Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 19/3/2019 Ώρα 5:37:26 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2367433 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Προκηρύσσονται 155 κενές οργανικές θέσεις στα ΚΕΠ

στις 18/3/2019 ώρα 9:11:15 μμ
Τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Με ΚΥΑ συστήνονται επίσης νέες θέσεις στα ΚΕΠ και, για πρώτη φορά, ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Δελτίο Τύπου Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.: Πρώτη ημέρα του 19ου Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ «Πορεία στο Μέλλον»

στις 18/3/2019 ώρα 9:10:45 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Συνεργασία της ΕΣΑμεΑ με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας με στόχο την προώθηση της ασφάλειας των πολιτών και της αυτονομίας των ΑμεΑ

στις 18/3/2019 ώρα 9:10:19 μμ
Επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση ορίου ταχύτητας και φωτεινού σηματοδότη, ομιλία στο κινητό, στάθμευση αυτοκινήτων και δικύκλων πάνω στα πεζοδρόμια ή σε ράμπες, σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση δρόμων, πεζοδρομίων, διαβάσεων, καθώς και τη ρύπανση πινακίδων αποτελούν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες συνθήκες, που καθιστούν τη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία ή άλλων ευπαθών ατόμων (έγκυες, παιδιά, ηλικιωμένοι, τραυματίες κ.λπ.) στην πόλη από επισφαλή έως αδύνατη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. 2ο Συνέδριο Εγκεφαλικών Βλαβών: Η Ολιστική Νευροψυχολογική Προσέγγιση 29 και 30 Μαρτίου 2019

στις 18/3/2019 ώρα 9:09:47 μμ
Η Μονάδα Νευροψυχολογικής  Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει την διεξαγωγή του 2ου  Συνεδρίου Εγκεφαλικών Βλαβών: Η Ολιστική Νευροψυχολογική Προσέγγιση (2nd  Brain Injury Conference: The Holistic Neuropsychological Approach), στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαρτίου 2019.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Ενδιάμεση Έκθεση Κέντρου Ειδικών Παιδιών Ο Άγιος Σπυρίδων

στις 18/3/2019 ώρα 9:09:16 μμ
Κύριος στόχος της λειτουργίας «Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία – ο Άγιος Σπυρίδων» είναι η ένταξη 25 Ατόμων με Αναπηρίες (νοητική υστέρηση) για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής και την υλοποίηση δράσεων δικτύωσης και συνεργασίας.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Καταγγελία συλλόγου «Κρίκος ζωής» για αστοχίες στο νέο ΕΚΠΥ

στις 18/3/2019 ώρα 9:08:33 μμ
Σοβαρότατα προβλήματα σε συγκεκριμένες ομάδες μερίδας πασχόντων από κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα (ΚΜΝ), θα προκαλέσει ο νέος τροποποιημένος ΕΚΠΥ καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από ΚΜΝ «ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ ενέκρινε τη συμφωνία για τη νέα τριετή κλαδική σύμβαση

στις 18/3/2019 ώρα 9:07:57 μμ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, οι βασικές διεκδικήσεις που είχε θέσει ο κλάδος έγιναν αποδεκτές και ικανοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα ρυθμίστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν βασικές ανάγκες των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται ότι οι εργαζόμενοι - άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) θα επιλέγουν τη χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνται, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί εντός του ωραρίου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Η 4η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία επιστρέφει στην Τεχνόπολη

στις 18/3/2019 ώρα 9:07:21 μμ
Επιδιώκει τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας, καθώς και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ ατόμων με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

9. Ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων: Αναγκαία η γνωστοποίηση τους

στις 18/3/2019 ώρα 9:06:41 μμ
Τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η γνωστοποίηση τους από ασθενείς, ιατρούς αλλά και από φαρμακευτικές εταιρείες, παρουσίασε σε ανακοίνωσή του στο 8ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιατρικού Τμήματος ΑΠΘ, ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Γεώργιος Παπαζήσης.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

10. Εκδήλωση για την ψυχική υγεία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

στις 18/3/2019 ώρα 9:05:50 μμ
Εκδήλωση για την ψυχική υγεία, με τίτλο «Ακούγοντας την Ψυχή», διοργανώνουν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Συντονιστικός Μηχανισμός για την Αναπηρία, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

11. Πανελλήνια ρεκόρ και εξαιρετικά πλασαρίσματα από τα ελληνικά πεντάλ στην Ολλανδία

στις 18/3/2019 ώρα 9:04:58 μμ
Εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία συνδυάστηκε από τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, μια 5η και μία 6η θέση σε τελικούς, πραγματοποίησαν τα ελληνικά πεντάλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξήχθη στο Άπελντορν της Ολλανδίας.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

12. Διαδικτυακή πλατφόρμα Μπράιγ θα εγκαινιάσουν οι κινεζικές αρχές

στις 18/3/2019 ώρα 9:04:18 μμ
Με την πλατφόρμα, ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει κινεζικά ή αγγλικά βιβλία και κείμενα και αφού αυτά μεταγραφούν σε κώδικα μπράιγ, να μπορεί να τα διαβάσει σε ειδική οθόνη ή να τα εκτυπώσει.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Ασημένιο μετάλλιο η Μπούσιου στο ομαδικό του ιταλικού όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης

στις 18/3/2019 ώρα 9:02:48 μμ
Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση απολαμβάνει μία ακόμα διεθνή διάκριση στο κομμάτι των αθλητών με αναπηρίες. Αυτή τη φορά μάλιστα, σε επίπεδο γυναικών, πράγμα σπάνιο και μη αναμενόμενο, κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντικό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στο ιταλικό αξιολογημένο όπεν για τα Α.Μ.ε.Α., που ολοκληρώθηκε  χτες στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο, η Φωτεινή Μπούσιου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό των κλάσεων 1 και 2 με συμπαίκτρια την Τσιλτσιτραγιάκ Μπουτβανσίρινα από την Ταϊλάνδη.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

14. Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Επαγγελματική Κατάρτιση των ΑΜΕΑ (εφήβων με κινητικά και νοητικά προβλήματα) στην Ελλάδα. Κατάσταση και προοπτικές (88ο μέρος)

στις 18/3/2019 ώρα 9:01:58 μμ
Διδακτορική Διατριβή του Γρηγόριου Ζερβού (Πανεπιστήμιο Πατρών - Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) με τίτλο «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Επαγγελματική Κατάρτιση των ΑΜΕΑ (εφήβων με κινητικά και νοητικά προβλήματα) στην Ελλάδα. Κατάσταση και προοπτικές». Μέρος ογδοηκοστό όγδοο (Ερευνητικό μέρος - Κεφάλαιο ένατο: Ερμηνεία ευρημάτων, συμπεράσματα, προτάσεις - Υποκεφάλαιο πρώτο: Συζήτηση - Δείγμα εργοδοτών).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Επαγγελματική Κατάρτιση των ΑΜΕΑ (εφήβων με κινητικά και νοητικά προβλήματα) στην Ελλάδα. Κατάσταση και προοπτικές (89ο μέρος)

στις 18/3/2019 ώρα 9:01:27 μμ
Διδακτορική Διατριβή του Γρηγόριου Ζερβού (Πανεπιστήμιο Πατρών - Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών - Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) με τίτλο «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Επαγγελματική Κατάρτιση των ΑΜΕΑ (εφήβων με κινητικά και νοητικά προβλήματα) στην Ελλάδα. Κατάσταση και προοπτικές». Μέρος ογδοηκοστό ένατο (Ερευνητικό μέρος - Κεφάλαιο ένατο: Ερμηνεία ευρημάτων, συμπεράσματα, προτάσεις - Υποκεφάλαιο πρώτο: Συζήτηση - Συγκριτική παρουσίαση κάποιων σημαντικών ποσοστών).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias