Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Σάββατο 20/9/2014 Ώρα 8:55:14 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 753083 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. ΕΟΠΠΥ: Πληρώνει το φάρμακο αλλά όχι την εξέταση

στις 19/9/2014 ώρα 10:37:41 μμ
Οι ασθενείς με μια πολύ συχνή οφθαλμολογική πάθηση, την εκφύλιση (βλάβη) της ωχράς κηλίδας, που πλήττει κυρίως  άτομα άνω των 50 ετών ή άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, είναι σήμερα αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους την εξέταση οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT) για τη μέτρηση της οπτικής οξύτητας, μια εξέταση που ζητά αναγκαστικά ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εγκρίνει την ενδεδειγμένη θεραπεία. Το σκεύασμα εντούτοις της θεραπείας αποζημιώνεται πλήρως από τον Οργανισμό.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ή όχι;

στις 19/9/2014 ώρα 10:37:04 μμ
Μία νέα υπόθεση κακοποίησης σε τρόφιμο ψυχιατρικής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου που κατήγγειλε η μητέρα του στην αστυνομία της Κρήτης φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στα ψυχιατρεία της χώρας. Σε μία περίοδο, μάλιστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το κλείσιμο κάποιων από τις μεγαλύτερες ψυχιατρικές κλινικές της Ελλάδας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Περιστερίου

στις 19/9/2014 ώρα 10:36:22 μμ
Ερώτηση ομάδας βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ τής 17ης Σεπτεμβρίου 2014 προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Περιστερίου.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. Πανηγυρίζουν μια θλιβερή «πρωτιά»

στις 19/9/2014 ώρα 10:34:41 μμ
Η κυβέρνηση δεν αρκείται στην απόκρυψη της αλήθειας όσον αφορά τα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά θριαμβολογεί κιόλας, γιατί θα προσλάβει -μετά την έναρξη των μαθημάτων βεβαίως- λιγότερους αναπληρωτές από όσους απαιτούνται! Δεν εφαρμόζουν ούτε τη ρύθμιση που λέει ότι κάθε μαθητής με ειδικές ανάγκες αντιστοιχεί σε τρεις μαθητές, ενώ βάζουν μεγάλο πλαφόν μαθητών στα τμήματα ειδικότητας στα Επαγγελματικά Λύκεια.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. «Τις πόρτες τους έκλεισαν τα ΕΛΤΑ Ρόδου στα άτομα με αναπηρία»

στις 19/9/2014 ώρα 10:33:21 μμ
Σε δημόσια καταγγελία για το κλείσιμο της ράμπας από την οποία έχουν πρόσβαση στα ΕΛΤΑ Ρόδου τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προχώρησε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Νοτίου Αιγαίου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Ουκρανία: Άτομα με ειδικές ανάγκες ευάλωτα στο τράφικινγκ

στις 19/9/2014 ώρα 10:32:45 μμ
Οι ολοένα αυξανόμενοι εσωτερικά εκτοπισμένοι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην δράση των κυκλωμάτων του τράφικινγκ στη χώρα, υπογραμμίζεται ιδιαίτερα στην έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Αδιαφορία για ασφαλισμένους με βιβλιάρια Πρόνοιας: Καταγγελίες του ΜΚΙΕ

στις 19/9/2014 ώρα 10:32:09 μμ
45χρονη ασφαλισμένη, με βιβλιάριο της Πρόνοιας, η οποία επισκέφθηκε τέσσερα δημόσια νοσοκομεία (Τζάνειο, Ευαγγελισμό, Θριάσιο και Αττικό) και κανένα δεν είχε να της δώσει τις ινσουλίνες Victoza ή Bxetta, πόσο μάλλον τις ταινίες ελέγχου ζαχάρου που έχει ανάγκη. 54χρονος ασφαλισμένος με βιβλιάριο της Πρόνοιας, με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια πρέπει να λαμβάνει εννέα διαφορετικά φάρμακα κάθε μήνα. Τα φάρμακα είχαν συνταγογραφηθεί από γιατρό του Ευαγγελισμού και το φαρμακείο του νοσοκομείου είχε να του δώσει μόνο τρία από τα εννέα φάρμακα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Γιάννης Πόθος: Όταν αρχίζει το τραγούδι και τραγουδάει η καρδιά

στις 19/9/2014 ώρα 10:29:59 μμ
Όταν η ψυχή μας συναντά την αλήθεια, ομορφιά απελευθερώνεται και εξαπλώνεται παντού. Ομορφιά στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Έτσι λοιπόν, θερμότατο χειροκρότημα εισέπραξε χθες η μικρού μήκους ταινία του νεαρού σκηνοθέτη Γιάννη Πόθου, «Όταν αρχίζει το τραγούδι», η οποία διαγωνίζεται στο εθνικό τμήμα του 37ου Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μαρίας, μιας νεαρής κοπέλας με τύφλωση και αυτισμό, που μέσα από τη μουσική και το ταλέντο της στο τραγούδι έρχεται να μας πάει ταξίδι στο δικό της απόλυτα μαγευτικό κόσμο.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

9. Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών: Ημερίδα με θέμα Δικαιώματα των ατόμων με οπτική αναπηρία

στις 19/9/2014 ώρα 10:29:19 μμ
Ενημέρωση για την Ημερίδα που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση τυφλών σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο ενιαίας Εκπαίδευσης, το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, από 9:00 – 13:30 στο Δημοτικό αμφιθέατρο Σωτήρας.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

10. Το Trackimo σε ακολουθεί όπου κι αν πας!

στις 19/9/2014 ώρα 10:28:20 μμ
Εκτός από την προσωπική σου προστασία, το Τrackimo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των αγαπημένων σου, όπως είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, άτομα επίφοβα δηλαδή αν χαθούν. Τεράστια χρησιμότητα μπορεί να έχει η συσκευή και για τα αγαπημένα σου κατοικίδια. Τέλος, το Τrackimo μοιάζει ιδανικό για δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου ή της μηχανής, ακόμα και αν χάσεις τον εξοπλισμό σου.
σε: Θέματα τυφλότητας - Χρήσιμα τεχνικά βοηθήματα και λογισμικά

11. Ακόμα 10.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

στις 19/9/2014 ώρα 10:27:42 μμ
Το νέο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την κάλυψη θέσεων από τις επιλαχούσες του ΕΣΠΑ από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ. Αυτή η φάση τοποθέτησης παιδιών ωφελούμενων οικογενειών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία), αφορά αποκλειστικά τους επιλαχόντες γονείς του προγράμματος και θα χρηματοδοτηθεί με τα 23 εκατομμύρια ευρώ των εθνικών πόρων που έμειναν αδιάθετα από το συνολικό ποσό των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για το αρχικό κοινωνικό πρόγραμμα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Γνωρίζετε ότι 50 χιλιάδες έλληνες βλέπουν μία «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της όρασής τους;

στις 19/9/2014 ώρα 10:27:04 μμ
Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όμως, μία οφθαλμική πάθηση -όχι σπάνια- υποχρεώνει περισσότερους από 50 χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας και 245 εκατομμύρια παγκοσμίως, να υφίστανται στο κέντρο του οπτικού τους πεδίου, την παρουσία μίας ενοχλητικής μαύρης τρύπας, που τους καθιστά αδύναμους να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες. Πρόκειται για τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι οποίες -αν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν έγκαιρα- μπορεί να οδηγήσουν τους ασθενείς που πάσχουν, ακόμη και σε καθολική τύφλωση.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

13. Δράσεις του Συλλόγου Ψυχολόγων Ρεθύμνου στα χωριά του νομού Ρεθύμνου

στις 19/9/2014 ώρα 10:24:14 μμ
Ενημέρωση για τους υπάρχοντες φορείς τους Νομού Ρεθύμνου και τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρόληψης ψυχικής υγείας (πχ ΚΑΠΗ, ΚΕΔΔΥ, Κέντρο Πρόληψης, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, κινητή μονάδα ΚΨΥ, Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ, Πρόγραμμα Πολλαπλής Παρέμβασης ΟΚΑΝΑ, Ψυχιατρικό τμήμα του ΓΝΡ, Εθελοντική Ομάδα Αλληλοβοήθειας Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ, Δομές Πρόληψης, Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών “Συμπαράσταση”). Όλες αυτές οι ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με εθελοντική συμμετοχή ψυχολόγων, που ζουν και εργάζονται στο νομό του Ρεθύμνου και είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Για όλες αυτές τις ενημερωτικές δράσεις δεν θα υπάρχει οικονομικό κόστος για τους φορείς ή τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Ανοιχτό Μάθημα Αλληλεγγύης

στις 19/9/2014 ώρα 10:22:24 μμ
Στα πλαίσια της καμπάνιας «Παιδεία για όλους» η αλληλεγγύη για όλους και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο συνδιοργανώνουν Ανοιχτό μάθημα αλληλεγγύης στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11 το πρωί.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

15. «Έξυπνα» γυαλιά - οδηγοί για άτομα με προβλήματα όρασης (βίντεο)

στις 19/9/2014 ώρα 10:21:52 μμ
Συσκευή πλοήγησης, που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται ελεύθερα από ένα συγκεκριμένο σημείο, αποφεύγοντας τόσο τα στατικά όσο και τα κινούμενα εμπόδια.
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias