι όχι δίπλα στο κύμα, όπως θα έπρεπε, βρίσκεται το μηχάνημα, περασμένης τεχνολογίας, τύπου seatrac, για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias