Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 21/9/2017 Ώρα 11:27:38 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1871935 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. ΟΑΕΔ: Προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων και επιχορήγησης 50 θέσεων για Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες

στις 20/9/2017 ώρα 6:18:04 μμ
Ξεκινάει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 4430/2016 (Α’ 205), και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Διαχείριση και πρόληψη της άνοιας

στις 20/9/2017 ώρα 6:17:10 μμ
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε την ίδρυση οκτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με άνοια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, 6 Ιατρείων Μνήμης σε Γενικά Νοσοκομεία της χώρας, 5 Μονάδες Φροντίδας για Ασθενείς Τελικού Σταδίου (hospices), καθώς και την υλοποίηση 10 Προγραμμάτων Διασύνδεσης με τους ΟΤΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. ΕΣΑμεΑ και «Ποπολάροι» σε κοινή εκδήλωση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

στις 20/9/2017 ώρα 6:16:20 μμ
Κοινή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Οι Ποπολάροι» αλλά και τα ισάριθμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ (EDF), πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Δεν υπάρχει Πολιτισμός, αν δεν είναι για όλους

στις 20/9/2017 ώρα 6:15:27 μμ
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Αρνούμαστε πεισματικά να καταλάβουμε πως τα ίσα δικαιώματα στη ζωή, για όλους και όλες, είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που θέλει να ονομάζεται ανθρώπινη και πολιτισμένη. Γιατί δεν υπάρχει Πολιτισμός, αν δεν είναι για όλους. Ακόμα και την σωστή λέξη «ανάπηρος» έχουμε φορτίσει αρνητικά, αποφεύγοντας πια να την χρησιμοποιήσουμε, μην προσβάλουμε κανέναν. Σαν να είναι η αναπηρία κάτι κακό.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Ημερίδα με θέμα: «Υγεία και όραση ο ρόλος των εναλλακτικών θεραπειών και πρακτικών»

στις 20/9/2017 ώρα 6:14:48 μμ
Η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.), στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αμφιβληστροειδούς (World Retina Week) 24 έως 30/9/3017, σας ενημερώνει για την οργάνωση  ημερίδας ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα « Υγεία και Όραση. Ο ρόλος των εναλλακτικών θεραπειών και πρακτικών», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Ο τυφλός 11χρονος που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σπίκερ

στις 20/9/2017 ώρα 6:14:09 μμ
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι εκ γενετής τυφλός, όμως αν και ζει στο «σκοτάδι» αυτό δεν τον εμποδίζει να αναλύει αγώνες ποδοσφαίρου. «Όταν μεταδίδω από το ραδιόφωνο τα βλέπω όλα ξεκάθαρα» λέει ο ίδιος.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Γιάννενα: Διαδρομές σε μια όχι και τόσο προσβάσιμη πόλη

στις 20/9/2017 ώρα 6:13:41 μμ
Οι συμπολίτες με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα ανέλαβαν να δείξουν σε όλους τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες, τον αληθινό δρόμο που πρέπει να ανοίξουν πρωτοβουλίες σαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία (20ό μέρος)

στις 20/9/2017 ώρα 6:12:35 μμ
Διδακτορική διατριβή τού Ιωάννη Καλλινικάκη με θέμα «Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία». Εικοστό μέρος (Κεφάλαιο 4: Ανάλυση του παραγόμενου υλικού - Υποκεφάλαιο πρώτο: Απόφαση για σπουδές)
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

9. Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία (21ο μέρος)

στις 20/9/2017 ώρα 6:10:03 μμ
Διδακτορική διατριβή τού Ιωάννη Καλλινικάκη με θέμα «Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία». Εικοστό πρώτο μέρος (Κεφάλαιο 4: Ανάλυση του παραγόμενου υλικού - Υποκεφάλαιο δεύτερο: Η επιλογή της Σχολής)
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

10. Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία (22ο μέρος)

στις 20/9/2017 ώρα 6:09:26 μμ
Διδακτορική διατριβή τού Ιωάννη Καλλινικάκη με θέμα «Άτομα με Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αντιλήψεις, Βιώματα, και Εμπειρίες των Φοιτητριών και Φοιτητών με Αναπηρία». Εικοστό δεύτερο μέρος (Κεφάλαιο 4: Ανάλυση του παραγόμενου υλικού - Υποκεφάλαιο τρίτο: Αντιδράσεις οικείων στην απόφαση για σπουδές)
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

11. Αναβλήθηκαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στο Μεξικό

στις 20/9/2017 ώρα 6:08:47 μμ
Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τις τελευταίες ώρες το Μεξικό, λόγω του ισχυρού σεισμού και των εκατοντάδων θυμάτων και αγνοουμένων, υποχρέωσε την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), ν’ αναβάλει τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της χώρας από 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2017 με τη συμμετοχή και Ελλήνων αθλητών.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

12. Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος: Ένα «σχολείο» εκπαιδεύει σκυλιά οδηγούς

στις 19/9/2017 ώρα 5:12:39 μμ
Τον λένε Ρομέο. Είναι πανέμορφος, ένας κούκλος 11 μηνών, πανέξυπνος, πολύ κοινωνικός, με αντίληψη, που απολαμβάνει τα χάδια. Ο Ρομέο είναι σκύλος ράτσας λαμπραντόρ, ο οποίος θα εκπαιδευτεί για να κάνει εύκολη τη ζωή ενός συνανθρώπου μας, αφού, αν πάνε όλα καλά, θα γίνει οδηγός τυφλών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς» – Σινεμά και Αναπηρία στις Νύχτες Πρεμιέρας

στις 19/9/2017 ώρα 5:12:09 μμ
Mια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς», Σινεμά και Αναπηρία, φιλοξενεί φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 21 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

14. Το «Υπερκοπέλι» για όγδοη χρονιά φέτος στα Χανιά

στις 19/9/2017 ώρα 5:11:33 μμ
Στο Υπερκοπέλι μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο ή τρία άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία. Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές - αθλητές με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

15. Terranima, από την Dagipoli Dance Co στο Ηρώδειο

στις 19/9/2017 ώρα 5:10:56 μμ
Η Dagipoli Dance Co συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια πορείας και παρουσιάζει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την παράσταση «Terranima». Η ομάδα DAGIPOLI DANCE Co θα μας ταξιδέψει από τη Μεσόγειο στο Αιγαίο και από την Ακρόπολη στην καρδιά της Κρήτης, με άξονες τρεις σημαντικές πόλεις που έχουν σημαδέψει την πορεία της ομάδας: Μιλάνο, Αθήνα, Χανιά. Μια εμπνευσμένη παράσταση σύγχρονου χορού, με μουσική και φωνές επί σκηνής από μια ομάδα που ο πυρήνας της αποτελείται από άτομα με αναπηρία και χορευτές-performers χωρίς αναπηρία.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias