Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 21/2/2017 Ώρα 4:56:42 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1726223 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Τροπολογίες για εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση

στις 21/2/2017 ώρα 4:56:10 μμ
Δύο νέες τροπολογίες κατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Αφορούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων εργαζομένων με αναπηρία, αλλά και συμβασιούχων, που εργάζονται στους ΟΤΑ. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο συζητείται στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

2. Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές

στις 21/2/2017 ώρα 4:54:51 μμ
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 2 Μαρτίου 2017 να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

3. Neil Bressler: Νέες θεραπείες για ασθενείς με ωχρά κηλίδα

στις 21/2/2017 ώρα 4:53:58 μμ
Την ανάγκη τακτικής παρακολούθησης των ασθενών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδος για τον έγκαιρο εντοπισμό ενδεχόμενης «υποτροπής», πριν αυτή προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην όραση, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (Βαλτιμόρη, ΗΠΑ) Neil Bressler, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για τις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

4. Πρόσβαση στις Ανώτερες Δραματικές Σχολές για τα ΑμεΑ: Θεατρική παράσταση στο Faust και συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

στις 21/2/2017 ώρα 4:52:20 μμ
Την τροποποίηση της αναχρονιστικής διάταξης του Π.Δ. 370/1983, που απέκλειε τα ΑμεΑ από τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες δραματικές σχολές και έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2017 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, διαδέχεται η συζήτηση για την «επόμενη μέρα».
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

5. Η αυτοματοποιημένη οδήγηση στο επίκεντρο των Ευρωπαίων υπουργών Μεταφορών

στις 21/2/2017 ώρα 4:51:50 μμ
Κατά τη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., η ελληνική αντιπροσωπία ανέδειξε ως πιο σημαντικά θέματα, την αναγκαιότητα εκπόνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάλυσης κόστους οφέλους και την αξιολόγηση των εργασιακών, των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων μιας ευρείας εφαρμογής των συνεργατικών και αυτοματοποιημένων οχημάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, κατέδειξε ότι τα κοινωνικά οφέλη από την χρήση των αυτοματοποιημένων οχημάτων είναι πολύ σημαντικά για την κατηγορία των ηλικιωμένων, των αναπήρων και των ευπαθών ομάδων, αλλά η ευρεία χρήση τους προϋποθέτει τη διασφάλιση υψηλών επιπέδων ασφάλειας, την εκπαίδευση των οδηγών και την προστασία των θέσεων εργασίας στα επαγγελματικά οχήματα.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Οι 130 αθλητές και αθλήτριες που εντάσσονται στις ομάδες Σχεδιασμού της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το έτος 2017

στις 21/2/2017 ώρα 4:51:04 μμ
Ανακοινώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), η εγκύκλιος κριτηρίων ένταξης στις ομάδες σχεδιασμού για το έτος 2017. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται λίστα με τα ονόματα 130 αθλητών και αθλητριών από 13 αθλήματα, που συγκεντρώνουν όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, προκειμένου να ενταχθούν στις ομάδες, οι οποίες πήραν την έγκριση από την ομοσπονδία κατά το τελευταίο ΔΣ.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

7. Σάμος: Ξεκινούν στις 25 Φεβρουαρίου τα μαθήματα κατάρτισης για ΑμεΑ

στις 21/2/2017 ώρα 4:50:28 μμ
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σάμου, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Για Μια Καλύτερη Ζωή», καλεί όλα τα ΑμεΑ ηλικίας 18-45 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για την 8μηνη κατάρτιση στους τομείς Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και Κηπουρικής – Κηποτεχνίας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Ανακύκλωση χαρτιού που θα γίνει βιβλίο για τυφλούς και σε σχολεία του Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής

στις 20/2/2017 ώρα 5:42:40 μμ
Το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

9. Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το δικαίωμα στην εργασία των ΑμεΑ στη Μάλτα

στις 20/2/2017 ώρα 5:41:04 μμ
Το Συνέδριο του Φόρουμ στη Μάλτα πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συνάντηση πολλών διαφορετικών εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων μελών μας των ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη, καθώς και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της κυβέρνησης της Μάλτας, προκειμένου να συζητηθεί αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα. Παράλληλα, το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους οργανισμούς που εργάζονται πάνω σε σχέδια απασχόλησης ατόμων με αναπηρία να τα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

10. Αναλώσιμα ανασφάλιστων διαβητικών από τα ιδιωτικά φαρμακεία

στις 20/2/2017 ώρα 5:39:58 μμ
Την αναγκαιότητα προμήθειας των απόλυτα αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, για τους ανασφάλιστους διαβητικούς, από τα φαρμακεία κοντά στους τόπους κατοικίας τους, τονίζει με ανακοίνωσή του, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Πρόσκληση από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας & των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ»

στις 20/2/2017 ώρα 5:39:20 μμ
H Ένωση Προστασίας της Ισότητας & των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ» προτίθεται να προσλάβει, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΥΠΕΡΙΩΝ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020, εννέα (9) άτομα.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

12. Οδεύει προς ακόμη μία παράταση το θέμα συμβάσεων ΕΟΠΥΥ – επαγγελματιών ειδικής αγωγής

στις 20/2/2017 ώρα 5:38:33 μμ
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ  έχει καταρτίσει ήδη plan B για την περίπτωση κατά την οποία ναυαγήσουν όλες οι σχετικές διαβουλεύσεις, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να έχει δηλώσει πρόσφατα στη Βουλή ότι «εάν χρειασθεί να αυξήσουμε το όριο των δαπανών για την ειδική αγωγή, θα το κάνουμε».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Φωτογραφίζοντας στο σκοτάδι...

στις 20/2/2017 ώρα 5:37:54 μμ
O Μεξικανός Aaron Ramos είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους, με ειδίκευση στις συναυλίες, στην πατρίδα του το Μεξικό. Είναι εκ γενετής τυφλός. «Όταν φωτογραφίζω, χρησιμοποιώ όλες τις άλλες αισθήσεις μου», εξηγεί. «Την ακοή, την αφή, τη γεύση, την όσφρηση. Κάθε φορά που κρατώ την κάμερα, δημιουργείται μια “γραμμή”, ένα νοερό νήμα που ενώνει εμένα και ό,τι φωτογραφίζω. Και μια εικόνα γεννιέται στο μυαλό μου – το νιώθω!»
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

14. Τα οφέλη από την αποφυγή του αλατιού στη νεφροπάθεια

στις 20/2/2017 ώρα 5:36:56 μμ
Οι πάσχοντες από νεφροπάθεια που μειώνουν την πρόσληψη άλατος μπορεί να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση της πίεσης και της κατακράτησης υγρών, αναφέρει νέα έρευνα.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

15. Θερμοκήπιο έκαναν μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Βέροιας

στις 20/2/2017 ώρα 5:36:21 μμ
Οι μαθητές της Β’ - Γ’ του σχολείου κατασκεύασαν και συναρμολόγησαν, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή, ένα ολόκληρο θερμοκήπιο στο πλαίσιο του μαθήματος «Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις» για τις ανάγκες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias