Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Κυριακή 23/11/2014 Ώρα 1:53:35 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 818061 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Εξοστρακίζουν τα αυτιστικά παιδιά

στις 21/11/2014 ώρα 11:25:07 μμ
Λέγεται, πως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη στον Καιάδα, προκειμένου έτσι να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους. Σήμερα, στη σύγχρονη Ελλάδα, και με κίνητρα όχι επιστημονικά, κατά την έμμεση παραδοχή του υπουργείου Παιδείας, σχεδιάζεται ο εξοστρακισμός από την εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών με κύριο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων (τα οποία ωστόσο εισπράττει μέσω κοινοτικών κονδυλίων η χώρα μας) και κατ’ επέκταση τη δημιουργία μιας δεξαμενής απολύσεων εκπαιδευτικών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Πανελλήνια Κίνηση για την Μεσογειακή Αναιμία: Οι παρανομίες του Δήμου Αθηναίων

στις 21/11/2014 ώρα 11:24:11 μμ
Δελτίο Τύπου τής Πανελλήνιας Κίνησης για τη Μεσογειακή Αναιμία τής 21ης Νοεμβρίου 2014, με θέμα: «Ο Δήμος Αθηναίων με βάση χουντικούς νόμους που έχουν καταργηθεί επιβάλλει παράνομες διαδικασίες στη λειτουργία των μη κερδοσκοπικών Σωματείων ΑμεΑ».
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Οριακή η κατάσταση της Ειδικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο

στις 21/11/2014 ώρα 11:23:00 μμ
Ερώτηση των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Ανδρέα Ξανθού, Τάσου Κουράκη, Τζένης Βαμβακά, Γιάννη Αμανατίδη, Θεανώς Φωτίου και Γιώργου Πάντζα τής 13ης Νοεμβρίου 2014, προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την οριακή κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, η οποία σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του ΚΕΔΔΥ και την πρόσληψη μειωμένου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη των μαθητών, καταδεικνύουν την αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές αυτούς και τις ανάγκες της Ειδικής Εκπαίδευσης.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. Αναχρονιστική διάταξη σε βάρος των ΑμεΑ για δυνατότητα κτήσεως πτυχίου από Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης

στις 21/11/2014 ώρα 11:19:17 μμ
Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Χρήστου Αηδόνη, Σπύρου Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Πέτρου Τατσόπουλου, Νίκης Φούντα και Γρηγόρη Ψαριανού τής 20ής Νοεμβρίου 2014 προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Αναχρονιστική διάταξη σε βάρος των ΑμεΑ για δυνατότητα κτήσεως πτυχίου από Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης».
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

5. Τι αλλάζει στη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη

στις 21/11/2014 ώρα 11:15:13 μμ
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το Εθνικό Σημείο Επαφής (λειτουργεί στον ΕΟΠΥΥ) πρέπει να ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο -μεταξύ άλλων- κατόπιν αιτήσεως, για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα νοσοκομεία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Παιδεία: Το νέο είδος ναζιστικού κράτους - Η διαφθορά γίνεται... Νόμος

στις 21/11/2014 ώρα 11:13:33 μμ
Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος: Ο νέος νόμος ειδικής αγωγής που φέρνει για ψήφιση το υπουργείο Παιδείας, δίνει στα κρατικά στελέχη τις τερατώδεις υπερεξουσίες να εμπορεύονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

7. Σάββατο 22 Νοεμβρίου, 10πμ-1.30μμ: Ομάδα εργασίας για τους Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

στις 21/11/2014 ώρα 11:07:07 μμ
Αυτό το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 η ΚΙΝΑΨΥ θα είναι μία εκ των συντονιστών της Ομάδας Εργασίας 2 – Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας: Δικαιώματα, Συνηγορία, Αυτοεκπροσώπηση, Αυτοσυνηγορία που θα εργαστεί από τις 10πμ έως τη 1.30μμ με κεντρικό θέμα "Συμμετοχή στις θεσμικές διαδικασίες και εμπλοκή στη λήψη αποφάσεων" στο πλαίσιο του 3ήμερου Συνεδρίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που διοργανώνει η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ) στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Μ. Καραολή και Α. Δημητρίου 80).
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

8. Χρήστος Καπέλλας: Ένας αθλητής χωρίς πόδι αλλά με μεγαλείο ψυχής

στις 21/11/2014 ώρα 11:06:16 μμ
Ένας αθλητής του στίβου με συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα, που όχι μόνο δεν λύγισε από το χτύπημα της μοίρας, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο σ’ αυτή τη ζωή, αρκεί να υπάρχει θέληση.
σε: Αθλητισμός - Αθλητές με λοιπές αναπηρίες

9. Οι μαθητές των νησιών μας δεν είναι μαθητές Β κατηγορίας

στις 21/11/2014 ώρα 11:04:47 μμ
Πολλοί μαθητές αναζητούν ακόμα το δάσκαλό τους, το ολοήμερο σχολείο (που αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική κατάκτηση) αποσαθρώνεται και οι υποστηρικτικές δράσεις (παράλληλη στήριξη, κλπ) δεν λειτουργούν. Επίσης, στην ειδική αγωγή τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως διογκωμένα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου με νέο ψήφισμα καλεί την Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Ποιον «φωτογραφίζει»;

στις 21/11/2014 ώρα 11:02:30 μμ
Θα απαγορεύεται η παρουσία «τρίτων προσώπων» στις συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, σύμφωνα με έγγραφο του υποδιοικητή του ΙΚΑ, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Καραβάνι της τέχνης

στις 21/11/2014 ώρα 11:01:49 μμ
Η ιστορία του Γιάννη Κουκούμιαλου, που όντας τυφλός και χωρίς χέρι ψαρεύει στη θάλασσα τα τελευταία 70 χρόνια, η περιπέτεια της ζωής του καραβομαραγκού Δημήτρη Μωράκη, γνωστού με το ψευδώνυμο «Παπόριας» από τη Χίο, αλλά και αυτή του Μάσσιμο από την Αιθιοπία που ζει άστεγος σε μια γειτονιά της Αθήνας βρίσκονται στις «αποσκευές» ενός πολύχρωμου καραβανιού που εδώ και τρία χρόνια ταξιδεύει στην Ελλάδα καταγράφοντας μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες.
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

12. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε»

στις 21/11/2014 ώρα 10:59:09 μμ
Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Μέρας Τουαλέτας είναι «Ισότητα, Αξιοπρέπεια και η σχέση ανάμεσα στη βία που βασίζεται στο φύλο και την υγιεινή». Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς αναφέρεται στους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις γυναίκες και τα κορίτσια λόγω της έλλειψης του ιδιωτικού χαρακτήρα της τουαλέτας, καθώς και στις ανισότητες που υπάρχουν για άτομα με αναπηρίες ή τους ηλικιωμένους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Διασχίζουν την Κύπρο για να βοηθήσουν δυο κορίτσια με αναπηρία

στις 21/11/2014 ώρα 10:58:04 μμ
Μέσα από το facebook οι δύο νεαρές γυναίκες κάνουν έκκληση για εξεύρεση χορηγών ώστε να βοηθηθούν άμεσα τα παιδιά με αναπηρικά προβλήματα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Σκύλοι κατά του στρες στα σχολεία

στις 21/11/2014 ώρα 10:55:50 μμ
Τα σκυλιά μπορούν να γίνουν οι φύλακες-άγγελοι των μαθητών, όπως δείχνει το πρωτοποριακό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο σχολείο Καλέ στο Ουιπάνι της Νέας Υερσέης, στις ΗΠΑ: Τα σήματα που δίνει η Κάλι είναι ανεπαίσθητα και σπάνια οι άλλοι καθηγητές ή οι μαθητές τα παίρνουν είδηση. Αλλά η Μπάτλερ προσέχει το σκυλί και αντιλαμβάνεται μόλις η Κάλι δείξει με τη μύτη της κάποιο μαθητή ή αρχίσει να τον κοιτάει επίμονα. Πολλά από τα παιδιά που φοιτούν στο Καλέ πάσχουν από νοσήματα του αυτιστικού φάσματος, κάποια έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα ή άλλες διαταραχές που μπορεί να πυροδοτήσουν κρίσεις άγχους και άλλα δύσκολα συναισθήματα.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ψυχολογία

15. Κάλεσμα στην Ποδηλατοδρομία από δεκάδες φορείς

στις 21/11/2014 ώρα 10:55:17 μμ
Το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» με τη συνδιοργάνωση 50 και πλέον φορέων της Μεσαράς, προσκαλεί ενεργούς πολίτες του τόπου μας στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στις 10:00π.μ. για την ενίσχυση του μηνύματος ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς στη Μεσαρά για τους οδηγούς οχημάτων και τους ποδηλάτες, και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, με δυο διαδρομές, τη μικρή 20 χιλιομέτρων και τη μεγάλη 75 χιλιομέτρων. Ο Ποδηλατικός Γύρος Μεσαράς γίνεται για την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias