Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 26/7/2016 Ώρα 8:51:29 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1566862 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Συμπολίτες μας με αναπηρία

στις 26/7/2016 ώρα 6:07:24 μμ
Τελικώς χρειάζεται παντού μια απειλητική πινακίδα που να ολοκληρώνει εκείνην που επισημαίνει ότι ο χώρος είναι για ΑμεΑ. Σαν αυτήν που αναρτήθηκε τις τελευταίες 20 μέρες στον χώρο στάθμευσης στο μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας: «Πρόστιμο 150 ευρώ». Κι από τότε άδειασαν οι θέσεις που είναι για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, γιατί σκεφτόμαστε πάντα την τσέπη μας, αλλά ποτέ τα δικαιώματα των άλλων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Πώς και ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται φάρμακα με το ΑΜΚΑ τους

στις 26/7/2016 ώρα 6:06:55 μμ
Η κατάθεση και εξέταση αίτησης σύμφωνα με τα όρια εισοδήματος της παρ.2 περ. Β, αφορά αποκλειστικά στα άτομα με αναπηρία κάτω από 67% ή τους χρόνια πάσχοντες και όχι στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Για την κατηγορία, ωστόσο, των κατόχων/αιτούντων βιβλιαρίου ανασφαλίστου περιλαμβάνονται και τα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγος και εξαρτώμενα τέκνα).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε χώρους τουρισμού και πολιτισμού

στις 26/7/2016 ώρα 6:06:24 μμ
Ερώτηση για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε χώρους τουρισμού και πολιτισμού, και συγκεκριμένα στα τουριστικά καταλύματα, τις παραλίες & τις θάλασσες και τα μουσεία & τους αρχαιολογικούς χώρους, κατέθεσαν οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας), Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. ΟΑΣΘ: 24ωρη Απεργία την 27η Ιουλίου 2016 Ημέρα Τετάρτη και την 29η Ιουλίου 2016 Ημέρα Παρασκευή

στις 26/7/2016 ώρα 6:05:58 μμ
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν  «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10΄ - 06:25΄ όπως επίσης και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα κινηθεί  από τις 06:30 π.μ. έως 22:30 μ.μ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Εντυπωσιακές παραστάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

στις 26/7/2016 ώρα 6:01:30 μμ
Το άρτιο θέαμα που παρουσίασαν οι χορευτές της "Candoco Dance Company" ήταν πρωτόγνωρο για την Καλαμάτα. Άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, μαζί, πάνω στη σκηνή παρουσίασαν τα δύο έργα "Beheld" και "Notturnino". Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ παρακολούθησαν τόσα νέα παιδιά, μαθητές και έφηβοι, αφού συνειδητοποίησαν πως ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δουν στην Καλαμάτα μια τέτοια δουλειά.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

6. Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο κέντρο αναπηρίας στην Ιαπωνία

στις 26/7/2016 ώρα 6:01:00 μμ
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνίας δράστης της αποτρόπαιης μαζικής δολοφονίας είναι ο 26χρονος Σατόσι Ουεμάτσου, που εργαζόταν στο παρελθόν στο εν λόγω κέντρο για άτομα με αναπηρία, στην πόλη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας. «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο από τους ανάπηρους» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του. Ο Σατόσι Ουεμάτσου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απολυθεί από το κέντρο τον περασμένο Φεβρουάριο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Σάρωσε τα μετάλλια η ομάδα ΑμεΑ του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

στις 26/7/2016 ώρα 6:00:27 μμ
Σάρωσε τα μετάλλια η ομάδα ΑμεΑ του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, στο 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

8. Βόλος: Από την 1η Σεπτεμβρίου σε ισχύ η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

στις 26/7/2016 ώρα 5:59:56 μμ
Με τη νέα κανονιστική τίθενται οι προδιαγραφές και οι κανόνες για τη χρήση των πλατειών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών, και η διευκόλυνση της κίνησης των Ατόμων με Αναπηρία στους κοινόχρηστους χώρους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

στις 25/7/2016 ώρα 5:30:02 μμ
Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%,  ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Νέο κοινωνικό κράτος για όλους

στις 25/7/2016 ώρα 5:29:19 μμ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 άνεργους άνω των 50 ετών, με ελάχιστη διάρκεια εννέα μήνες από το υπουργείο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται προγράμματα που θα απασχολήσουν 56.575 άνεργους, από τους οποίους οι 2.575 θα είναι σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με τους 1.000 να είναι ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Τρία «ψαλίδια» έρχονται σταδιακά στις συντάξεις, με τις πληρωμές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

στις 25/7/2016 ώρα 5:28:50 μμ
Απώλειες θα δουν όσοι εισπράττουν από συντάξεις (κύριες, επικουρικές, μερίσματα κ.λπ.) πάνω από 3.000 ευρώ καθαρά, καθώς οτιδήποτε εισπράττει ο συνταξιούχος πάνω από τα 3.000 θα «κουρεύεται». Το αντίστοιχο πλαφόν πριν από τον νέο νόμο ήταν 3.680 ευρώ (καθαρό ποσό). Για τον υπολογισμό αυτού του ανώτατου ορίου δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (αφορά στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και τις οικογένειες με μέλη άτομα με αναπηρία).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Σήμερα η τελευταία μέρα των αιτήσεων αναπληρωτών για την Ειδική Εκπαίδευση

στις 25/7/2016 ώρα 5:28:24 μμ
Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων αναπληρωτών για την Ειδική Εκπαίδευση. Η διαδικασία είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

13. Διόρθωση στο ΦΕΚ για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

στις 25/7/2016 ώρα 5:27:53 μμ
Ανακοίνωση δημοσίευσης διόρθωσης σφάλματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Ελένη Γκιργκινούδη: «Η χελιδόνα η Φενέλη κι ο Αλήτης ο σπουργίτης» κριτική της Ελένης Χωρεάνθη

στις 25/7/2016 ώρα 5:26:58 μμ
Με την εκ γενετής αναπηρία της Φενέλης η Ελένη Γκιργκινούδη θίγει, ίσως άθελά της, ένα πολύ σοβαρό θέμα: Το να φέρεις ένα πλάσμα στον κόσμο, δεν είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι να είναι γερό, ικανό να επιβιώσει. Και με το θέμα της διαφορετικότητας, πρόβλημα διαχρονικό, που διαχειρίζεται αρκετά ικανοποιητικά, δημιούργησε μια τρυφερή ιστορία αγάπης.
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

15. Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές για την κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό

στις 25/7/2016 ώρα 5:26:26 μμ
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias