Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τετάρτη 21/4/2021 Ώρα 8:36:35 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 3642965 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Επιστολή της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών προς τον Υπουργό Yγείας, κο Βασίλειο Κικίλια με θέμα: «Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για μέριμνα διεξαγωγής από τα φαρμακεία των self tests στους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης»

στις 21/4/2021 ώρα 4:34:31 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

2. Αίτημα της Ολομέλειας των Προέδρων προς τον υπουργό Εσωτερικών για την πρόσληψη δικηγόρων με αναπηρία

στις 21/4/2021 ώρα 4:32:21 μμ
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, υπέβαλε αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την πρόσληψη δικηγόρων με αναπηρία στο δημόσιο τομέα καθώς και για κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις και απόψεις του δικηγορικού σώματος επί ενός πολύ σοβαρού προβλήματος, που αφορά μια ιδιαίτερη και κοινωνικά ευαίσθητη κατηγορία πολιτών και συναδέλφων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ προς τον κ. Γ. Χαντζηνικολάου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Μέλη Δ.Σ. με θέμα: «Επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν στους τυφλούς και στα άτομα με προβλήματα όρασης τα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί στις τραπεζικές συναλλαγές»

στις 21/4/2021 ώρα 4:31:36 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

4. ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ένταξη των εκπαιδευτικών ΚΕΣΥ στους εμβολιασμούς

στις 21/4/2021 ώρα 4:29:46 μμ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής με ανακοίνωση της, ζήτησε να ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στους εμβολιασμούς.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. ΥΠΠΟΑ: Παρουσιάστηκαν οι δύο διαδικτυακές πύλες για το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο και το Εθνικό Αρχείο Μνημείων

στις 21/4/2021 ώρα 4:29:11 μμ
Το έργο επιτυγχάνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου και απαραίτητου εργαλείου για την καταγραφή και τεκμηρίωση, που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και των διαδικασιών του ΥΠΠΟΑ, ενώ ταυτόχρονα παρέχει προστασία από την παράνομη διακίνηση και την αρχαιοκαπηλία. Το πολιτιστικό περιεχόμενο καθίσταται ψηφιακά προσβάσιμο από διαφορετικές ομάδες κοινού και με εφαρμογή προτύπων ψηφιακής πρόσβασης για ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Voucher παιδικών κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι & κριτήρια

στις 21/4/2021 ώρα 4:28:42 μμ
Εκδόθηκε η απόφαση για την χορήγηση voucher μέσω ΟΑΕΔ για τις παιδικές κατασκηνώσεις το 2021
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2021 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα ξαναβρεθούν στη Νίσυρο

στις 21/4/2021 ώρα 4:27:59 μμ
Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στη Νίσυρο, πραγματοποιώντας από το 2014 την 3η αποστολή στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων.
Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Παιδίατρου και του Ωτορινολαρυγγολόγου. Την Παρασκευή 23 Απριλίου, 11:00-17:00, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου, 09:00-17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. ΕΟΜ: Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

στις 21/4/2021 ώρα 4:27:20 μμ
Το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας οι μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων μειώθηκαν δραματικά, σχεδόν μηδενίστηκαν. Σήμερα, έχοντας κλείσει έναν χρόνο εντατικών προσπαθειών διατήρησης της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας, ο ΕΟΜ ανακοινώνει την πλήρη ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Η πανδημία πλήττει δυσανάλογα τα φτωχά παιδιά του κόσμου

στις 21/4/2021 ώρα 4:26:43 μμ
Μεγάλες είναι επιπλέον οι συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά που υποφέρουν από εγκατάλειψη ή βία στο σπίτι, αφού οι καραντίνες τα άφησαν έρμαια των θυτών τους χωρίς την υποστήριξη των δασκάλων, των συγγενών και της κοινότητας. Το ίδιο συμβαίνει με τα παιδιά που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως εκείνα που ζουν και εργάζονται στον δρόμο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και εκείνα που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, αφού οι ανάγκες που συνδέονται με την ήδη ευάλωτη ψυχική τους υγεία παραμελήθηκαν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα

στις 21/4/2021 ώρα 4:26:08 μμ
Εκατόν δέκα εννέα Επιστημονικοί, Επαγγελματικοί, Ερευνητικοί και  Κοινωνικοί Φορείς, Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Ενώσεις και Σύλλογοι Καρκινοπαθών από όλη σχεδόν την Ελλάδα υποστηρίζουν το Ψήφισμα WHA73.2/11.4, 03/08/2020 της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας, με το οποίο αυτή υιοθετεί την Παγκόσμια Στρατηγική του Π.Ο.Υ. για την επιτάχυνση της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ως προβλήματος δημόσιας υγείας, καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Σχεδίου κατά του Καρκίνου. Μάλιστα, συνυπογράφουν Αίτημα προς την Ελληνική Πολιτεία όπως προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες και ρυθμίσεις για να εφαρμοσθεί η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Στρατηγική με σκοπό την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας στο κατά το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα και στην Ελλάδα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Δύο νέα οχήματα για Δημοτική Αστυνομία και ΚΔΠΑΠ ΜΕΑ Δήμου Αρταίων

στις 21/4/2021 ώρα 4:25:37 μμ
Ειδικότερα, ο Δήμος πρόκειται να προμηθευτεί ένα επιβατικό όχημα για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και ένα minibus για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Για το τελευταίο, ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετούμενων επιβατών θα είναι 10 με 12, ενώ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και δύο αμαξίδια ΑΜΕΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

στις 21/4/2021 ώρα 4:25:06 μμ
Το παρών στη δράση «Ένα παιδί περιμένει εσένα ….για να κάνει  Ανάσταση» που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι».  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Αιμοδοσίες 22 Απριλίου 2021

στις 21/4/2021 ώρα 4:24:21 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Το Ψηφιακό Χάσμα και τα άτομα με οπτική αναπηρία. Η σχέση των ατόμων με αναπηρία με τις ΤΠΕ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του Κλεάνθη Παναγιωτίδου - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» - Μέρος 5ο

στις 21/4/2021 ώρα 4:23:47 μμ
1.2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. Το Ψηφιακό Χάσμα και τα άτομα με οπτική αναπηρία. Η σχέση των ατόμων με αναπηρία με τις ΤΠΕ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του Κλεάνθη Παναγιωτίδου - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» - Μέρος 6ο

στις 21/4/2021 ώρα 4:23:09 μμ
1.3 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias