Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Σάββατο 31/10/2020 Ώρα 6:32:26 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 3329631 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στο υπ. Εργασίας για τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων

στις 30/10/2020 ώρα 3:31:58 μμ
Με επιστολή της, με αφορμή το σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με θέμα: ««Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες υποβλήθηκαν και ηλεκτρονικά στις 29.10.2020 στον διαδικτυακό τόπο www.opegov.gr  
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Προσωρινή λύση στο θέμα εκπαιδευτή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης

στις 30/10/2020 ώρα 3:28:55 μμ
Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Αρναουτάκη με Νίκο Ηγουμενίδη και εκπροσώπους της Ένωσης
Στα πλαίσια της συνάντησης αποφασίστηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης για το επόμενο δίμηνο (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) θα καλύψει τα έξοδα εκπαιδευτή προσανατολισμού και κινητικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής

στις 30/10/2020 ώρα 3:27:16 μμ
«Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής», τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, που έχει θεσπίσει ως την «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων». Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της Δωρεάς.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Κορωνοϊός : Νέος συναγερμός στη Λάρισα – κρούσματα σε δύο ψυχιατρικές κλινικές

στις 30/10/2020 ώρα 3:26:07 μμ
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στη μία περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 15, και αφορούν 7 εργαζόμενους και 8 τρόφιμους.
Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα, καθώς εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Το εγκεφαλικό επεισόδιο θεραπεύεται - Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων

στις 30/10/2020 ώρα 3:25:23 μμ
Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Το εγκεφαλικό είναι η πρώτη αιτία αναπηρίας και η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Το εγκεφαλικό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Το εγκεφαλικό μας επηρεάζει όλους: όσους επιβιώνουν, την οικογένεια και τους φίλους τους, τον εργασιακό χώρο και την υπόλοιπη κοινωνία
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Άδειες εκπαιδευτικών αυξημένου κινδύνου: Η τέταρτη ημέρα μπορεί να «χρεωθεί» και σαν άλλο είδος άδειας, εκτός κανονικής

στις 30/10/2020 ώρα 3:23:41 μμ
Με οδηγία-απάντηση σε ερωτήματα που τέθηκαν απο διευθύνσεις εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε με έγγραφο της προϊσταμένης γενικής διεύθυνσης εκπαιδευτικού προσωπικού κ.Μαρίας Δοκού, ότι η τέταρτη ημέρα ειδικής άδειας για όσους εκπαιδευτικούς ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι δυνατόν να χρεωθεί σαν άδεια άλλου είδους (πχ επιμόρφωσης, γάμου, δίκης, κα) εφόσον ο εκπαιδευτικός έχει εξαντλήσει την κανονική του άδεια.
Τονίζει ωστόσο ότι πριν απο τη χορήγηση ειδικής άδειας θα πρέπει να εξαντλείται η δυνατότητα απασχόλησης με σύγχρονη τηλεκπαίδευση.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Νέα ειδική πρόσκληση για Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια

στις 30/10/2020 ώρα 3:22:55 μμ
Νέα πρόσκληση για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ από το υπουργείο Παιδείας. Προθεσμία εως 3 Νοεμβρίου
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

στις 30/10/2020 ώρα 3:22:18 μμ
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΣΩ LIVE STREAMING -ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ»
Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (3d International Dance Festival Disability), μοναδικό στον ελληνικό χώρο, αύριο Σάββατο, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Νέοι Αισθητήρες Εντοπισμού Παράνομης Στάθμευσης Σε Ράμπες ΑμεΑ Στην Ηλιούπολη

στις 30/10/2020 ώρα 3:21:30 μμ
Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ατόμων με αναπηρία βάζει ο Δήμος Ηλιούπολης, τοποθετώντας 60 αισθητήρες παράνομης στάθμευσης σε ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Δημ. Κασσάνδρας: Προσπάθεια κάλυψης των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα

στις 30/10/2020 ώρα 3:20:53 μμ
Ο Δήμος Κασσάνδρας σε μια προσπάθεια κάλυψης των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη των ενδιαφερομένων στο μητρώο ωφελουμένων των παροχών και δράσεων του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κασσάνδρας.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κασσάνδρας, Έλληνες, Ομογενείς και Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν μόνιμα στον Δήμο και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο (εφόσον πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις των επόμενων παραγράφων).
Στα κριτήρια ένταξης, εκτός των άλλων:
- ΑμΕΑ που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Τρεις γυμναστές προσλαμβάνει ο Δήμος Καρπενησίου για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» 2020-2021

στις 30/10/2020 ώρα 3:19:17 μμ
Στην πρόσληψη τριών Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, με ωριαία αποζημίωση προβαίνει ο Δήμος Καρπενησίου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» περιόδου 2020-2021. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στους οκτώ μήνες. Οι δύο θέσεις απαιτούν πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της ημεδαπής ή αναγνωρισμένης ανώτατης σχολής της αλλοδαπής, ενώ η τρίτη θέση απαιτεί πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με ειδικότητα ειδική Φυσική Αγωγή της ημεδαπής ή αναγνωρισμένης ανώτατης σχολής της αλλοδαπής. Έως 9 Νοεμβρίου οι αιτήσεις  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας

στις 30/10/2020 ώρα 3:17:51 μμ
Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.
Ο χώρος τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ.
Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέροιας για τους επόμενους (12) μήνες, μπορούν να απευθύνονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σταδίου 51) καθημερινά από 2 Νοεμβρίου 2020 έως 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Αιμοδοσίες 31 Οκτώβρίου-2 Νοεμβρίου 2020

στις 30/10/2020 ώρα 3:16:11 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. «Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με οπτική αναπηρία» - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της Παγώνη Αναστασίας - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών» - Μέρος 1ο

στις 30/10/2020 ώρα 3:15:36 μμ
Περιεχόμενα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. «Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με οπτική αναπηρία» - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της Παγώνη Αναστασίας - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών» - Μέρος 2ο

στις 30/10/2020 ώρα 3:14:26 μμ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias