Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Πέμπτη 28/1/2021 Ώρα 5:17:21 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 3475820 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Αιμοδοσίες 29 Ιανουαρίου 2021

στις 28/1/2021 ώρα 5:17:03 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. «Η επίδραση της αυτόνομης κίνησης στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων με οπτική αναπηρία» - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του Σταφυλίδη Ανδρέα, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» - Μέρος 22ο

στις 28/1/2021 ώρα 5:11:33 μμ
4.7 Διαδικασία της έρευνας
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

3. «Η επίδραση της αυτόνομης κίνησης στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων με οπτική αναπηρία» - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του Σταφυλίδη Ανδρέα, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» - Μέρος 23ο

στις 28/1/2021 ώρα 5:10:38 μμ
4.8 Στατιστική ανάλυση των δεδομένων
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

4. Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα παραρτήματα και στις δομές του ΚΚΠΠΚΜ

στις 27/1/2021 ώρα 5:00:30 μμ
Κρίσιμης σημασίας για την αναχαίτιση της πανδημίας ήταν η σημερινή ημέρα για τα παραρτήματα και τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19, το οποίο καλύπτει εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.
Αύριο συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα (από τις 10:00 το πρωί) στο παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» και στο παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «ΙΑΑ» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 7.000 θέσεις εργασίας – Τα ποσά επιχορήγησης μισθού και εισφορών για 12 μήνες

στις 27/1/2021 ώρα 4:58:42 μμ
Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για ελεύθερους επαγγελματίες
Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης όλων των προγραμμάτων του Οργανισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στον ανασχεδιασμό του «Προγράμματο ςδεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας», που είχε καλύψει μόνο 2.000 από τις 5.000 διαθέσιμες θέσεις σε διάστημα 22 μηνών.
Τουλάχιστον 40% των θέσεων θα καλυφθούν από άνεργες γυναίκες.
ΑμεΑ και γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας θα λαμβάνουν 60% επιπλέον μόρια.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Αμεση μέριμνα για τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία ζητά ο Αλ. Μεϊκόπουλος

στις 27/1/2021 ώρα 4:55:31 μμ
Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ, σχετικά με την άμεση ανάγκη εκπόνησης ειδικού σχεδίου για τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των οικείων τους, αλλά και για τον τρόπο εμβολιασμού των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία που παρουσιάζουν πρακτική αδυναμία μετακίνησης από και προς τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. ΟΑΕΔ: Ανατροπές και περισσότεροι δικαιούχοι στην έκπτωση του 50% της ρύθμισης του ΟΕΚ

στις 27/1/2021 ώρα 4:54:54 μμ
Στους δικαιούχους κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ (νυν ΟΑΕΔ) με 3 προστατευόμενα μέλη- παιδιά, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις περιπτώσεις χηρείας με ένα τουλάχιστον προστατευόμενο μέλος – παιδί ,στις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑμΕΑ ,στις οικογένειες με μέλος με διαπιστωμένη αναπηρία 67% και άνω και στους συνταξιούχους κατά τον υπολογισμό του Τελικού Τιμήματος Παραχώρησης, πραγματοποιείται έκπτωση 20%.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες του σιδηροδρόμου το 2023

στις 27/1/2021 ώρα 4:53:04 μμ
Στο μέλλον, τα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα θα αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα, δεδομένου ότι η ισχύουσα εξαίρεση των περιφερειακών αμαξοστοιχιών από την πλειονότητα των διατάξεων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα θα καταργηθεί πλήρως έως το 2023.
Η προθεσμία των 48 ωρών για την αίτηση παροχής βοήθειας από άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα θα μειωθεί σε 24 ώρες, ενώ θα δοθούν κίνητρα για τη θέσπιση ρυθμίσεων σε προαιρετική βάση προκειμένου να συντομευθούν ακόμη περισσότερο οι προθεσμίες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Ξεκινά πιλοτικά το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

στις 27/1/2021 ώρα 4:52:02 μμ
Η πρώτη μελέτη περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Παπάγου – Χολαργού και Χαλανδρίου.
Η μελέτη θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό των κρίσιμων παραμέτρων κινδύνου, προδιαγραφές για τη σύνταξη τοπικού σχεδίου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων, αλλά και πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών, ηλικιωμένων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης κινδύνου.
Το πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε δήμους της Αττικής αναμένεται να έχει συνέχεια.
Πεδίο αξιολόγησης και διαμόρφωσης των προτάσεων, για το σχεδιασμό του τοπικού προγράμματος οδικής ασφάλειας θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων:
Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας γύρω από σχολικά συγκροτήματα και από διαβάσεις πεζών με ειδική και ηχητική σήμανση για τη διευκόλυνση πεζών και ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Δεύτερη έρευνα για την υπόθεση ασθενών με καταρράκτη

στις 27/1/2021 ώρα 4:50:27 μμ
Σε δεύτερη διερεύνηση της υπόθεσης των οκτώ ασθενών που μολύνθηκαν, ύστερα από επέμβαση καταρράκτη στην οποία είχαν υποβληθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή του και άλλοι να χάσουν την όραση τους στο μάτι στο οποίο χειρουργήθηκαν, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Δήμος Γρεβενών: Έκπτωση 50% στην αξία κατανάλωσης νερού και το 2021 για νεφροπαθείς, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία

στις 27/1/2021 ώρα 4:49:43 μμ
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που χαράσσει ο Δήμος Γρεβενών και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ), εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών η κοινή πρόταση της Δημοτικής Αρχής και της Επιχείρησης για έκπτωση 50% στην αξία κατανάλωσης νερού του τρέχοντος έτους για νεφροπαθείς, πολύτεκνους και ΑμεΑ.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΙΕΣ

στις 27/1/2021 ώρα 4:48:56 μμ
Οι δημότες του Δήμου Αγρινίου, των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 26/1/2021, θα πρέπει να  απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας για την υποβολή των αιτήσεων τους, προκειμένου  να  καταγραφούν  από τις αρμόδιες  επιτροπές του Δήμου.
Τα άτομα με αναπηρία, που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προσκομίσουν: α) Απόφαση Έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ,
β) βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Basketball 4 All: Τα άτομα με αυτισμό στο επίκεντρο της προσοχής και της φροντίδας και εν καιρώ πανδημίας

στις 27/1/2021 ώρα 4:47:31 μμ
Το πρόγραμμα αφορά αθλητές που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού και παρέχεται στους συμμετέχοντες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Στο Χολαργό Αττικής, η ανάγκη για συμμετοχή και ένταξη στα δρώμενα του Δήμου για τα άτομα αυτά, μετουσιώθηκε σε κάτι αληθινό δίνοντας το καλό παράδειγμα…
Η διαδικασία συμμετοχής έχει δυο φάσεις: Αρχικά οι γονείς πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και να συμπληρώσουν την αίτηση (www.holargosbc.gr |Champs | Αίτηση συμμετοχής). Μέσα από μια αδιάβλητη διαδικασία συγκέντρωσης των εντύπων, οι οποίες επεξεργάζονται αποκλειστικά από την ψυχολόγο του Συλλόγου, θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και στην επόμενη φάση θα υπάρξει επικοινωνία με τουs γονείς και ενημέρωση για την εξέλιξη της αίτησης τους.  
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Αυξημένος ο κίνδυνος και για σταδιακή απώλεια όρασης λόγω της ρύπανσης του αέρα

στις 27/1/2021 ώρα 4:46:03 μμ
Η ρύπανση του αέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για προοδευτική και μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης λόγω ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά μία νέα μεγάλη και μακρόχρονη βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα πρόβλημα υγείας στα ουκ ολίγα που σχετίζονται με την ποιότητα του αέρα, όπως οι αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

15. Βελτιώσεις κυκλοφορίας Α.Μ.Ε.Α. στην πόλη του Καρπενησίου

στις 27/1/2021 ώρα 4:45:03 μμ
Σε μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για θέματα που αφορούν τη βελτίωση της κυκλοφορίας Α.Μ.Ε.Α. στην πόλη του Καρπενησίου προχώρησε ο εν λόγω Δήμος. Με γνώμονα και βασική επιδίωξη τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφοριακής άνεσης και οδικής ασφάλειας έχουν προταθεί τα παρακάτω μέτρα εφαρμογής. Για τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ληφθεί υπόψη, τόσο οι αιτήσεις και οι προτάσεις αρμοδίων φορέων και δημοτών, όσο και οι ανάγκες της πόλης για τη βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, την πύκνωση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης και των θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Υποχρέωση του δήμου είναι να διευκολύνει την κίνηση και μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό παραχωρεί θέσεις στάθμευσης στα άτομα που αποδεδειγμένα έχουν προβλήματα κινητικότητας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias