Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 23/11/2017 Ώρα 8:42:32 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1922327 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Αίτημα για το μέρισμα για τα άτομα με αναπηρία

στις 23/11/2017 ώρα 6:41:26 μμ
Επείγον είναι το αίτημα προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπως αυτό προκύπτει από το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Ανακοίνωση ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 1Γ/2017 για την ΑΔΑΕ, 54 θέσεις για ΑμεΑ, 27 για συγγενείς ΑμεΑ

στις 23/11/2017 ώρα 6:41:00 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Κέντρο Εθελοντισμού ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

στις 23/11/2017 ώρα 6:40:25 μμ
Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι ομάδες που θα δεχθούν στοχευμένη εκπαιδευτική και κοινωνική υποστήριξη είναι οι εξής: άτομα με αναπηρία, γυναίκες, παιδιά και έφηβοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση, εκμετάλλευση, χρειάζονται πρόληψη ψυχικής υγείας κ.λπ.), άτομα εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 15-24 και 25-29,  άτομα που έχουν εγκαταλείψει πρόωρα την εκπαίδευση, άνεργοι - οικονομικά ανενεργά άτομα, άτομα που εισπράττουν κοινωνικά επιδόματα, μέλη νοικοκυριών ανέργων, άτομα σε κατάσταση φτώχειας, άστεγοι, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες/ μετανάστες, μειονότητες, παραβατικά άτομα (νυν ή πρώην), και χρήστες ουσιών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Στα θρανία δέκα μαθητές με πρόβλημα όρασης

στις 23/11/2017 ώρα 6:39:57 μμ
Αρκετοί από αυτούς τους μαθητές μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες δεν είχαν έναν δάσκαλο βοηθό για να τους διδάσκει μέσω της γραφής Braille. Τελικά το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στις απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και όπως τόνισε η υπεύθυνη του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) κ. Μαρία Λουάρη «πλέον οι ανάγκες καλύφθηκαν και οι δέκα μαθητές με προβλήματα όρασης που φοιτούν στα σχολεία έχουν και δεύτερο δάσκαλο στην αίθουσα για να τους βοηθάει».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Ημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος iDance

στις 23/11/2017 ώρα 6:39:14 μμ
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία στον πολιτισμό; Ελάτε να κάνουμε τα αυτονόητα δυνατά, σε μια ημερίδα αφιερωμένη στα θέματα πρόσβασης στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού και των ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης για καλλιτέχνες με αναπηρία. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια χορού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει βιωματικά, σε μεικτές ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, τα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις μεθόδους του προγράμματος iDance. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Με ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά καθώς και στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε όλες τις παρουσιάσεις.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

6. «Παίζοντας ποδόσφαιρο ξεχνώ ότι δεν περπατάω»

στις 23/11/2017 ώρα 6:38:02 μμ
«Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα στη ζωή μου. Παίζω σε βιντεοπαιχνίδια, παίζω στον κήπο μου και παίζω στο σχολείο. Παίζω ποδόσφαιρο παντού». Το αναπηρικό καροτσάκι δεν εμποδίζει τον εννιάχρονο Τζέιν Βελκόφσκι, να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος για όλους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία

στις 23/11/2017 ώρα 6:37:34 μμ
Οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα με αναπηρία, ωστόσο η πρόσβασή τους στην τεχνολογία είναι μηδαμινή σε σχέση με την προσφερόμενη, αποθαρρύνοντάς τα στο να διεκδικήσουν μια ισότιμη συμμετοχή στη γνώση και κατ’ επέκταση στην εργασία. Αυτή η μειωτική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ψυχολογική διαδικασία, είναι η απαρχή ενός φαύλου κύκλου διακρίσεων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Στην «εικόνα» της νοητικής υστέρησης καθρεφτίζεται ο πολιτισμός μας

στις 23/11/2017 ώρα 6:36:44 μμ
Η νοητική υστέρηση δεν είναι μιας ενιαίας μορφής ή ενός συγκεκριμένου βαθμού. Ουσιαστικά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των νοητικών ιδιαιτεροτήτων, το οποίο φάσμα τέμνεται με το αντίστοιχο φάσμα της μη νοητικής υστέρησης και δεν βρίσκεται πέραν αυτής, όπως ευρέως και λανθασμένα θεωρείται. Ο ορισμός της νοητικής υστέρησης είναι εξελισσόμενος, απόρροια του τρόπου με τον οποίο  την προσεγγίζει κάθε εποχή και κάθε κοινωνία. Εκείνο που έχει πάντως την αξία του είναι το γεγονός ότι η νοητική υστέρηση αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά ιδιαίτερα αν αρχίσει η επί τούτου παρέμβαση σε πρώιμη φάση. Η σύγχρονη παιδαγωγική και η επιστήμη σήμερα αντιμετωπίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων καταδεικνύοντας έτσι και μια μεγάλη αλήθεια. Είναι η βαθιά κοινωνική προκατάληψη και η βαριά ευθύνη της πολιτείας και των κυβερνήσεων που συνεργούν στο να μην αντιμετωπιστεί η νοητική υστέρηση, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να στερούνται την ομορφιά της ζωής και να χάνουν την αξιοπρέπειά τους αλλά και οι  οικογένειές τους να ζουν ένα συνεχές μαρτύριο.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Σημείο «μηδέν» για διαβήτη και υπέρταση στον ΕΟΠΥΥ

στις 23/11/2017 ώρα 6:35:06 μμ
Τα δύο πρώτα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται υποχρεωτικά πλέον στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι γεγονός. Το πρώτο βήμα έγινε προχθές, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, με το πρωτόκολλο της αρτηριακής υπέρτασης, ενώ το δεύτερο, γίνεται σήμερα με το πρωτόκολλο του σακχαρώδη διαβήτη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Πληροφοριακή Συμπεριφορά των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες σε Περιβάλλον Βιβλιοθηκών (52ο μέρος)

στις 23/11/2017 ώρα 6:34:30 μμ
Διδακτορική διατριβή τής Άννας Κουλικούρδη με θέμα «Πληροφοριακή Συμπεριφορά των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες σε Περιβάλλον Βιβλιοθηκών». Πεντηκοστό δεύτερο μέρος (Έκτο παράρτημα: Ερωτηματολόγιο προς Βιβλιοθήκες).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

11. Πληροφοριακή Συμπεριφορά των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες σε Περιβάλλον Βιβλιοθηκών (53ο μέρος)

στις 23/11/2017 ώρα 6:34:03 μμ
Διδακτορική διατριβή τής Άννας Κουλικούρδη με θέμα «Πληροφοριακή Συμπεριφορά των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες σε Περιβάλλον Βιβλιοθηκών». Πεντηκοστό τρίτο μέρος (Έβδομο παράρτημα: Ερωτηματολόγιο προς Σχολές Βιβλιοθηκονομίας).
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

12. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία στις πληγείσες περιοχές- Επιστολή αγανάκτησης στον Πρωθυπουργό

στις 22/11/2017 ώρα 7:10:13 μμ
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της εξέδωσε η ΕΣΑμεΑ, για την παντελή έλλειψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες, που έχουν υποστεί οι πληγείσες οικογένειες που έχουν μέλη άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

13. 7 θέσεις εργασίας στο ΚΕΑΤ

στις 22/11/2017 ώρα 7:09:42 μμ
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών ανακοινώνει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών και την κατάρτιση καταλόγων επικουρικού προσωπικού κατά κλάδο/ειδικότητα με τα αντίστοιχα απαιτούμενα τυπικά και τυχόν πρόσθετα προσόντα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλλιθέας και ΕΣΑμεΑ

στις 22/11/2017 ώρα 7:09:08 μμ
Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

15. Τυφλά και βλέποντα παιδιά μοιράζονται παιχνίδια και χαρά

στις 22/11/2017 ώρα 7:08:22 μμ
Για πρώτη φορά οι μαθητές του ειδικού σχολείου της Καλλιθέας έπαιξαν online με φίλους τους από μη ειδικά σχολεία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias