Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Παρασκευή 18/4/2014 Ώρα 12:23:19 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 583632 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα

στις 17/4/2014 ώρα 9:12:41 μμ
Ανακοίνωση τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τής 17ης Απριλίου 2014: Επιστολή στους φορείς της απέστειλε η ΕΣΑμεΑ σχετικά με την υπογραφή της ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα. Μετά από παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της υπάρχει πρόβλεψη και για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Εξωραΐζει το νέο «χαράτσι» για τα φάρμακα ο Γεωργιάδης: Αποκρύπτει ότι αυξήθηκε η συμμετοχή των ασφαλισμένων και για τα πιο φθηνά γενόσημα

στις 17/4/2014 ώρα 9:11:06 μμ
Μία νέα όσο και μάταιη προσπάθεια κατέβαλε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να αποκρύψει τεχνηέντως το γεγονός ότι, ακόμη και για τα πιο φθηνά από τα γενόσημα (αντίγραφα) φαρμακευτικά σκευάσματα όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, έχουν μειωθεί από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου δραστικά οι ασφαλιστικές τιμές, δηλαδή το χρηματικό ποσό το οποίο αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας, με αποτέλεσμα την νέα εκτίναξη της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους στα ύψη, ήτοι στο... 38% μεσοσταθμικά!
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Στέγαση και λειτουργία του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας

στις 17/4/2014 ώρα 9:10:37 μμ
Ερώτηση των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Δημήτρη Γελαλή και κυρίας Ηρώς Διώτη τής 11ης Απριλίου 2014, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την στέγαση και την λειτουργία του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. Αυτόματος τηλεφωνητής Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΣΤ στις 17/4/2014

στις 17/4/2014 ώρα 9:08:37 μμ
Διαβάστε τον τηλεφωνητή της ΠΕΚΜ του ΠΣΤ, ο οποίος ακούγεται στο τηλέφωνο (2310) 250 111, εσωτερικό 122.
σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Π.Σ.Τ.

5. Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

στις 17/4/2014 ώρα 9:07:51 μμ
Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την Εθνικής Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

6. Ανατροπές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

στις 17/4/2014 ώρα 9:06:36 μμ
Ανατροπές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή φέρνει το σχέδιο νόμου που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το άρθρο 22 που αναφέρεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των αποφοίτων των τμημάτων ειδικής αγωγής των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Ενώ με το παλιότερο καθεστώς προτάσσονταν οι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών πλέον θα προτάσσονται οι απόφοιτοι των δυο τμημάτων ειδικής αγωγής συγκρινόμενοι μεταξύ τους με την ημερομηνία κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία. Σε περίπτωση ισοψηφίας λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Τα «θαύματα» του Κέντρου Εργασίας ΑΜΕΑ

στις 17/4/2014 ώρα 9:05:50 μμ
Λαμπάδες, πασχαλινά αυγά, κουμπαράδες, εκκλησάκια μινιατούρες, πίνακες ζωγραφικής, βότανα, καλόγουστα εργόχειρα, όλα χωράνε στο κατάστημα του Κέντρου Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΑΝΑ), που λειτουργεί στην πλατεία Ομονοίας 19, όπου φιλοξενεί τον κόπο, την αγάπη και την ελπίδα των 920 μελών του, αντικείμενα που αποτελούν τα αποτελέσματα της εργασιοθεραπείας ατόμων με αναπηρία μέσα από τα δέκα εργαστήρια του ΚΕΑΝΑ στα Άνω Λιόσια.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Τι θα δούμε από τον Μάιο στην κρατική τηλεόραση

στις 17/4/2014 ώρα 9:04:47 μμ
Η ΝΕΡΙΤ στην ψηφιακή εποχή θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει πρόσβαση στο περιεχόμενό της και σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Με το κατάλληλο λογισμικό θα αποκτήσουν πρόσβαση ακόμη και άνθρωποι με προβλήματα όρασης, τονίστηκε. Εκπομπές για ΑμεΑ θα υπάρχουν όχι μόνο στη λογική της παροχής υπηρεσιών αλλά «μέσα από επιλογή προγραμμάτων η ραδιοτηλεόραση σκοπεύει να πριμοδοτήσει την αποδοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες από την κοινωνία και την ενσωμάτωσή τους σε αυτήν».
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

9. Προσωπική μαρτυρία: «Οι γονείς μου με εγκατέλειψαν επειδή γεννήθηκα τυφλή»

στις 17/4/2014 ώρα 9:03:59 μμ
Η Ελπίδα Γρηγοράκη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής από πολύ μικρή. Όμως, υιοθετήθηκε από μια οικογένεια η οποία απλόχερα της πρόσφερε την αγάπη και τη φροντίδα που είχε στερηθεί: «Όταν ήμουν μικρότερη με βασάνιζε συχνά το δίλημμα για το ποιο ήταν χειρότερο, το ότι με είχαν εγκαταλείψει οι γονείς μου ή το ότι δεν έβλεπα; Στην πορεία της ζωής μου συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάτι ακόμα πιο τραγικό από τα προηγούμενα: το ότι οι φυσικοί μου γονείς, οι άνθρωποι με τους οποίους έχω το ίδιο αίμα, με εγκατέλειψαν σαν σκουπίδι ακριβώς επειδή δεν έβλεπα».
σε: Θέματα τυφλότητας - Ψυχολογία

10. Ανακοίνωση για παράταση της διαδικασίας επιλογής φορέων για συμμετοχή στο έργο «Πρόγραμμα ΔΒΜ ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες»

στις 17/4/2014 ώρα 9:03:23 μμ
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ανακοινώνει την παράταση της με αρ. πρωτ.1723/1.04.2014 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος φορέων (δομές κλειστής περίθαλψης, σωματεία/σύλλογοι ατόμων με αναπηρία και γονιών ατόμων με αναπηρία κ.λπ.) για συμμετοχή στο έργο «Πρόγραμμα ΔΒΜ ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες», μέχρι τις 5 Μαΐου 2014.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

11. Κάλεσμα αλληλεγγύης Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας

στις 17/4/2014 ώρα 9:02:49 μμ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας γίνεται καθημερινά δέκτης της αγωνίας των μελών του, λόγω των πολλαπλών δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

12. Σχέση σακχαρώδη διαβήτη και στοματικής υγείας

στις 17/4/2014 ώρα 9:01:49 μμ
H στοματική υγεία είναι από τις πρώτες «φροντίδες» που ο Έλληνας παραμελεί σχετικά με την Υγεία του γενικότερα και περισσότερο τώρα στο υπάρχον περιβάλλον της ύφεσης. Αγνοούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό πως η στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση του διαβήτη και αντιστρόφως. Η στενή και αμφίδρομη σχέση ανάμεσά τους, έχει αποδειχτεί από σειρά μελετών των οποίων τα ευρήματα υπογραμμίζουν το γεγονός πως κύριες νόσοι του στόματος όπως η τερηδόνα και η περιοδοντίτιδα, έχουν σχέση, ή και επιβαρύνουν γενικές νόσους, όπως είναι και ο διαβήτης.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

13. Διεθνείς κατασκηνώσεις του προγράμματος CISV (Children΄s International Summer Villages

στις 17/4/2014 ώρα 9:00:54 μμ
Πρόκειται για μια παλιά συνταγή που εφαρμόζεται από το 1951: Παιδιά από 11 ετών και νέοι έως 18 ετών, από 65 χώρες ταξιδεύουν για ένα μήνα το καλοκαίρι, σε μια ξένη χώρα και έρχονται σε επαφή με άτομα της ίδιας ηλικίας από τη χώρα προορισμού. «Δεν επιχορηγούμαστε από το κράτος από το 1992. Είμαστε μια καθαρή ΜΚΟ, όλοι δουλεύουμε ως εθελοντές. Γι΄ αυτό και πληρώνουν τα έξοδά τους όσοι συμμετέχουν», τόνισε ο πρόεδρος του CISV στην Ελλάδα, Δημήτρης Μαντζουρίδης. «Τα παιδιά ζούνε συγκινητικές στιγμές», λένε οι γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις, στο παρελθόν. Σε άλλη δράση, ο κανόνας λέει ότι περνούν μια μέρα «χωρίς μάτια και χέρια» με στόχο να κατανοήσουν πώς ζει ένα άτομο με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. IGI-Group: Νέα καινοτόμα πρόταση προστασίας από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία

στις 17/4/2014 ώρα 8:58:59 μμ
Η IGI-Group προσφέρει την πιο εξελιγμένη σειρά φακών με ειδικά φίλτρα για την προστασία των ματιών σας από το μπλε φάσμα ακτινοβολίας που είναι η πιο επικίνδυνη ακτινοβολία του Ήλιου για τα μάτια.
σε: Θέματα τυφλότητας - Χρήσιμα τεχνικά βοηθήματα και λογισμικά

15. Η καταπληκτική ιστορία του 19χρονου ποδοσφαιριστή με ένα πόδι

στις 17/4/2014 ώρα 8:56:17 μμ
Ο Νίκο γεννήθηκε με ένα πόδι αλλά με την παρότρυνση των γονιών του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Μεγάλωσε στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ σε μια οικογένεια με τρία παιδιά. Σε ηλικία 13 ετών ήταν ο πρώτος άνθρωπος με πατερίτσες που ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα περισσότερα από 100 χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias