Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τετάρτη 27/5/2020 Ώρα 2:57:48 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 3082389 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Μέχρι 15 μαθητές Δημοτικού σε κάθε τάξη - Προαιρετική η χρήση μάσκας

στις 26/5/2020 ώρα 4:48:52 μμ
Τα ειδικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

2. Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου ΑμεΑ Εορδαίας με θέμα την προκήρυξη 4Κ 2020

στις 26/5/2020 ώρα 4:47:59 μμ
Προς εκλεγμένους αντιπροσώπους Ελληνικού κοινοβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές , με έκπληξη αλλά και λύπη διαβάσαμε την προκήρυξη 4Κ 2020 που αφορά προσλήψεις ατόμων για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι .  Δεν είδαμε όμως πουθενά να αναφέρεται η υποχρεωτική πρόσληψη του 15% των προσληφθέντων που αφορά τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους  .
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. ΕΟΠΠΥ: Διευκρινίσεις σχετικά με τα αιτήματα δικαιούχων για παροχές εκτός ΕΚΠΥ

στις 26/5/2020 ώρα 4:46:37 μμ
Διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με τα  αιτήματα δικαιούχων για παροχές εκτός ΕΚΠΥ απέστειλε στους συντονιστές ΠΕΔΙ ο ΕΟΠΠΥ.
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι:
«Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ε.Κ.Π.Υ. (ΦΕΚ 4898/Β/2018), όπου προβλέπεται ότι: «Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης και θετική γνωμοδότηση του Α.Υ.Σ., ο Οργανισμός δύναται να αποζημιώνει παροχές που δεν προβλέπονται στον παρόντα Κανονισμό.» και αναφορικά με τα αιτήματα δικαιούχων για παροχές ειδών εκτός ΕΚΠΥ, υπενθυμίζονται τα κάτωθι:
σε: Νομοθεσία - Κοινωνικές Παροχές

4. Στερεύει η καινοτομία στην πολλαπλή σκλήρυνση

στις 26/5/2020 ώρα 4:44:59 μμ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου, η ΠΟΑμΣΚΠ διοργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη στις 27 Μαΐου με θέμα "Εγώ συνδέομαι-Εμείς Συνδεόμαστε". Ο στόχος αυτής της συνέντευξης, όπως μας τόνισε η ίδια αποκλειστικά, είναι αφενός η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στους ασθενείς που νοσούν και αφετέρου η ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα, έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να μην αποκοπεί ή να αισθανθεί αποκομμένος από τον περίγυρό του, είτε αυτός είναι η οικογένειά του, ο φίλος του, είτε ο γιατρός που τον παρακολουθεί.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Πάρτε μέτρα για την αποφυγή ελλείψεων αίματος το καλοκαίρι

στις 26/5/2020 ώρα 4:44:16 μμ
Με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ζητά να εφαρμοστεί φέτος μια διαφορετική στρατηγική για τον έλεγχο του αίματος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, πρέπει να αρχίσει από τώρα ο έλεγχος όλων των δειγμάτων αίματος των αιμοδοτών σε ολόκληρη τη χώρα κι όχι κατά περιοχές και ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ πινακίδες: Όχι στη παράνομη στάθμευση

στις 26/5/2020 ώρα 4:43:29 μμ
Το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει τον έντονο και εμφανή χρωματισμό με ειδική σήμανση (κίτρινα εικονίδια) της ασφάλτου, στα σημεία που υπάρχουν ράμπες έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να αντιλαμβάνονται πιο εύκολα ότι δεν πρέπει να σταθμεύουν εκεί τα οχήματα τους καθώς εμποδίζουν την διέλευση. Ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει στην σήμανση 200 σημείων και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα (ενδεικτικά σε περιοχές όπως το Εμπορικό Τρίγωνο, η Πλάκα, το Κουκάκι, το Παγκράτι, ο Άγιος Θωμάς, το Κολωνάκι, η Πλατεία Αμερικής, η Πλατεία Κολιάτσου, ο Κολωνός, η Αγία Βαρβάρα και η Πλατεία Κανάρη).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Βάφτηκαν οι στάσεις του ΚΤΕΛ όπου θα μπορούν να εξυπηρετούνται ΑΜΕΑ

στις 26/5/2020 ώρα 4:42:31 μμ
Το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηλείας έβαψαν χθες τις στάσεις όπου θα μπορούν οι άνθρωποι με αναπηρία να εξυπηρετούνται. Πλέον το λεωφορείο θα μπορεί να παρκάρει δίπλα στο πεζοδρόμιο, για να μπορεί να ανοίγει η ράμπα, προκειμένου να εισέρχονται σε αυτό οι άνθρωποι με αμαξίδιο (καροτσάκι).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Τα Google Maps θα επισημαίνουν τις τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία

στις 26/5/2020 ώρα 4:41:27 μμ
Οι Χάρτες της Google θα δείχνουν επίσης αν το μέρος που θέλει κάποιος να επισκεφθεί, διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα ή χώρο στάθμευσης.
Η Google προσθέτει μία νέα δυνατότητα στους χάρτες που ονομάζεται Accessible Places με την οποία θα διευκολύνει τους χρήστες ΑμεΑ να βλέπουν αν μία τοποθεσία που θέλουν να επισκεφθούν, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
σε: Θέματα τυφλότητας - Χρήσιμα τεχνικά βοηθήματα και λογισμικά

9. «Πράσινο φως» για πιλοτικό έργο αποτρεπτικής στάθμευσης

στις 26/5/2020 ώρα 4:40:23 μμ
Όπως προκύπτει από τη σχετική εισήγηση, προτάθηκε από την εταιρεία Cicicom ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο "CICICOM" η δωρεάν μελέτη και εφαρμογή πιλοτικού έργου έξυπνου συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης που βασίζεται στην απομακρυσμένη εποπτεία των θέσεων και έγκαιρη ειδοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για πιθανές παραβάσεις όπως π.χ. σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Η προμήθεια των αισθητήρων αποτρεπτικής στάθμευσης θα είναι δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Τρικκαίων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Όταν οι βαρήκοοι και οι κωφοί μπορούν να απολαύσουν τη μουσική

στις 26/5/2020 ώρα 4:39:31 μμ
«Οι βαρήκοοι και οι κωφοί μπορούν να απολαύσουν τη μουσική», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λευκοθέα Καρτασίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και προσθέτει: «Η μουσική υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο, δεν είναι απλά μια καλά εναρμονισμένη μελωδία, ακόμα και το να βιώνει κάποιος το τέμπο της και να χτυπάει τα δάχτυλά του πάνω στο τραπέζι στον ρυθμό της είναι απόλαυση μιας μουσικής εμπειρίας».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων

στις 26/5/2020 ώρα 4:38:44 μμ
Να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε Δημόσιους- Κοινόχρηστους χώρους, ζητά, με αφορμή την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης – αναψυχής και την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Π Ε Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος, στο όνομα του σεβασμού και της ισότιμης αντιμετώπισης των Πολιτών.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. H bwin υποστηρίζει τη δημιουργία της νέας Στέγης «Αριάδνη»

στις 26/5/2020 ώρα 4:37:41 μμ
Η bwin, μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares, στέκεται και το 2020 αρωγός στο έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή. Η εταιρεία παρουσίασε τη μακέτα της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», η οποία είναι υπό ανέγερση, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Στη Στέγη θα φιλοξενηθούν 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, στους οποίους θα προσφέρεται εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Πρ. Συνδ. Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες: ‘Γιατί να πάρει ο γονιός την ευθύνη και όχι το Υπουργείο;’

στις 26/5/2020 ώρα 4:36:43 μμ
Το κυριότερο πρόβλημα όπως τόνισε δεν αφορά τα 769 παιδιά που ήδη αποφασίστηκε πως θα επιστρέψουν κανονικά, αλλά τα παιδιά που υπάγονται στην ειδική εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα εντάσσονται στις ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες. Όπως ισχυρίστηκε ο κύριος Χρίστος Αυγουστίνος το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους γονείς αυτής της ομάδας παιδιών να υπογράψουν μία ειδική βεβαίωση παίρνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί, αφού η συγκατάθεσή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και εναντίον τους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ - ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ανδροπούλου Αγγελικής, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- Μέρος 7ο

στις 26/5/2020 ώρα 4:35:24 μμ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ
Εισαγωγή
Επιπτώσεις της οικογένειας στη χρόνια αναπηρία
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ - ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ανδροπούλου Αγγελικής, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ- Μέρος 8ο

στις 26/5/2020 ώρα 4:34:21 μμ
Συμπεριφορική αντιμετώπιση των γονέων
Αντιμετώπιση του τυφλού από τους βλέποντες
0 ρόλος του Ε.Ε.Υ
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias