Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Παρασκευή 28/4/2017 Ώρα 5:17:39 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1772449 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Νομοθεσία για την Προσβασιμότητα στην ΕΕ: Οι επιχειρήσεις πάνω από τους ανθρώπους;

στις 27/4/2017 ώρα 9:28:30 μμ
Το EDF, από κοινού με τα μέλη και τους εταίρους του, προωθεί έντονα την φιλόδοξη νομοθεσία σχετικά με την προσβασιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, σχεδόν όλες οι τροπολογίες επί των θεμάτων που είχε προτείνει το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα απορρίφθηκαν από την Επιτροπή. Κατά την τελική ψηφοφορία, η έκθεση εγκρίθηκε από μια στενή πλειοψηφία των βουλευτών της Επιτροπής: 19 ψήφοι υπέρ και 17 αποχές.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Έως αύριο οι αιτήσεις για 3.685 υποτροφίες σε φοιτητές

στις 27/4/2017 ώρα 9:27:08 μμ
Μέχρι και αύριο Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 είναι η ημερομηνία καταβολής των αιτήσεων για τουλάχιστον 3.685 υποτροφίες για φοιτητές σε όλα τα τμήματα/ σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην αρωγή των επιμελών φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα ώστε να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως και αφορούν και στα ΑμεΑ αλλά και τους φοιτητές που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Ν. Φίλης: Από το σχολείο της κρίσης στο σχολείο της ανάπτυξης

στις 27/4/2017 ώρα 9:26:12 μμ
Στις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και πως θα περάσουμε από το σχολείο της κρίσης στο σχολείο της ανάπτυξης αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε ομιλία του στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση 2016 του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ: Πέρσι και φέτος προσελήφθη αριθμός ρεκόρ αναπληρωτών και αναπληρωτριών. Χρειάζεται κατά προτεραιότητα ο διορισμός μόνιμου προσωπικού. Η ανίχνευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες ήδη από το νηπιαγωγείο, μια διαδικασία που ουσιαστικά δεν υφίσταται σήμερα.  Και, βεβαίως, η καθιέρωση του εκπαιδευτικού μοντέλου της συμπερίληψης με τη διαφοροποιημένη διδασκαλία,  που προϋποθέτει επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών και όχι πολλές κατηγορίες εκπαιδευτικών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» για το πρόγραμμα «Εργαστήρι - Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας και Κοινωνικής Ένταξης»

στις 27/4/2017 ώρα 9:25:29 μμ
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι», ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας πρόκειται να υλοποιήσει στις εγκαταστάσεις του στα Άνω Λιόσια πρόγραμμα με τίτλο: «Εργαστήρι - Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας και Κοινωνικής Ένταξης».
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Ο Ηλίας αποδεικνύει καθημερινά ότι η διαφορετικότητα δεν επηρεάζει την παραγωγικότητα

στις 27/4/2017 ώρα 9:24:44 μμ
Μπορεί η ελληνική αγορά εργασίας να έρθει πιο κοντά στα άτομα με αναπηρία; Πριν απαντήσεις αφιέρωσε λίγο χρόνο στην ιστορία του Ηλία Αρκουδέα, προϊσταμένου τμήματος της Microsoft και Ambassador του Career Fair.4all που πραγματοποιείται το Σάββατο στην Τεχνόπολη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Εθελοντική αιμοδοσία τής Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

στις 27/4/2017 ώρα 9:23:47 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

7. Δράσεις του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) για τον μήνα Απρίλιο του 2017

στις 27/4/2017 ώρα 9:23:16 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

8. Μία ενέργεια «φωτεινή», μοίρασε ελπίδα σε κάθε σημείο του πλανήτη

στις 27/4/2017 ώρα 9:22:25 μμ
Εμβληματικά κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο «βάφτηκαν» κόκκινα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας. Μεταξύ αυτών, στα κόκκινα «ντύθηκαν» το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Λευκός Πύργος στη συμπρωτεύουσα. Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) κ. Αλέξη Περδίκη και συζήτησε μαζί του όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αιμορροφιλία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Πρόσβαση στη θάλασσα για ΑμεΑ

στις 27/4/2017 ώρα 9:21:32 μμ
«Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παρέχουν μόνο υπηρεσίες υγείας, αλλά διαχειρίζονται τον ανθρώπινο πόνο προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο να τον απαλύνουν», σημειώνει σε επιστολή του, που κοινοποίησε στο δήμαρχο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Στην επιστολή του αυτή, ο Σύλλογος προτείνει την εγκατάσταση μιας συσκευής που παρέχει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα, να εισέρχονται στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Με τη γ’ φάση ολοκληρώνεται το επόμενο τριήμερο, το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα γκόλμπολ

στις 27/4/2017 ώρα 9:20:46 μμ
Με την τρίτη και τελευταία φάση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, ολοκληρώνεται το επόμενο τριήμερο, το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα γκόλμπολ ανδρών και γυναικών. Οι αγώνες θα εκκινήσουν αύριο στις 17:20 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 12:15 με τις απονομές.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Φιλανθρωπικός αγώνας βουνού στη Θεσσαλονίκη για τον αυτισμό

στις 27/4/2017 ώρα 9:19:59 μμ
Με στόχο την κινητοποίηση προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά με αυτισμό, αλλά και την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου, πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 ο 5ος φιλανθρωπικός αγώνας βουνού «Αυτισμός Ελπίδα».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Αίτημα επανακαθορισμού συνάντησης με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών έως τις 10 Μαΐου 2017, πριν την έναρξη ψήφισης των νέων μέτρων

στις 26/4/2017 ώρα 5:25:12 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

13. H Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 633.600 ευρώ το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

στις 26/4/2017 ώρα 5:24:43 μμ
Άμεση, ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, διασφαλίζοντας για τα επόμενα τρία χρόνια σταθερή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 633.600,00 ευρώ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Κατερίνα Παπακώστα: «Τί συμβαίνει στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα;»

στις 26/4/2017 ώρα 5:24:01 μμ
Ερώτηση για την λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για το τί ακριβώς συμβαίνει με το Ίδρυμα, όπου εκπαιδεύονται παιδιά και νέοι με νοητική υστέρηση.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

15. Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ: Να ενισχυθεί το Σικιαρίδειο και να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος

στις 26/4/2017 ώρα 5:23:24 μμ
Τη Δευτέρα 24.04.2017 αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας και της Ο.Μ. Αμαρουσίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias