Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 16/8/2018 Ώρα 3:07:30 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2136587 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. «Ήταν μια άσχημη εμπειρία» λέει ο Δ. Αντωνίου, που «εγκλωβίστηκε» σε γκαράζ πλοίου με αναπηρικό αμαξίδιο

στις 14/8/2018 ώρα 5:30:20 μμ
«Ήταν μια άσχημη εμπειρία, την οποία δεν θα ξαναεπιχειρήσω. Θα περιμένω να γίνει κάτι άμεσα. Είναι θέμα ασφάλειας των επιβατών και πρέπει να δοθεί λύση», δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 28χρονος Δημήτρης Αντωνίου, που «παγιδεύτηκε» με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο γκαράζ πλοίου κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του από την Κεραμωτή στη Θάσο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. ΕΝΦΙΑ 2018: Καταφθάνει ο νέος ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα έχουν έκπτωση η απαλλαγή

στις 14/8/2018 ώρα 5:28:03 μμ
Στην περίπτωση ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, τρίτεκνους και πολύτεκνους, η έκπτωση φτάνει στο 100%, επομένως παρέχεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία, ή ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του έχει αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Οδηγός «έσπασε» με το έτσι θέλω μπλόκο της πυρασφάλειας

στις 14/8/2018 ώρα 5:27:23 μμ
Αντίστοιχη συμπεριφορά συναντούν οι δημοτικοί αστυνομικοί κυρίως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης, δηλαδή παρκαρίσματος σε πεζόδρομους, ράμπες ΑμεΑ, λεωφορειολωρίδες. «Σταματάς έναν οδηγό ακόμα και για να τον αποτρέψεις από την παράβαση και πάλι υπάρχει αντίδραση. Άλλοι συμμορφώνονται. Υπάρχουν και άνθρωποι που λένε “μα, πού να παρκάρω;”. Δεν σκέφτονται ότι εκείνη την ώρα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανέβει μια ράμπα ΑμεΑ; Ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη του. Δεν έχουμε την παιδεία; Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό στον κόσμο ότι κάτι που θέλεις να κάνεις εσύ, μπορεί να είναι οδυνηρό σε κάποιον άλλον», σχολιάζει ο κ. Κόσσυβας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Προσβάσιμες παραλίες σε 18 δήμους για άτομα με κινητικά προβλήματα

στις 14/8/2018 ώρα 5:26:46 μμ
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του 1,18 εκατ. ευρώ προς τους δήμους Αλίμου, Λαυρεωτικής, Νέας Προποντίδας, Αλοννήσου, Αριστοτέλη και Πολυγύρου. Στον Άλιμο προβλέπεται ανάπτυξη ολοκληρωμένων υποδομών για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στις παραλίες του δήμου, ενώ στη Λαυρεωτική θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση τεσσάρων παραλιών. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα αποκτήσει μη μόνιμο εξοπλισμό για τη διευκόλυνση ΑμεΑ σε παραλίες, όπως και στους δήμους Αριστοτέλη και Πολυγύρου Χαλκιδικής. Στην Αλόννησο θα δημιουργηθούν ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στις παραλίες Μηλιά και Γλύφα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Δικαιώματα επιβατών με μειωμένη κινητικότητα

στις 14/8/2018 ώρα 5:26:11 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κάνει οφθαλμολογικές διαγνώσεις σαν γιατρός

στις 14/8/2018 ώρα 5:25:31 μμ
Το σύστημα είναι σε θέση να αναλύει οπτικές τομογραφίες (OCT), αφού προηγουμένως εκπαιδεύθηκε πώς να τις διαβάζει. Όπως έδειξαν τα σχετικά πειράματα, μπορεί να ανιχνεύσει περισσότερες από 50 παθήσεις των ματιών με ακρίβεια περίπου 94%, ανάλογη με αυτή που πέτυχαν κορυφαίοι γιατροί σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς. Μάλιστα -πράγμα ακόμη πιο σημαντικό- ο νέος αλγόριθμος δεν έχασε ούτε μια επείγουσα περίπτωση.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

7. Τα 8 προγράμματα του ΟΑΕΔ που προσφέρουν πάνω από 100.000 απασχόλησης

στις 14/8/2018 ώρα 5:24:28 μμ
Τα ισχυρά κίνητρα επιδότησης της απασχόλησης για νέους, «γκριζομάλληδες», μπλοκάκια, ΑΜεΑ, μακροχρόνια ανέργους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Ρυθμίστηκαν τα κριτήρια για τη δωρεάν φοίτηση στα μεταπτυχιακά

στις 14/8/2018 ώρα 5:23:51 μμ
Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (3387 Β / 10-8-2018), καθορίστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το ποιοι θα μπορούν να φοιτούν δωρεάν στα μεταπτυχιακά και ποια δικαιολογητικά θα χρειαστούν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία από την κεντρική Ευρώπη στον δήμο Καλαμάτας

στις 14/8/2018 ώρα 5:23:16 μμ
Τα μέλη ενός συνδέσμου φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία προέρχονταν από την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Πολωνία υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο Δήμος Καλαμάτας, το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018. Ο σύλλογος αυτός, του οποίου το όνομα είναι Ολοκληρωμένη Ένωση Φίλων και εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας, επισκέφθηκε για τρίτη φορά την Καλαμάτα, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Ελλάδα, με γενικό σύνθημα «Στα βήματα της αρχαίας Ελλάδας».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Πρεμιέρα για την Ελλάδα με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης «Δουβλίνο 2018»

στις 14/8/2018 ώρα 5:22:34 μμ
Τρία μετάλλια και δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ, πανηγύρισε η Ελλάδα, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης που φιλοξενείται στο Δουβλίνο. Το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής SM8 κατέκτησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκη, ενώ πρώτος ήταν και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2. Ακόμη ο Γιώργος Σφαλτός πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο S6, ενώ ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέλαβε την 8η θέση στα 50μ. ύπτιο S2.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

11. Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις (29ο μέρος)

στις 14/8/2018 ώρα 5:22:02 μμ
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας της Μαρίας-Παναγιώτας Νιώτη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνιολογίας – Κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας) με τίτλο «Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις». Μέρος εικοστό ένατο (Μέρος Β’ – Κεφάλαιο 3ο: Ανάλυση εννοιολογικών κατηγοριών – Υποκεφάλαιο 3ο: Εργασιακή απασχόληση).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

12. Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις (30ό μέρος)

στις 14/8/2018 ώρα 5:21:29 μμ
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας της Μαρίας-Παναγιώτας Νιώτη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνιολογίας – Κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας) με τίτλο «Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις». Μέρος τριακοστό (Μέρος Β’ – Κεφάλαιο 3ο: Ανάλυση εννοιολογικών κατηγοριών – Υποκεφάλαιο 4ο: Οι κοινωνικές σχέσεις των ατόμων με αναπηρία).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

13. Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις (31ο μέρος)

στις 14/8/2018 ώρα 5:21:00 μμ
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας της Μαρίας-Παναγιώτας Νιώτη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνιολογίας – Κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας) με τίτλο «Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις». Μέρος τριακοστό πρώτο (Μέρος Β’ – Κεφάλαιο 3ο: Ανάλυση εννοιολογικών κατηγοριών – Υποκεφάλαιο 5ο: Το κράτος Πρόνοιας και η περίθαλψη των ατόμων με αναπηρία).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

14. Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις (32ο μέρος)

στις 14/8/2018 ώρα 5:20:34 μμ
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας της Μαρίας-Παναγιώτας Νιώτη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνιολογίας – Κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας) με τίτλο «Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις». Μέρος τριακοστό δεύτερο (Μέρος Β’ – Κεφάλαιο 3ο: Ανάλυση εννοιολογικών κατηγοριών – Υποκεφάλαιο 6ο: Ένταξη ή ουτοπία;).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

15. Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις (33ο μέρος)

στις 14/8/2018 ώρα 5:20:09 μμ
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασίας της Μαρίας-Παναγιώτας Νιώτη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνιολογίας – Κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας) με τίτλο «Άτομα με αναπηρία ηλικίας 18-30 ετών. Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνικές σχέσεις». Μέρος τριακοστό τρίτο (Μέρος Β’ – Κεφάλαιο 4ο: Συμπεράσματα – Υποκεφάλαιο 1ο: Σύνοψη της ανάλυσης).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias