Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Σάββατο 3/12/2016 Ώρα 6:32:59 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1666356 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για ορισμό συνάντησης έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντησή μας της 1ης Νοεμβρίου 2016

στις 2/12/2016 ώρα 5:57:31 μμ
Επιστολή τής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών τής 2ας Δεκεμβρίου 2016 προς τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, «για ορισμό συνάντησης έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντησή μας της 1ης Νοεμβρίου 2016».
σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Ε.Ο.Τ.

2. Χιλιάδες στο συλλαλητήριο κατά των περικοπών επιδομάτων ΑμεΑ

στις 2/12/2016 ώρα 5:54:19 μμ
Πανελλαδική παν-αναπηρική διαδήλωση πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους ενάντια στις περικοπές επιδομάτων των ΑμεΑ με αφορμή την αυριανή εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Το Τμήμα Α.με.Α ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία

στις 2/12/2016 ώρα 5:53:40 μμ
Η εφαρμογή των πιο νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών βαρβαρότητας τα τελευταία χρόνια, κατέλυσε πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις, ισοπέδωσε τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και το κοινωνικό κράτος. Οδήγησε τους αναπήρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους στην ανεργία στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην φτωχοποίηση, στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

4. Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

στις 2/12/2016 ώρα 5:52:47 μμ
Με τους ηγέτες των κύριων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

5. Περικοπές στα «ρετιρέ» των συντάξεων

στις 2/12/2016 ώρα 5:51:25 μμ
Στις περιπτώσεις που συνταξιούχος δικαιούται δύο ή περισσότερες συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων της ειδικής προσαύξησης που χορηγεί το ΤΣΜΕΔΕ, της προσαύξησης μονοσυνταξιούχων ΤΣΑΥ, της προσυνταξιοδοτικής παροχής που καταβάλλεται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑ (τέως ΕΤΕΑΜ), καθώς και των λοιπών παροχών του ΕΤΑΤ, το άθροισμα του καθαρού ποσού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες ευρώ. Πάντως διευκρινίζεται ρητώς στην εγκύκλιο ότι στον υπολογισμό του ανώτατου καθαρού ποσού καταβολής αθροίσματος συντάξεων (ήτοι 3.000 ευρώ) που αφορά τα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα (επιδόματα που χορηγούνται από τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και επιδόματα αναπηρίας (επίδομα απόλυτης αναπηρίας και εξωιδρυματικό επίδομα).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. «Φωτεινές Μέρες»: Εκδηλώσεις για τα άτομα με αναπηρία στις Σέρρες

στις 2/12/2016 ώρα 5:50:37 μμ
Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με πολλούς φορείς διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2011 τις «Φωτεινές Μέρες».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. Εκπαίδευση εθελοντών Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου «Μαζί μπορούμε»

στις 2/12/2016 ώρα 5:44:16 μμ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου, «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιήσει για τους εθελοντές – φοιτητές το 1ο από έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα: «Αυτισμός και Εκπαίδευση - Από τη θεωρία στην πράξη».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Αθλητικά νέα

στις 2/12/2016 ώρα 5:43:09 μμ
1) Με τη συμμετοχή δύο συλλόγων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5x5 κατηγορίας Β1 για την αγωνιστική περίοδο 2016. 2) Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιονίου Σχολής, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

9. Κατάθλιψη: Όσοι πάσχουν, δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία

στις 2/12/2016 ώρα 5:42:17 μμ
Θλιβερά είναι τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας με θέμα την κατάθλιψη, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θέλουν την πλειοψηφία όσων έχουν «χτυπηθεί» από την ύπουλη κατάθλιψη να μην λαμβάνουν καμία θεραπεία. Συνολικά, 350 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως είτε δεν γνωρίζουν, είτε αδιαφορούν είτε δεν βρίσκουν την κατάλληλη βοήθεια. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η σκληρή αυτή πάθηση είναι η κυρίαρχη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

10. Αναδιοργάνωση του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου

στις 2/12/2016 ώρα 5:41:19 μμ
Το ΚΕΦΙΑΠ Σύρου αποτελεί Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου το οποίο εξυπηρετεί άτομα με αναπηρίες, που εντάσσονται κατά κύριο λόγο στις παρακάτω διαγνωστικές κατηγορίες: νευρολογικές δυσκολίες, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση, διάχυτες διαταραχές τις ανάπτυξης και παρόμοιας βαρύτητας περιπτώσεις.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Τα τσιπάκια του μυαλού

στις 2/12/2016 ώρα 5:40:28 μμ
Πριν από λίγες ημέρες έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ένα εμφύτευμα που τοποθετείται στον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη και να επιτρέψει σε ασθενείς με παράλυση να ανακτήσουν μέρος ή και το σύνολο της κίνησής τους. Πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλον τον κόσμο τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αναπτύξουν εγκεφαλικά εμφυτεύματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση διαφόρων ειδών προβλημάτων υγείας. Ας δούμε ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες σχετικές έρευνες.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

12. Διαδηλώνουμε στις 2 Δεκεμβρίου 2016!

στις 1/12/2016 ώρα 5:29:57 μμ
Δελτίο Τύπου τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία: Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου διαδηλώνουμε στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια! Ενόψει της Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, απαιτούμε την προστασία της αναπηρικής οικογένειας και πορευόμαστε με τα αιτήματά μας προς τη Βουλή.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

13. Πιστώσεις για 346 προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

στις 1/12/2016 ώρα 5:28:34 μμ
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στη διάθεση πιστώσεων για 346 θέσεις  αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για τη στελέχωση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς και των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ).
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, του Σωματείου Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Αττικής και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ για το Πανελλαδικό Παν- Αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη

στις 1/12/2016 ώρα 5:27:36 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Ανακοίνωση Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Α. - Θεατρική παράσταση

στις 1/12/2016 ώρα 5:27:05 μμ
Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Εις τόπον χλοερόν», σε διασκευή - σκηνοθεσία Ιωσήφ Πολυκάρπου, στο Σχολικό Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Καλλιθέας «ΙΖΟΛΑ», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias