Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 27/4/2015 Ώρα 3:11:39 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 941443 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Κατάθεση συμπληρωματικών αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αίτημα ορισμού συνάντησης για τη συζήτηση κι επίλυσή τους

στις 24/4/2015 ώρα 11:31:42 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

2. Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, στο επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» στο Υπουργείο Παιδείας

στις 24/4/2015 ώρα 11:31:12 μμ
Η βία και ο εκφοβισμός στα σχολεία σε μεγάλο βαθμό είναι γεννήματα – θρέμματα του φασισμού και του ρατσισμού, που καλλιεργούνται σε όλη την κοινωνία με πάρα πολλούς τρόπους. Ο μη σεβασμός στη διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλαμε να πάμε λίγο πιο βαθιά, θα λέγαμε ότι βία και εκφοβισμό στα σχολεία γεννά η ανισότητα, ο ταξικός διαχωρισμός και ο εθνικός φανατισμός, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, οι ανύπαρκτες και διαλυμένες υποδομές, η υποβάθμιση, η κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων, το νέο σκληρό και εξετασιοκεντρικό σύστημα, η υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, οι στρατιές εν δυνάμει ανέργων. Βία γεννά η έλλειψη τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης που στερούν τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες από μαθητές των φτωχότερων οικογενειών. Βία γεννά η έλλειψη τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης που αφήνει όλους τους μαθητές με μαθησιακά προβλήματα και δυσκολίες αβοήθητους μπροστά στις ιδιαίτερες μαθησιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά; Πώς θα εκφράσουν το θυμό τους για αυτό που τους συμβαίνει;
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Με πολιτική παρέμβαση λύνεται το θέμα της 25χρονης καρκινοπαθούς

στις 24/4/2015 ώρα 11:30:28 μμ
Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα της ασφάλισης της 25χρονης καρκινοπαθούς, μετά από πολιτική παρέμβαση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά προβλήματα δυσχεραίνουν την λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (ΚεΣΑΑΜ)

στις 24/4/2015 ώρα 11:29:58 μμ
Ερώτηση ομάδας βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ τής 16ης Απριλίου 2015 προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν την λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

5. Άτομα με αναπηρία καλλιεργούν τον δικό τους παράδεισο

στις 24/4/2015 ώρα 11:27:39 μμ
Μήνυμα ζωής στέλνουν επτά άτομα με ειδικές ανάγκες από τη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά τους να σταθούν στα πόδια τους και να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία, άρχισαν να καλλιεργούν 100 τετραγωνικά μέτρα γης στον Κοινωνικό Λαχανόκηπο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Παράγουν δικά τους ζαρζαβατικά και λαχανικά, τα οποία στη συνέχεια μαγειρεύουν στο ειδικά διαμέρισμα ια αυτόνομης διαβίωσης όπου μένουν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Worldventures Foundation: Εθελοντικός τουρισμός στο Ηράκλειο για τη στήριξη του κέντρου αποκατάστασης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα Στη Ζωή»

στις 24/4/2015 ώρα 11:27:06 μμ
Στις 25 Απριλίου του 2015 περισσότερα από 40 άτομα, μέλη της εταιρίας από την Ελλάδα αλλά και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στο κέντρο αποκατάστασης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα Στη Ζωή», το οποίο βρίσκεται στα Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Νομό Ηρακλείου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Μέτρα για περίθαλψη ανέργων και ανασφάλιστων

στις 24/4/2015 ώρα 11:26:17 μμ
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι, η διαδικασία για τη νοσηλεία ανέργων και ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας απλοποιείται, και ιδιαίτερα για τη νοσηλεία τους στα Νοσοκομεία, καθώς καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και οι οποίες εισηγούνταν στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας από ανασφάλιστους πολίτες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Outview Film Festival 2015 και Αναπηρία (βίντεο)

στις 24/4/2015 ώρα 11:25:48 μμ
Την παραμονή των 30ών γενεθλίων του, ο Andrew Morrison-Gurza, ένας νεαρός gay άντρας με εγκεφαλική παράλυση, αναπολεί την ζωή του και το γεγονός που διαμόρφωσε και καθόρισε τη ζωή του. Με ειλικρίνεια ο Andrew εξιστορεί, χωρίς να κρύβει τίποτα, την ιστορία του -μέσα από αυτήν βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο πόθος στην LGBT κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα επανεξετάζουμε τις αντιλήψεις μας για την εικόνα σώματος, το θέμα της ταυτότητας και το ζήτημα των διακρίσεων προς τα άτομα με σωματικές αναπηρίες.
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

9. Ίσες ευκαιρίες: Διήμερο Σεμινάριο του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Κυκλάδων

στις 24/4/2015 ώρα 11:24:52 μμ
Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων πραγματοποιεί ανοιχτό Διήμερο Σεμινάριο με θέμα “Πρόληψη της βίας εις βάρος των γυναικών – καλές πρακτικές αντιμετώπισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Το σχέδιο δράση εντάσσεται στην Πράξη 3.2.1. “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων)” (Α & Β Κύκλος) του Ε.Π. “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013” της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και αφορά μακροχρόνιες άνεργες, πολύτεκνες, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστριες, γυναίκες σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενες από φτώχεια, θύματα ενδοοικογενειακής βίας).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Σαββατοκύριακο με πανελλήνιο πινγκ πονγκ και ποδόσφαιρο 5x5

στις 24/4/2015 ώρα 11:24:19 μμ
Αύριο και την Κυριακή, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ με συμμετοχή περίπου 60 αθλητών και αθλητριών, αριθμός ρεκόρ για το άθλημα σε εθνικό επίπεδο.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Η 4χρονη με σύνδρομο Down που βρήκε τον εαυτό της στις πριγκίπισσες της Disney (φωτογραφίες)

στις 24/4/2015 ώρα 11:23:42 μμ
Η κόρη τής φωτογράφου, Kristina Bewly, πάσχει από σύνδρομο Down και οι φωτογραφίες της ντυμένη πριγκίπισσα ενέπνευσαν τόσο πολύ την Bewly, που άνοιξε σελίδα στο Facebook με την ονομασία Giselle΄s Garden και ανεβάζει εκεί τις αποτυπωμένες στο φακό στιγμές τους.
σε: Επικαιρότητα - Δείτε εδώ

12. Συνέντευξη του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

στις 24/4/2015 ώρα 11:21:00 μμ
Είναι μόλις 17 ετών, αλλά ήδη το επίθετό του κοσμεί τη λίστα των παγκοσμίων ρεκόρ στην κολύμβηση και συγκεκριμένα στα 200μ. πεταλούδα. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, αθλητής του Ηρόδικου, «έλαμψε» με την παρουσία του στο πρόσφατο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο, ενός, εκτός του παγκοσμίου ρεκόρ, κατέρριψε και δύο εθνικά στα 400μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα.
σε: Αθλητισμός - Αθλητές με λοιπές αναπηρίες

13. Συνδέεται η οστεοπόρωση με την απώλεια ακοής;

στις 24/4/2015 ώρα 11:20:24 μμ
Αν και η αιτία της σχέσης δεν είναι σαφής, η οστεοπόρωση και η αιφνίδια απώλεια ακοής συχνά συνδυάζονται, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Ταιβάν.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

14. Αγώνες ορεινού τρεξίματος στο λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

στις 24/4/2015 ώρα 11:19:12 μμ
Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 π.μ ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς θα πραγματοποιήσει στο λόφο Αγίου Γεωργίου και στις αναδασώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kilkis Trail Runnning. Για πρώτη φορά έχει συμπεριληφθεί και αγώνας για Άτομα Με Αναπηρία απόστασης 400 μέτρων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

15. Αίτημα για άμεσο ορισμό συνάντησης για την προώθηση της διαδικασίας πλήρωσης των κενών θέσεων τυφλών τηλεφωνητών στα Νοσοκομεία και τους λοιπούς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς και για την κατάθεση λοιπών αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας

στις 23/4/2015 ώρα 11:29:41 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias