Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 23/3/2017 Ώρα 10:08:24 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1751476 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Έμφαση στην καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στις δομές Υγείας

στις 22/3/2017 ώρα 5:47:39 μμ
Στο έγγραφο περιγράφονται επίσης δράσεις που αφορούν τη λειτουργική αναβάθμιση των δημόσιων δομών αποθεραπείας-αποκατάστασης και την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, νομοσχέδιο για την οποία υπήρξε πρόσφατα. Στόχος «η σταδιακή ολοκλήρωση της απο-ασυλοποίησης των χρονίως ψυχικά πασχόντων, με μετασχηματισμό των ασυλικών δομών και παράλληλη ανάπτυξη στεγαστικών δομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στην κοινότητα». Έμφαση επίσης θα δοθεί στην ανάπτυξη πρωτοβάθμιων και κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε κάθε τομέα ψυχικής υγείας και στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Ο Κώστας Χρυσόγονος για την αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα

στις 22/3/2017 ώρα 5:45:32 μμ
Την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα επεσήμανε με γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος, ενώ αναφέρθηκε και στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών εξαιτίας των ακραίων μέτρων λιτότητας, ζητώντας ενημέρωση για τις δράσεις της Επιτροπής προς αντιμετώπιση της κατάστασης.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

3. Δύσκολος κόσμος, μα μοναδικός

στις 22/3/2017 ώρα 5:44:50 μμ
Καίρια ερωτήματα όπως τί ορίζουμε ως φυσιολογικό και γιατί τα άτομα με ειδικές ανάγκες θεωρούνται ένας διαφορετικός κόσμος, έθεσε στο 3ο TEDxUniversityoftheAegean η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Μαρία Δερέκα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Α. Ξανθός: Κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων νοσημάτων με συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς

στις 22/3/2017 ώρα 5:44:02 μμ
Στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση των ασθενών με σπάνιες παθήσεις στα αναγκαία ορφανά φάρμακα μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ), το οποίο λειτουργεί ως κρατική φαρμακαποθήκη, με συνολικό ετήσιο κόστος 30 εκ. ευρώ, είπε ο κ. Ξανθός, και πρόσθεσε ότι οι σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα συνιστούν ένα προνομιακό πεδίο συνεργασίας για το σύνολο των κρατών-μελών της Ε.Ε., ιδιαίτερα για χώρες με δημοσιονομικούς περιορισμούς λόγω προγραμμάτων λιτότητας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Νοσηλεία για ΑΜΕΑ με «ανοιχτή αγκαλιά»

στις 22/3/2017 ώρα 5:42:55 μμ
Η «Νοσηλεία» και «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» προσδοκούν μέσω της συνεργασίας τους να προσφέρουν διευκόλυνση της πρόσβασης των Α.με.Α. στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τα ίδια τα άτομα αλλά και τις οικογένειές τους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Η αγάπη των σκύλων «θεραπεύει» τα ψυχικά νοσήματα

στις 22/3/2017 ώρα 5:42:16 μμ
Όταν οι θεραπευόμενοι με γνωστικές αναπηρίες και συμπεριφορικές διαταραχές κλήθηκαν από τους γιατρούς να περιγράψουν τα συναισθήματα τους για τους σκύλους μίλησαν για “ηρεμία”, “συντροφικότητα” και “στοργή”.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ψυχολογία

7. Αγώνας βουνού για τα άτομα με αυτισμό της μονάδας «Ελπίδα»

στις 22/3/2017 ώρα 5:40:46 μμ
Με όπλο την καλή διάθεση μικροί και μεγάλοι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στον 5ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα, που διοργανώνει στις 14 Μαΐου 2017 ο Σύλλογος Αυτισμός-Ελπίδα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση

στις 22/3/2017 ώρα 5:39:45 μμ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, στις 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:00μμ.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

9. Δεύτερη θέση στο διπλό για Διαμαντή/Λαζαρίδη στην Πορτογαλία

στις 22/3/2017 ώρα 5:38:49 μμ
Την δεύτερη θέση στο διπλό ανδρών του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο που διεξήχθη στην Βιλαμούρα, κατέκτησαν οι Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης. Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο μαζί με τον Επαμεινώνδα Σταμάτη θα ριχτούν αύριο στη «μάχη» των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου, σημείωσε τρεις νίκες σε δύο αγώνες.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

10. Όψεις κοινωνικού αποκλεισμού: Απόψεις γονέων παιδιών με αναπηρία (23ο μέρος)

στις 22/3/2017 ώρα 5:38:09 μμ
Παράρτημα: Ο ανάπηρος.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

11. Όψεις κοινωνικού αποκλεισμού: Απόψεις γονέων παιδιών με αναπηρία (24ο μέρος)

στις 22/3/2017 ώρα 5:37:10 μμ
Παράρτημα: Υπηρεσίες για τα Άτομα με Αναπηρία και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

12. Δελτίο Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2017

στις 21/3/2017 ώρα 6:06:18 μμ
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί και αγωνίζεται για τα άτομα με σύνδρομο Down και για όλα τα άτομα με αναπηρία, για μια κοινωνία δίχως φραγμούς και αποκλεισμούς. Ο αγώνας αυτός αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα, κοντά σε οικογένεια και φίλους, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στις επιλογές ζωής, στηρίζουμε τη λειτουργία των Στεγών Αυτόνομης Διαβίωσης, ζητάμε τη θέσπιση προϋποθέσεων και προδιαγραφών για την ίδρυση κέντρων ανεξάρτητης διαβίωσης, προσωπικό βοηθό κλπ.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

13. Καταγγελία από το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου

στις 21/3/2017 ώρα 6:05:27 μμ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου ενημερώνει ότι δύο μέλη του, οι Κ.Κ. και Γ.Α., πέρασαν πρόσφατα από Κ.Ε.ΠΑ αλλά δεν τους χορηγήθηκε το αντίστοιχο ποσοστό ώστε να έχουν δικαίωμα για εξωϊδρυματικό επίδομα, καταγγέλλοντας ότι οι συγκεκριμένες επιτροπές στόχο έχουν να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας, ακόμα και σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας επιδιώκοντας τη μείωση των δαπανών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία: «21 Μαρτίου 2017-12η Επέτειος Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Σύνδρομο Down»

στις 21/3/2017 ώρα 6:04:20 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αθανασίας Αναγνωστοπούλου για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για την ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών

στις 21/3/2017 ώρα 6:03:51 μμ

σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias