Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 26/6/2017 Ώρα 8:14:34 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1816105 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Προκήρυξη ΑΣΕΠ με 9 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς ΑμεΑ

στις 23/6/2017 ώρα 5:12:15 μμ
Εκδόθηκε η 7Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα τριών (63) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού, στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου – ΑΕΔΙΚ Α.Ε. 9 θέσεις απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία 50% και άτομα με αδερφό, σύζυγο, τέκνο και τέκνα ΑμεΑ 67% και άνω.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

2. Υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στο πλαίσιο της συνάντησης με την Υπουργό Εργασίας

στις 23/6/2017 ώρα 5:10:55 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

3. Διαφορετικότητα. Μορφές, διαχείριση και συμβουλές σε γονείς

στις 23/6/2017 ώρα 5:10:21 μμ
Η αντιρατσιστική εκπαίδευση στοχεύει όχι μόνο στην αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και στη δράση και την απάλειψη των διακρίσεων, καθώς και τη δημιουργία κοινωνικών συνθηκών ισοτιμίας και δικαιοσύνης. Η αντιρατσιστική εκπαίδευση στοχεύει σε όλες τις μορφές ρατσισμού και της κοινωνικής ανισότητας που αφορούν το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τη θρησκεία, την αναπηρία και την κοινωνική τάξη. Βασική παραδοχή της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης δεν είναι πως κανένας δεν είναι ουδέτερος. Αντίθετα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι κοινότητες χρειάζεται να αναγνωρίσουν τη διαφορετική τους θέση στη ζωή, μια θέση που είναι απόρροια των διαφορετικών εμπειριών τους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Παράκληση για παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την αποδοχή των εν ισχύ πιστοποιητικών αναπηρίας

στις 23/6/2017 ώρα 5:07:32 μμ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την παράκληση να παρέμβει για την διακοπή της ταλαιπωρίας που υφίσταται ο Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες λόγω της παράτυπης άρνησης του Δημοσίου να κάνει δεκτά τα εν ισχύ πιστοποιητικά αναπηρίας με διάρκεια ισχύος "εφ΄ όρου ζωής" τα οποία έχουν εκδοθεί από όλες τις υγειονομικές επιτροπές και πριν την 01-09-2011.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Ο χάρτης των κοινωνικών επιχειρήσεων

στις 23/6/2017 ώρα 5:06:30 μμ
Τι επαγγελματικές διεξόδους έχουν τα άτομα με αναπηρία στην Αυστρία; Πώς λειτουργούν οι ενώσεις καταναλωτών στη Γερμανία, αλλά και η Ηθική Τράπεζα στην Ιταλία; Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε πώς οργανώνονται τα κοινωνικά δίκτυα στην υπόλοιπη Ευρώπη και τι στόχους θέτουν, δεν θα χρειαστεί να κάνετε εικασίες. Στην ιστοσελίδα www.solidarityeconomy.eu έχει αναρτηθεί ο χάρτης της Ευρώπης με συνολικά 900 πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, έτσι όπως αυτός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (SSEDAS), στο οποίο συμμετείχαν 26 οργανώσεις από 23 χώρες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Κέντρο Ημέρας “Ανοιχτή Αγκαλιά”

στις 23/6/2017 ώρα 5:05:34 μμ
Το σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΙΑΤΡΙΚΗΣ - "ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ"», λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε παιδιά με νοητική υστέρηση από το Κέντρο Ημέρας "Ανοιχτή Αγκαλιά"» (Κωδικός ΟΠΣ: 5002543), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων – Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», προσκαλεί τους γονείς και κηδεμόνες παιδιών με χαμηλή νοημοσύνη που μπορεί παράλληλα να εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού ή/και να παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές αλλά δεν εμφανίζουν παράλληλα και άλλες μορφές αναπηρίας (π.χ. κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία), οι οποίοι επιθυμούν να εντάξουν τα παιδιά τους στο ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας – Κ.Δ.Η.Φ. "Ανοιχτή Αγκαλιά", να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

7. Η Θεσσαλονίκη (ξανα)γεμίζει με χρώματα, αλληλεγγύη και αγώνες

στις 23/6/2017 ώρα 5:04:23 μμ
Όπως λέει η διακήρυξη της διοργανώτριας Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, φέτος συνδέονται οι αγώνες των μεταναστών «με τα άλλα κοινωνικά κινήματα: από την πάλη για περιβαλλοντική δικαιοσύνη ώς την περηφάνια των lgbtqi+ ατόμων κι από τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ώς τις εργατικές αντιστάσεις».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Καβάλα: Πρωτοποριακό πρόγραμμα για ΑΜΕΑ

στις 23/6/2017 ώρα 5:03:41 μμ
Ένα λογισμικό που θα ενημερώνει την δημοτική αστυνομία όταν υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α., ενώ παράλληλα θα παρέχει ενημέρωση, μέσω κινητού τηλεφώνου, στα άτομα με αναπηρία, για το που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης της Καβάλας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Προσβασιμότητα ΑμεΑ: Με αφορμή μια πικρία

στις 23/6/2017 ώρα 5:03:05 μμ
Στις 17 Ιουνίου 2017, έγινε η συνάντηση των αποφοίτων των γυμνασίων της Σπάρτης του έτους 1972, στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης (παλιό Αρρένων). Ανάμεσα στους συμμαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν κι ένας συμμαθητής μας, κάτοικος Σπάρτης, με κινητικά προβλήματα, ο οποίος σταμάτησε μπροστά στο ανυπέρβλητο γι’ αυτόν εμπόδιο των 10 σκαλοπατιών της κεντρικής εισόδου του σχολείου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Στην Ελλάδα η διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018

στις 23/6/2017 ώρα 5:02:22 μμ
Η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση και τη λιτότητα που βιώνει επί 7 συνεχή έτη, έχει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό, παρότι συμπεριλαμβάνεται ακόμα σημαντικός αριθμός δοτών αντικατάστασης (συγγενικό περιβάλλον ασθενών).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Δικαίωμα και όχι προνόμιο η πρόσβαση

στις 22/6/2017 ώρα 5:31:01 μμ
Τι και αν τα πεζοδρόμια στο κέντρο διαθέτουν ράμπες για να εξυπηρετούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και γονείς με καροτσάκια; Συχνά καταλαμβάνονται από ασυνείδητους οδηγούς. Ανάλογη όμως είναι η εικόνα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εκεί που φορεία με ασθενείς μετακινούνται από και προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με φορεία και αναπηρικά αμαξίδια. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει πιστά την κατάσταση που επικρατεί σχεδόν καθημερινά στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου. Αυτοκίνητα κλείνουν την πρόσβαση στις ειδικές ράμπες και δυσκολεύουν τη μεταφορά των ασθενών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Σαν σήμερα: Απώλεια για τη μουσική ο θάνατος του Γιώργου Θέμελη στις 22 Ιουνίου 1997

στις 22/6/2017 ώρα 5:30:25 μμ
Αν και τυφλός, εκ γενετής, ο Γ. Θέμελης ήταν εξαίρετος, διεθνώς αναγνωρισμένος, δεξιοτέχνης του πιάνου. Η αναπηρία του δε στάθηκε εμπόδιο στο να ακολουθήσει από παιδί αυτό που πολύ αγάπησε: τη μουσική.
σε: Πολιτισμός - Διάσημοι τυφλοί

13. Οδηγός όδευσης τυφλών κατασκευάστηκε σε σχολείο του Ωραιοκάστρου

στις 22/6/2017 ώρα 5:29:23 μμ
Οδηγό όδευσης τυφλών κατασκεύασε ο δήμος Ωραιοκάστρου στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Μάγνητες Τυφλοί: Σεμινάριο εκμάθησης της γραφής Braille

στις 22/6/2017 ώρα 5:28:15 μμ
Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» ανακοινώνει πως θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις εγγραφής για τη συμμετοχή στα σεμινάρια εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille έως την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας «άκουσε» το αίτημα των ΑμεΑ

στις 22/6/2017 ώρα 5:26:41 μμ
Θετικότατη η πρωτοβουλία της διοίκησης του ΚΤΕΛ να βάλει ειδικό λεωφορείο για τα Άτομα με Κινητική Αναπηρία στη γραμμή Καβάλα-αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias