Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 8/2/2016 Ώρα 7:50:38 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1392085 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Μήνυμα αυτόματου τηλεφωνητή Π.Σ.Τ. 05/02/2016

στις 5/2/2016 ώρα 8:00:44 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Π.Σ.Τ.

2. Υπουργείο Παιδείας για ειδική αγωγή, διορισμούς, πιστώσεις, αναπληρωτές: «Προτεραιότητα να σπάσει η αδιοριστία εκπαιδευτικών»

στις 5/2/2016 ώρα 8:00:17 μμ
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε την αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών ιδίως στην Ειδική Αγωγή   στην οποία και θα δοθεί προτεραιότητα υπογραμμίζοντας ότι «αναλογικά για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης θα υπάρχουν προσλήψεις, διορισμοί, μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή». Επίσης, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο οπισθοδρομικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Ειδική Αγωγή που είναι πίσω από τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των παιδιών με προβλήματα. Το Υπουργείο προσπαθεί να περάσει στο θεσμό της συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης, θεσμός που δεν προδικάζει την μελλοντική κατάργηση όλων των ειδικών σχολείων αλλά δεν μπορούν, όπως ανέφερε ο Υπουργός, να δημιουργούνται σχολεία γκέτο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. 8th SciFY Academy «Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής Σήμερα»

στις 5/2/2016 ώρα 7:59:47 μμ
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00, η SciFY και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων -INNOVATHENS σας προσκαλούν στην 8η SciFY Academy με θέμα: “Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα “Λύσεις για την Αναπηρία" με την επιστημονική υποστήριξη της ΕΕΕΥΤ. Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

4. Διάταξη για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

στις 5/2/2016 ώρα 7:59:15 μμ
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα φίλτρα αιμοκάθαρσης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνει ότι έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του προβλήματος, με διάταξη, η οποία θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Υγεία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Αξιολόγηση μιας δωρεάν νέας εφαρμογής για τυφλούς με δύο ερωτήσεις

στις 5/2/2016 ώρα 7:58:41 μμ
Μια δωρεάν εφαρμογή για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ονόματι ICSee δημιούργησε η SciFY (Science For You- Επιστήμη Για Σένα) η ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή όσων τα έχουν ανάγκη δωρεάν.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Τέσσερις προσλήψεις για την Ειδική Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια

στις 5/2/2016 ώρα 7:58:17 μμ
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 2 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50) και 2 Δάσκαλοι (κλάδου ΠΕ70) για να καλύψουν διδακτικές ανάγκες για παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

7. Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Εκπαίδευση για τη Δευτεροβάθμια

στις 5/2/2016 ώρα 7:57:51 μμ
Την πρόσληψη 22 συνολικά αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανακοινώνει το  Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Οι προσλήψεις αφορούν τις ειδικότητες  ΠΕ02.50, ΠΕ03.50, ΠΕ03  και ΠΕ04.01  και οι 19 εξ αυτών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ενώ 3 προσλήψεις πλήρους ωραρίου στην ειδικότητα ΠΕ02.50 αφορούν τα ΚΕΔΔΥ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

8. Σε άμεσο κίνδυνο οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Διακοπή των μεταμοσχεύσεων πνευμόνων στην Αυστρία

στις 5/2/2016 ώρα 7:57:21 μμ
Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης (Ε.Ε.Ι.Κ.) από τους ιατρούς στην Αυστρία, επιβεβαιώθηκε ότι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση που ήδη αναμένουν σε σοβαρή κατάσταση μεταμόσχευση πνεύμονα βγαίνουν εκτός λίστας. Αυτό αφορά και Έλληνες ασθενείς άλλης πάθησης που επίσης μεταμοσχεύονται στο ίδιο κέντρο. Ταυτόχρονα, δεν θα μπορούν να μπουν στη λίστα και οι ασθενείς που έχουν ήδη πραγματοποιήσει προμεταμοσχευτικό έλεγχο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Ελπιδοφόρα κλινική δοκιμή για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας

στις 5/2/2016 ώρα 7:56:53 μμ
Μια ελπιδοφόρα κλινική δοκιμή για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας με στατίνες των ηλικιωμένων ασθενών που πάσχουν από εκφύλιση ωχράς κηλίδας πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Οι ασθενείς εμφάνισαν βελτίωση μετά από τη χορήγηση υψηλών δόσεων των στατινών, μιας κατηγορίας φαρμάκων που συνταγογραφούνται ευρέως για την μείωση της χοληστερόλης.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

10. Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο ΟΑΚΑ

στις 5/2/2016 ώρα 7:56:24 μμ
Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών από επτά συλλόγους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στο ΟΑΚΑ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος για περισσότερους από 2.000 πολίτες

στις 5/2/2016 ώρα 7:55:54 μμ
Στα 2.000 περίπου υπολογίζονται τα άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που εξετάσθηκαν δωρεάν στο Πολεμικό Μουσείο κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, χάρη στην προσπάθεια όλων των γιατρών, των οπτομετρών και των τεχνικών που παρευρέθησαν εθελοντικά σε αυτή την εκδήλωση, καθώς ο αριθμός των προσερχομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

12. «Δύσκολη ηλικία τα 15»: Ένα βιβλίο για τη στήριξη της «Μέλισσας»

στις 5/2/2016 ώρα 7:55:26 μμ
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας παρουσιάζει το βιβλίο της Ηλέκτρας Αγγελοπούλου, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στην «Μέλισσα», το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

13. Τυφλός σέρφερ δαμάζει τα κύματα (εικόνες)

στις 5/2/2016 ώρα 7:54:56 μμ
Ο Ντέρεκ, όπως αναφέρει, ασκούνταν και με τους φίλους του, οι οποίοι τον θεωρούσαν πάντα ίσο με αυτούς. «Ακούω τον ωκεανό και τον αισθάνομαι», δηλώνει και συνεχίζει: «Κάθε μέρος του κύματος κάνει διαφορετικό θόρυβο. Έτσι, μπορώ να αποφασίσω σε ποια κατεύθυνση να σερφάρω».
σε: Αθλητισμός - Αθλητές με προβλήματα όρασης

14. Δελτίο Τύπου: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών στηρίζει την 24η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

στις 3/2/2016 ώρα 6:06:31 μμ

σε: Επικαιρότητα - Δελτία Τύπου

15. Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας: Θα φέρει θετική αλλαγή;

στις 3/2/2016 ώρα 6:05:38 μμ
Για περισσότερα από τρία χρόνια, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και τα μέλη του διεξήγαγαν μεγάλο αγώνα για να έρθει η νομοθετική πρόταση για την προσβασιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στην ΕΕ. Στις 2 Δεκεμβρίου 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τελικά την πρότασή της για το πολυαναμενόμενο αυτό νομοθέτημα, η οποία χαιρετήθηκε από το EDF. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πράγματι καινοτόμα καθώς στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias