Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Σάββατο 20/7/2019 Ώρα 7:08:43 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2577987 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Η 5Κ προκήρυξη ΑΣΕΠ με 4 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς

στις 20/7/2019 ώρα 12:33:27 πμ
Στις θέσεις περιλαμβάνονται 3 για άτομα με αναπηρία 50% και 1 για άτομο που έχει τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, ή για τέκνο ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Εθνικό πρόγραμμα για την εφαρμογή της σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με στόχο την ένταξη και την κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους (1ο μέρος)

στις 20/7/2019 ώρα 12:26:42 πμ
Ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα, για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που κατέθεσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι οργανώσεις μέλη της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των προγραμματικών του δηλώσεων και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των τομεακών πολιτικών που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία από την κυβέρνηση, με στόχο την ένταξη και την κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους, το οποίο έχει βάθος τετραετίας (Μέρος πρώτο).
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

3. Εθνικό πρόγραμμα για την εφαρμογή της σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με στόχο την ένταξη και την κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους (2ο μέρος)

στις 20/7/2019 ώρα 12:25:57 πμ
Ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα, για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που κατέθεσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι οργανώσεις μέλη της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των προγραμματικών του δηλώσεων και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των τομεακών πολιτικών που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία από την κυβέρνηση, με στόχο την ένταξη και την κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την άρση όλων των μορφών διάκρισης σε βάρος τους, το οποίο έχει βάθος τετραετίας (Μέρος δεύτερο).
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

4. «Πρακτική κοινωνικών διακρίσεων»: Μια επιστολή για το φεστιβάλ Αθηνών και Επίδαυρο

στις 20/7/2019 ώρα 12:25:04 πμ
Επιστολή μας έστειλε ο αναγνώστης μας Αλέξανδρος Χιωτέλλης προκειμένου να γνωστοποιήσει «μια απαράδεκτη πρακτική κοινωνικών διακρίσεων από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το κείμενο αυτό συντάχθηκε με μοναδικό σκοπό να συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας που ενισχύει το αίσθημα κατωτερότητας κοινωνικών ομάδων, όπως οι άνεργοι και οι άνθρωποι με αναπηρία».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Φροντίδα μέσω ΠΕΠ για 3500 παιδιά φτωχών οικογενειών και ΑμΕΑ

στις 20/7/2019 ώρα 12:24:22 πμ
Περισσότερα από 3.500 παιδιά από οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, τα προγράμματα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020» και «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020, ΑμΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 3,61 εκατ. ευρώ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Δίνοντας φως στο σκοτάδι του μυαλού

στις 20/7/2019 ώρα 12:23:38 πμ
Μία ομάδα νέων παιδιών που συγκροτούν το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «Φροντίζω», δίνουν φως στο «σκοτάδι» του μυαλού των ανοϊκών ατόμων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Καμίλ Γκουνγκόρ: Μια τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει αν επενδύσει στην προσβασιμότητα

στις 20/7/2019 ώρα 12:22:56 πμ
Ο 31χρονος Καμίλ Γκουνγκόρ γεννήθηκε στην Ελλάδα με νωτιαία μυϊκή ατροφία, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γυρίζει με το αναπηρικό του αμαξίδιο τον κόσμο.
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

8. Κατασκηνωτικό σεμινάριο του «ΠΕΡΠΑΤΩ» στη Θάσο

στις 20/7/2019 ώρα 12:22:07 πμ
Το 7ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ατόμων με κινητική αναπηρία σε χώρο κατασκήνωσης» διοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στη Θάσο, 27-30 Αυγούστου 2019, στις εγκαταστάσεις του Pitsas Camp. Ο Σπύρος Νταντανίδης, κινηματογραφιστής - μέλος ΔΣ του ΠΕΡΠΑΤΩ, σημειώνει πως σκοπός τους είναι η γνωριμία των ανθρώπων και το σπάσιμο κάθε εμπάργκο σχετικά με την αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Μειώσεις τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Ιεράπετρας: Οδηγίες από το Σύλλογο ΑμεΑ

στις 20/7/2019 ώρα 12:20:12 πμ
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων & Φίλων Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης» ενημερώνει τα Μέλη του, άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, για τη μείωση ή απαλλαγή (για το έτος 2020) από τα Τέλη Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού της κύριας κατοικίας, την οποία προτίθεται να κάνει ο Δήμος Ιεράπετρας σε οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους, βάσει κοινωνικών & οικονομικών κριτηρίων και αφού εξετάσει το σύνολο των αιτήσεων που θα κατατεθούν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠμεΑ στην Πυργέλα Άργους

στις 20/7/2019 ώρα 12:19:19 πμ
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Αργολίδας, προκειμένου να στελεχώσει τις Δομές ΚΔΑΠμεΑ, ΑΡΙΑΔΝΗ Ι και ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ που θα λειτουργήσει κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019 – 2020, προκηρύσσει την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, όπως κατωτέρω εξειδικεύεται, για διάφορα χρονικά διαστήματα που θα καθοριστούν στις συμβάσεις που θα καταρτισθούν, εντός της περιόδου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως την 31η Ιουλίου 2020.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. ΚΕΠ Δήμου Φλώρινας: Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ 2019

στις 20/7/2019 ώρα 12:18:25 πμ
Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν ότι ξεκίνησε η Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2019.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Στα βήματα του Ακράμ Καν, του Μπέλα Ταρ και της χιπ χοπ

στις 20/7/2019 ώρα 12:17:40 πμ
Ο εκπαιδευτικός ρόλος του φεστιβάλ θα επιτελείται μέσα από ενδιαφέροντα εργαστήρια στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν από παιδιά μέχρι υπερήλικες και άτομα με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Ανακοίνωση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για πρόσληψη υπαλλήλου γραφείου

στις 18/7/2019 ώρα 11:16:43 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Συμπεράσματα από τη δουλειά πάνω στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ομάδα 3 της ΕΟΚΕ την τελευταία δεκαετία

στις 18/7/2019 ώρα 11:15:52 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

15. Πού οφείλεται το υψηλό κόστος των αναπηρικών βοηθημάτων και μέχρι πότε η αναπηρία θα κοστίζει;

στις 18/7/2019 ώρα 11:15:07 μμ
Η αναπηρία κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Το υψηλό κόστος φαρμάκων, οι κάθε είδους θεραπείες (φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία κ.α.), η αναζήτηση του κατάλληλου γιατρού για την κάθε είδους ασθένεια ή αναπηρία. Αν μιλάμε για εκ γενετής αναπηρία, το κόστος συνέχεια ανεβαίνει καθώς τα χρόνια περνούν. Δεν σταματάς ποτέ να ξοδεύεις χρήματα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias