Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Σάββατο 1/10/2016 Ώρα 12:55:33 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1626060 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Ζητείται η εφαρμογή του νόμου για την καταβολή σύνταξης στα άτομα με αναπηρία κατά προτεραιότητα

στις 30/9/2016 ώρα 5:25:41 μμ
Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο η Ε.Σ.Α.με.Α. τονίζει το ζήτημα που αφορά στη μη καταβολή προσωρινής σύνταξης και εφάπαξ παροχής που δικαιούνται άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους κατά απόλυτη προτεραιότητα, από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, όπως ψηφίστηκε με το ν. 4387 (ΦΕΚ 85/Α΄ 2016).
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. ΚΕΑΤ: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

στις 30/9/2016 ώρα 5:25:03 μμ
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τους ανθρώπους της 3ης και 4ης ηλικίας με οπτική αναπηρία και σε συνεργασία με άλλους φορείς, διαμορφώνει προγράμματα υποστήριξης και ποικίλες δράσεις κοινωνικοποίησης, με στόχο τη μείωση των συνεπειών της απώλειας όρασης.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Αίτημα της Ε.Σ.Α.με.Α. στον Πρωθυπουργό της χώρας: Άμεση προστασία της α’ κατοικίας των ΑμεΑ

στις 30/9/2016 ώρα 5:24:40 μμ
Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Ε.Σ.Α.με.Α., ζητώντας την προσωπική του δέσμευση και παρέμβαση για την αποτροπή πλειστηριασμών α κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

4. e-pronoia για τον πολίτη για άμεση πρόσβαση σε δομές κοινωνικής φροντίδας

στις 30/9/2016 ώρα 5:24:03 μμ
Στο πληροφοριακό σύστημα θα περιλαμβάνονται όλες οι ψηφιακές βάσεις δεδομένων και τα μητρώα του ΟΑΕΔ, των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, των εξωιδρυματικών επιδομάτων αναπηρίας, των κοινωνικών επιδομάτων προνοιακού χαρακτήρα, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (για συλλογή, όπου απαιτείται, στοιχείων εισοδήματος, για διασταυρώσεις) ενώ όλες οι δράσεις θα αξιολογούνται με βάση δείκτες αποτελεσματικότητας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Καθημερινή Οδύσσεια στην αφιλόξενη Αθήνα

στις 30/9/2016 ώρα 5:22:41 μμ
Στη χώρα μας γενικότερα δεν δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς. Ακόμη και οι διάδρομοι όδευσης για τυφλούς είναι λάθος. Πολλές φορές οδηγούν επάνω σε κολόνες, μέσα σε περίπτερα, επάνω σε τοίχους, μπορεί να σταματούν απότομα και να συνεχίζουν με ένα μεγάλο κενό απόστασης. Πολλοί θεωρούν ότι ο τυφλός περπατά μόνο εκεί, αλλά ουσιαστικά οι διάδρομοι αυτοί σε βοηθούν να διατηρείς την κατεύθυνσή σου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Δήμος Καισαριανής: «Μη μένεις έξω από το παιχνίδι»

στις 30/9/2016 ώρα 5:20:29 μμ
«Ο Δήμος Καισαριανής και το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο "Near East" υλοποιεί αθλητικά τμήματα για τους μαθητές από Α` Δημοτικού έως και Α` Γυμνασίου. Σκοπός μας, η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα και η προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, με βάση τις αρχές και τις αξίες του "ευ αγωνίζεσθαι". Τα αθλήματα τα οποία προσφέρονται είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, η πυγμαχία και η ρυθμική / ενόργανη γυμναστική, καθώς επίσης και το δωρεάν πρόγραμμα "άσκηση ΑμεΑ".
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Πρόσκληση της «Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος»

στις 30/9/2016 ώρα 5:19:59 μμ
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ενημερώνει ότι η «Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος» προσκαλεί άτομα κυρίως με κινητικές αναπηρίες ή και νοητική υστέρηση να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ΚΔΗΦ – Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος» που θα υλοποιηθεί στο Κέντρο της, όπισθεν Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα αφορά την εξυπηρέτηση πενήντα (50) ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

8. «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔΗΦ)»

στις 30/9/2016 ώρα 5:18:55 μμ
Το κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», έχει πάρει έγκριση και θα υλοποιήσει πρόγραμμα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» και Τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσια Φροντίδας ατόμων με αναπηρία ΚΔΗΦ».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Περί τυφλότητας...

στις 30/9/2016 ώρα 5:18:27 μμ
Η τεχνολογία είναι η μόνη που έχει κάνει τέτοια άλματα, ώστε ένας τυφλός να έχει λύσει σημαντικά μέχρι χθες προβλήματα. Μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο μόνος του, όπως και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ηχητική ένδειξη στα φανάρια, που του επιτρέπουν να γνωρίζει πότε να περάσει και πολλά ακόμα που δεν χωρούν στο παρόν κείμενο. Μεγάλη πληγή είναι πως τη δυνατότητα πρόσβασης στην τεχνολογία, δεν την έχουν όλοι οι τυφλοί. Γιατί οι περισσότερες συσκευές κοστίζουν πολύ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β κατηγορίας η εθνική ομάδα γκόλμπολ γυναικών

στις 30/9/2016 ώρα 5:17:55 μμ
Με στόχο το μετάλλιο και ως εκ τούτου την άνοδο στην Α` κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναχωρεί την Κυριακή για την Πορτογαλία και την πόλη Μάια, η αποστολή της εθνικής μας ομάδας γκόλμπολ των γυναικών.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Ο Ντελικανής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 9 Οκτωβρίου 2016

στις 30/9/2016 ώρα 5:17:16 μμ
Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με σκοπό να τιμήσει τα 80 χρόνια από το πέρασμα στην οριστική αθανασία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ένωσης, της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που μια παράσταση στο Ηρώδειο θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Τα καθαρά κέρδη που θα προκύψουν από την παράσταση θα ενισχύσουν την εκστρατεία της ΟΜ.Κ.Ε. για τη Συνταγματική αναγνώριση της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας και την παροχή ίσων ευκαιριών στην ενημέρωση, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, στα άτομα με προβλήματα ακοής, τα οποία στην Ελλάδα αριθμούν περίπου στα 25.000.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

12. Αντισύλληψη και στείρωση σε ασθενείς με σοβαρή ψυχιατρική νόσο;

στις 30/9/2016 ώρα 5:16:40 μμ
Ηθικές απαντήσεις κυμαίνονται από το να αφήσεις τον ασθενή να συνεχίσει την επικινδυνότητα της κύησης από τον σεβασμό για αυτονομία μέχρι την επιβολή στον ασθενή να εφαρμόσει μία μέθοδο αντισύλληψης. H απόφαση που θα παρθεί πρέπει να έχει γνώμονα την ποιότητα ζωής του ψυχικά ασθενή και κατ’ επέκταση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το συμφέρον του παιδιού ή των παιδιών που θα έρθουν στην ζωή. Η συχνά παρατηρούμενη παραμέληση έως και κακοποίηση παιδιών από γονείς που πάσχουν από σοβαρή ψυχιατρική νόσο έχει ως συνέπεια ότι πολλοί τέτοιοι γονείς θα χάσουν τα παιδιά τους ύστερα από επέμβαση αρμοδίων φορέων της Πολιτείας και δικαστικών αποφάσεων. Έτσι μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται αφορούν στην προστασία των παιδιών από ακατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης και προστασία των ίδιων των σοβαρά ψυχιατρικά ασθενών από τα βάρη της πατρότητας ή της μητρότητας, ενώ παράλληλα πρέπει να αποφευχθεί η παραβίαση της αυτονομίας, της ισοτιμίας των σοβαρά νοσούντων, η καλλιέργεια της διάκρισης των πολιτών σε υγιείς με δικαιώματα και σοβαρά ασθενείς χωρίς δικαιώματα και η δημιουργία αρνητικού προηγούμενου και για άλλης μορφής επεμβάσεις σε άλλους τομείς της προσωπικής ζωής ιδίως ανθρώπων που αδυνατούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

13. Δωρεάν σύστημα για την εγκεφαλική παράλυση

στις 30/9/2016 ώρα 5:16:07 μμ
Ένα πληροφοριακό σύστημα, «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες ανθρώπων που έχουν πάθει εγκεφαλική παράλυση, βρίσκονται σε αφασία, αντιμετωπίζουν ευρύτερα προβλήματα εκφοράς λόγου ή κίνησης, διατίθεται δωρεάν από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

14. Θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

στις 30/9/2016 ώρα 5:15:11 μμ
Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα με αναπηρίες να εκπαιδευτούν και να κερδίσουν εμπειρία από πρώτο χέρι έως εκπαιδευόμενοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

15. WTTC: Ο τουριστικός κλάδος πρέπει να γίνει πιο προσβάσιμος

στις 30/9/2016 ώρα 5:14:38 μμ
Την ανάγκη ο τουριστικός κλάδος να γίνει περισσότερο προσβάσιμος επισήμανε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC), David Scowsill, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Μπανγκόγκ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias