Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 23/4/2018 Ώρα 10:06:18 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2044610 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Θ. Φωτίου: Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα - Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία

στις 23/4/2018 ώρα 4:46:13 μμ
Η κ. Φωτίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα χαρούμενο γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν το δημόσιο έχει οράματα και σχέδιο και τα υλοποιεί με συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα. Ανέφερε επίσης ότι αυτά τα τρία νέα σπίτια θα στεγάσουν τρεις μεγάλες ιδέες που κρύβουν μεγάλα οράματα για τα παιδιά με αναπηρία. «Επιθυμούμε όλα τα παιδιά με αναπηρίες να βγουν από τα ιδρύματα και να βιώσουν αυτόνομα ή υποστηριζόμενα μέσα στην κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης μας αυτός είναι ο στόχος όλων των φορέων που είναι σήμερα εδώ. Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα, όλα τα παιδιά με μια ζεστή αγκαλιά σε μια οικογένεια είτε ανάδοχη, είτε θετή. Αυτός είναι ο στόχος μας και αργά η γρήγορα θα τα καταφέρουμε» επισήμανε η κ. Φωτίου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές για ΑμεΑ

στις 23/4/2018 ώρα 4:45:47 μμ
Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς τη βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα. Συνοδευτικά, θα τοποθετούνται μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι και ράμπες, χώροι σκίασης και προστασίας των λουόμενων, χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ και άλλα. Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Ελλάδας σε παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού ΑμΕΑ και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Συνάντηση του επικεφαλής του Κοινωνικού ΕΚΑΒ με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

στις 23/4/2018 ώρα 4:45:12 μμ
Τέθηκε η προοπτική ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ με το Υπουργείο σχετικά με την περίθαλψη των προσφύγων με αναπηρία, το περιεχόμενο του οποίου θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Προσβάσιμη και σε ΑμεΑ η ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων

στις 23/4/2018 ώρα 4:44:43 μμ
Πλέον, η νέα έκδοση της ιστοσελίδας περιλαμβάνει το σύνολο των αλλαγών που προβλέπονται για χρήστες είτε από υπολογιστή είτε από κινητό τηλέφωνο, σε όλο το εύρος των υποσελίδων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων συμμορφώνεται με τα πρότυπα προσβασιμότητας επιπέδου AAA του W3C (Web Content Accessibility Guidelines 2.0), συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων Α και ΑΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Βόλο από παιδιά με αναπηρία της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης- Πήρανε βραβείο (βίντεο)

στις 23/4/2018 ώρα 4:43:56 μμ
Κέρδισε το τρίτο βραβείο το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου για το τραγούδι που παρουσίασε στο πλαίσιο του Free Mobility ένα τραγούδι- μάθημα από τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

6. Παραπομπή για κομπίνα στο Παίδων Πεντέλης

στις 23/4/2018 ώρα 4:43:02 μμ
Δεκάδες γονείς παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες έπεσαν θύματα μιας καλοστημένης απάτης που παρήγαγε πλαστά πιστοποιητικά με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά τους «το διαβατήριο» για προφορική εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Οι Έλληνες ζουν πολλά αλλά όχι καλά χρόνια

στις 23/4/2018 ώρα 4:42:19 μμ
Σχεδόν το 30-40% των ατόμων της τρίτης και τέταρτης ηλικίας στην Ελλάδα δεν θα έχουν καλά γεράματα, εξαιτίας σοβαρών ασθενειών που προκαλούν αναπηρίες και μειωμένη λειτουργικότητα. Τη δεκαετία του ’70 είχαμε το υψηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, το 2000 πέσαμε στην 5η θέση και τώρα βρισκόμαστε στη 13η θέση μαζί με το Βέλγιο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Career Fair.4all 2018 - Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία

στις 23/4/2018 ώρα 4:41:50 μμ
Το Career Fair.4all η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία διοργανώνεται και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr και έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες στη πρόσβαση στην αγορά εργασίας καθώς και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ ατόμων με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Ο Σ. Βαρδάκης στα εγκαίνια των Δομών απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και φροντίδας ηλικιωμένων Γαζίου

στις 23/4/2018 ώρα 4:40:47 μμ
Στα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Γαζίου, παρευρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, όπου εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και στην στήριξή του για την λειτουργία της Δομής αυτής.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

10. Μια πόλη καθαρή που ο κόσμος να την αγαπήσει και να τη φροντίσει ονειρεύονται οι μαθητές

στις 23/4/2018 ώρα 4:40:11 μμ
Οι μαθητές παρακολούθησαν επίσης και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, έβαλαν μάσκες και μαζί με έναν συνοδό και την καθοδήγηση ατόμων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, έμαθαν πώς μπορούν να συνοδεύσουν έναν τυφλό στην πόλη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. «Μια μπάλα για όλους» ενώνει τυφλούς και βλέποντες

στις 23/4/2018 ώρα 4:39:20 μμ
Ο Τζάμπι, η Ντόρκα και η Ράμπια είναι τρία παιδιά με αναπηρία όρασης. Σαν κι αυτά τα τρία παιδιά υπάρχουν εκατομμύρια άλλα σε όλο τον πλανήτη. Τα προβλήματα όρασης αποτελούν για πολλά παιδιά τροχοπέδη στην ενασχόλησή τους με δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός. Ιδιαίτερα όταν στη μέση μπαίνει και το στοιχείο της μπάλας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Εξάλειψη του αστιγματισμού μετά από μεταμόσχευση κερατοειδούς

στις 23/4/2018 ώρα 4:37:26 μμ
H χρήση του  Excimerlaser στην αντιμετώπιση του αστιγματισμού που εμφανίζεται μετά από μεταμόσχευση κερατοειδούς, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σύμφωνα με μελέτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

13. Δυναμικό το παρόν των πολιτών που «περπάτησαν με τους τυφλούς» (βίντεο)

στις 23/4/2018 ώρα 4:36:44 μμ
Για ακόμα μια χρονιά πιστοί στο ραντεβού τους οι συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία έδωσαν το παρόν τους στην καθιερωμένη και κορυφαία εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Στόχος η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και η πλήρη κοινωνικοοικονομική καταξίωση τους στη κοινωνία. Ο κόσμος αγκάλιασε τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία συμμετέχοντας στη πορεία με τίτλο "Περπατώ - Διεκδικώ με τους Τυφλούς.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

14. Η συμβολή της αφής, της ακοής και της όσφρησης στη διαμόρφωση και ενημέρωση νοητικών χαρτών από άτομα με πρόβλημα όρασης (38ο μέρος)

στις 23/4/2018 ώρα 4:36:08 μμ
Διδακτορική Διατριβή του Αθανάσιου Κουτσοκλένη με θέμα «Η συμβολή της αφής, της ακοής και της όσφρησης στη διαμόρφωση και ενημέρωση νοητικών χαρτών από άτομα με πρόβλημα όρασης». Τριακοστό όγδοο μέρος (Μέρος Α: Βιβλιογραφική επισκόπηση - Πέμπτο κεφάλαιο: Όσφρηση και νοητική χαρτογράφηση - Υποκεφάλαιο πρώτο: Όσφρηση και οσφρητική αντίληψη).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. Η συμβολή της αφής, της ακοής και της όσφρησης στη διαμόρφωση και ενημέρωση νοητικών χαρτών από άτομα με πρόβλημα όρασης (39ο μέρος)

στις 23/4/2018 ώρα 4:35:43 μμ
Διδακτορική Διατριβή του Αθανάσιου Κουτσοκλένη με θέμα «Η συμβολή της αφής, της ακοής και της όσφρησης στη διαμόρφωση και ενημέρωση νοητικών χαρτών από άτομα με πρόβλημα όρασης». Τριακοστό ένατο μέρος (Μέρος Α: Βιβλιογραφική επισκόπηση - Πέμπτο κεφάλαιο: Όσφρηση και νοητική χαρτογράφηση - Υποκεφάλαιο δεύτερο: Οσφρητικό τοπίο).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias