Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 25/5/2015 Ώρα 8:16:39 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 963530 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Υποβολή προτάσεων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για την προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την πληροφορία κ.λπ.

στις 22/5/2015 ώρα 11:50:04 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

2. Μήνυμα αυτόματου τηλεφωνητή Π.Σ.Τ. 22/05/2015

στις 22/5/2015 ώρα 11:49:37 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Π.Σ.Τ.

3. ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις στον υπουργό Υποδομών

στις 22/5/2015 ώρα 11:49:04 μμ
Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με σκοπό την υποβολή των προτάσεων του αναπηρικού κινήματος για συνεργασία με το υπουργείο, με στόχο να αναπτυχθεί και τεθεί σε εφαρμογή συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την προώθηση, εφαρμογή και συντονισμό των απαιτούμενων σχετικών πολιτικών και δράσεων, τις οποίες πλέον υπαγορεύουν οι νεότερες ευρωπαϊκές πολιτικές, Οδηγίες και Κανονισμοί και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012) και επιβάλλουν οι σημερινές δραματικές συνθήκες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

4. Πρόσβαση στην Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία

στις 22/5/2015 ώρα 11:48:26 μμ
Ερώτηση του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Γιώργου Δημαρά, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, τής 15ης Μαΐου 2015, σχετικά με την πρόσβαση στην Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

5. Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής στο Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

στις 22/5/2015 ώρα 11:46:29 μμ
Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, στην εγκατάσταση του Ιδρύματος στη Κυψέλη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα Πολιτών με Αναπηρία Βιβή Τσαβαλιά.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Αυτός ο πατέρας είναι οροθετικός - Η οικογένεια του όχι - Μια ιστορία αφιερωμένη στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη

στις 22/5/2015 ώρα 11:45:52 μμ
Υπάρχουν διάφορα είδη στίγματος. Το στίγμα που αναφέρεται σε σωματικά γνωρίσματα όπως αναπηρία, γήρας, ή ψυχικά όπως ψυχική ασθένεια, εθισμός, ή κοινωνικοοικονομική κατάσταση (π.χ. φτώχια, ανεργία) ή σεξουαλικότητα (π.χ. ομοφυλοφιλία) ή άλλες περιπτώσεις όπως παρανομία κ.α. Τα στιγματισμένα άτομα αντιμετωπίζονται αρνητικά από την κοινωνία και αποδοκιμάζονται ηθικά ενώ τους αποδίδεται άμεσα ευθύνη για την κατάσταση τους χωρίς να εξετάζονται άλλοι παράγοντες. Είναι γνωστή η φράση «τα ήθελε και τα έπαθε». Το AIDS από την εμφάνισή του χρησιμοποιήθηκε ως μέσο κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμού.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. ΕΟΠΥΥ: Σύμβαση με μονάδες τεχνητού νεφρού ιδιωτικών κλινικών για τη διενέργεια αιμοκαθάρσεων

στις 22/5/2015 ώρα 11:45:17 μμ
Σύναψη συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και Μονάδων Τεχνητού Νεφρού Ιδιωτικών Κλινικών, για τη διενέργεια αιμοκαθάρσεων σε ασθενείς του, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Κροατία: Στη ζώνη της απόλυτης φτώχειας μπαίνουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι

στις 22/5/2015 ώρα 11:44:42 μμ
Παρ΄ ό,τι στο Σύνταγμα ορίζεται πως η Κροατία είναι κράτος πρόνοιας, η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη ζώνη της ανισότητας, του αποκλεισμού και των διακρίσεων. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο καταστροφική, αν κοιτάξει κανείς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα άτομα που υφίστανται διακρίσεις. Εκτός από τις ευπαθείς ομάδες, που είχαν επισημανθεί σε προηγούμενες εκθέσεις -τα άτομα με αναπηρία, τις εθνικές μειονοτήτων και τις γυναίκες- η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με εμφάνιση νέων ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται για την εργασία τους, οι νέοι και τα παιδιά, καθώς και εκείνοι που είναι «σκλάβοι» διάφορων χρεών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. H μαγική πτήση των νυχτερίδων (βίντεο και ηχητικό αρχείο)

στις 22/5/2015 ώρα 11:44:07 μμ
Τα θαυμαστά μυστικά της έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται και αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη όχι μόνο καλύτερων αεροσκαφών αλλά επίσης ακουστικών βαρηκοΐας και συσκευών ηχοεντοπισμού για τους τυφλούς.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

10. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας επανέρχεται στο θέμα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας

στις 22/5/2015 ώρα 11:40:48 μμ
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Προς το σκοπό αυτό, επισκέφθηκε προ ημερών την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συζητώντας το θέμα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Νόσος Stargardt: Πρόωρη απώλεια κεντρικής όρασης

στις 22/5/2015 ώρα 11:39:11 μμ
Αν και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας απαντά συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μία κληρονομική νόσος γνωστή ως νόσος του Stargardt, μπορεί να επηρεάσει παιδιά και νέους. Η νόσος του Stargardt προσβάλει περίπου έναν ασθενή ανά 10.000 και οδηγεί στην πρόωρη απώλεια κεντρικής όρασης. Επηρεάζονται εξίσου αγόρια και κορίτσια νεαρής ηλικίας.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

12. Πάτρα: «Φροντίζω τη Μνήμη κατ΄ οίκον» - Πρόγραμμα για τη δωρεάν φροντίδα ηλικιωμένων με άνοια

στις 22/5/2015 ώρα 11:36:59 μμ
Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ, υλοποιεί το πρόγραμμα κατ οίκον παρέμβασης,  Φροντίζω τη Μνήμη κατ΄ οίκον. Το εν λόγω πρόγραμμα, θα έχει διάρκεια παρέμβασης έως 31 Οκτωβρίου  και θα πραγματοποιηθεί στα ευρύτερα όρια του δήμου Πατρέων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Φιλικός προς ΑμεΑ ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια»

στις 22/5/2015 ώρα 11:35:55 μμ
Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή του επειδή στις αναφορές των τελευταίων ημερών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στα στάδια της Κύπρου, δίδεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα γήπεδα χωρίς εξαίρεση, μέσω ισοπεδωτικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Εκδήλωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

στις 22/5/2015 ώρα 11:35:10 μμ
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διοργανώνει Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ με θέμα την «Πρόσβαση» την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 17.00 στο γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανάπηρους και αυτοαπασχολούμενους προανήγγειλε ο Στρατούλης

στις 21/5/2015 ώρα 11:27:54 μμ
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο και θα δοθεί σε διαβούλευση, το οποίο θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει τις μεγάλες ασφαλιστικές αδικίες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias