Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 21/8/2014 Ώρα 3:21:44 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 721149 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Στήριξη των βρεφονηπιακών σταθμών - ανανέωση των συμβάσεων εργασίας

στις 20/8/2014 ώρα 7:58:09 μμ
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται εκ μέρους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην έγκριση της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας όλου του προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, βοηθών, μαγείρων, καθαριστριών, γυμναστών, κ.λπ.) που απασχολείται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Εγκύκλιος Αναπληρωτών-Ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

στις 20/8/2014 ώρα 7:57:28 μμ
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2014-2015. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 21 -08-2014 έως και 28 -08-2014.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

στις 20/8/2014 ώρα 7:56:35 μμ
Καταργήθηκε η χορήγηση απαλλαγής για αγορά κατοικίας με εμβαδόν έως 200 τ.μ. ή οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί κατοικία με εμβαδόν έως 200 τ.μ., ανεξάρτητα από την αξία τους, και παρέχεται απαλλαγή, η οποία συνδέεται με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόμενου ακινήτου ως εξής: Για αγορά κατοικίας: από άγαμο μέχρι του ποσού των 200.000 Ευρώ, από άγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία μέχρι ποσού αξίας 250.000 Ευρώ, από έγγαμο μέχρι ποσού αξίας 250.000 Ευρώ ενώ από έγγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική στέρηση ή φυσική αναπηρία μέχρι ποσού αξίας 275.000 Ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 Ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000 Ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν σε διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία

στις 20/8/2014 ώρα 7:55:56 μμ
Όρια στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα βάζει ο ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή, αν ο ασφαλισμένος χρειαστεί κάποια επιπλέον εξέταση θα την πληρώνει απευθείας από την τσέπη του. Ο ΕΟΠΥΥ, λειτουργώντας σαν μια ασφαλιστική εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σαν αγοραστής υπηρεσιών από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ορίζει ένα ποσό το οποίο θα δαπανά ετησίως για διαγνωστικές εξετάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις κι από κει και πέρα αν υπάρξει υπέρβαση του ορίου, τη «νύφη» θα πληρώνει ο ασφαλισμένος, ο οποίος έχει ήδη πληρώσει μέσω βαριάς φορολογίας και των εισφορών του.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Χτυπάει κουδούνι με 3.000 κενά στα σχολεία

στις 20/8/2014 ώρα 7:55:19 μμ
Χθες ανακοινώθηκαν τα τεχνικά δελτία για την ενίσχυση των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα καθώς επίσης και για την πράξη Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Στα πλαίσια των πιο πάνω πράξεων θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Διαγνώστε το Πάρκινσον πριν είναι αργά

στις 20/8/2014 ώρα 7:54:42 μμ
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για τον οικονομικό αντίκτυπο της νόσου. Είναι όμως γεγονός  πως το ετήσιο κόστος της νόσου του Πάρκινσον ανά άτομο ολοένα και αυξάνεται καθώς η νόσος γίνεται πιο σοβαρή. Πέρα όμως από το πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομικής επιβάρυνσης, τα άτομα με πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον δεν έχουν χαρακτηριστεί στο σύνολό τους ως άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), εκτός βέβαια από τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά κινητικά προβλήματα.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

7. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου - Σουόνσι 2014: Χρυσό μετάλλιο ο Κωστάκης στο τριπλούν, «χάλκινοι» Κουτούλιας και Νικολαΐδης

στις 20/8/2014 ώρα 7:53:46 μμ
Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ελλάδα. Ο Γιώργος Κωστάκης, με άλμα 13.78μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο τριπλούν κατηγορίας T47 στη διοργάνωση που ξεκίνησε σήμερα στο Σουόνσι.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

8. Κύπρος: Ο προσβάσιμος και Ιατρικός Τουρισμός

στις 20/8/2014 ώρα 7:52:58 μμ
Ο Προσβάσιμος και Ιατρικός Τουρισμός άρχισε να απασχολεί πλέον σοβαρά τόσο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όσο και τον επιχειρηματικό  κόσμο ως μία ακόμα κλειστή μέχρι σήμερα πηγή εσόδων που πρέπει να ανοίξει, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και δη κατά τη χειμερινή περίοδο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε τον θάνατο

στις 19/8/2014 ώρα 7:37:50 μμ
«Καίει» τη ΔΕΗ το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της δίχρονης τετραπληγικής Πόπης Ποποδάκη στα Χανιά στις 23 Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με αυτό ο θάνατος της γυναίκας επήλθε από τη διακοπή της παροχής οξυγόνου από τα αναπνευστικά μηχανήματα από τα οποία υποστηριζόταν, λόγω της διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ύστερα και από την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Απίστευτη ταλαιπωρία για ΑΜΕΑ

στις 19/8/2014 ώρα 7:37:10 μμ
Έκπληκτοι οι γονείς νεαρού ΑΜΕΑ ενημερώθηκαν από τη Λάρισα από την ειδική υπηρεσία της Στρατολογίας ότι θα πρέπει να μεταβούν στη γειτονική πόλη προκειμένου να εξεταστεί από επιτροπή ο 18χρονος για να πάρει αναβολή στράτευσης. Και όμως οι γονείς του παιδιού είχαν αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας καθώς το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, είναι ΑΜΕΑ και μάλιστα με ποσοστό 80% εφ’ όρου ζωής. Μάταιος κόπος όμως όπως υποστήριξαν οι ίδιοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους αφού υπηρεσιακά ενημερώθηκαν από τη Στρατολογία ότι παρά τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που υπάρχουν, το παιδί θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή αναβολών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Έβρος: Αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς

στις 19/8/2014 ώρα 7:35:12 μμ
«Δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας στερούνται την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πρόκειται ως επί το πλείστον για γηραιό πληθυσμό, ασθενείς με πολλές παθήσεις, αρκετοί εκ ων οποίων με κινητικά προβλήματα. Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τα κέντρα υγείας του βορείου Έβρου πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει προσωπικό, ώστε να στελεχωθούν τα ιατρεία, καθώς, αν και προκηρύχθηκαν θέσεις, δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον, ενώ αρκετοί αγροτικοί και γενικοί ιατροί έχουν αποσπαστεί, για να καλύψουν θέσεις σε νοσοκομεία και άλλα κέντρα υγείας», τονίζει ο ΦΣΕ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Πτολεμαΐδα: Αγνοείται η τύχη του έργου «Κέντρο Διαβίωσης ΑμεΑ»

στις 19/8/2014 ώρα 7:33:45 μμ
Πριν ένα και πλέον χρόνο, και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου του 2013, είχε ανακοινωθεί η ένταξη του έργου «Κέντρο ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα» στο ΕΣΠΑ, αλλά 14 μήνες μετά η τύχη του έργου αγνοείται.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Περικοπές στο δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά μαθητών

στις 19/8/2014 ώρα 7:31:44 μμ
Οι χιλιομετρικοί περιορισμοί δεν εφαρμόζονται στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά τους. Ότι δηλαδή δεν θα επαναλαμβάνεται το φαινόμενο μαθητών ΑμΕΑ που έμεναν σπίτι τους μέχρι τα μέσα της σχολικής χρονιάς. Άλλων που πήγαιναν σχολεία με λεωφορεία που οδηγούσαν... στρατιώτες, αφού το υπουργείο Παιδείας ανέθεσε στο υπουργείο Άμυνας να βρει οδηγούς και συνοδούς μέχρι να προσληφθεί εποχικό προσωπικό.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Δημιουργούνται 86 θέσεις στάθμευσης στη Χώρα Αλοννήσου

στις 19/8/2014 ώρα 7:31:07 μμ
Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

15. «Χάλκινος» ο Νικολαΐδης στη σφαιροβολία

στις 19/8/2014 ώρα 7:30:12 μμ
Το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F20 κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται στο Σουόνσι της Ουαλίας ο Στράτος Νικολαΐδης. Ακόμη, ο Θανάσης Μπαράκας στο μήκος κατηγορίας T11 ήταν 4ος, ενώ οι Γιώργος Συριής και Δημήτρης Ζησίδης κατέλαβαν την 7η και 8η θέση, αντίστοιχα, στην κορίνα κατηγορίας F32.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias