Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 22/12/2014 Ώρα 6:54:12 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 841333 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Καθορισμός των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του ν. 2643/1998

στις 19/12/2014 ώρα 11:45:33 μμ
Ανακοίνωση τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τής 19ης Δεκεμβρίου 2014: Καθορισμός των δικαιολογητικών και του ειδικού εντύπου της αίτησης − υπεύθυνης δήλωσης που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) στην Επιτροπή του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Η διάκριση που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία από τα μνημονιακά μέτρα

στις 19/12/2014 ώρα 11:39:46 μμ
Ερώτηση για την παραβίαση της αρχής της μη διάκρισης  σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσε στις 12 Δεκεμβρίου 2014 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής καυτηρίασε τα μνημονιακά οριζόντια μέτρα, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ, τις συνέπειες των οποίων υφίστανται σήμερα αδιακρίτως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατά παράβαση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που επιτάσσει τη λήψη θετικών μέτρων για την εξάλειψη των διακρίσεων. Στη συνέχεια, κάνοντας ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία για ΑμεΑ και οι καρκινοπαθείς, ρώτησε την Επιτροπή τι μέτρα θα λάβει προκειμένου η τρόικα να πάψει να παραβιάζει την αρχή της μη διάκρισης.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

3. Διευκολύνσεις για τους μαθητές με προβλήματα υγείας

στις 19/12/2014 ώρα 11:39:05 μμ
Προκειμένου να διευκολυνθεί η φοίτηση των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας παρέχονται οι εξής δυνατότητες: Εγγραφή και ένταξη μαθητών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις στην κατηγορία των κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων. Αλλαγή τρόπου εξέτασης των μαθητών Δευτεροβάθμιας με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 24 μέρες επιπλέον απουσιών για μαθητές που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις (μαθητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, σε θεραπεία αποδοχής μοσχεύματος, μαθητές όλων των τύπων νεοπλασιών που υποβάλλονται σε θεραπεία συντήρησης, ινσουλινοεξαρτώμενοι μαθητές, αιμορροφιλικοί μαθητές).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

στις 19/12/2014 ώρα 11:37:46 μμ
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται οι πίνακες των ονομάτων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02.50, ΠΕ03.50 και ΠΕ04.01.50, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3», του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης Παιδικής Βαρηκοΐας και Κώφωσης

στις 19/12/2014 ώρα 11:36:56 μμ
Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης  ενημερώνει ότι  λειτουργεί πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με προβλήματα ακοής ηλικίας 0 – 6 ετών, καθώς το ηλικιακό αυτό στάδιο είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα ψυχολογική, κοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. «Το Εργαστήρι»: Δυναμικό παρόν στο Christmas Star της Helexpo

στις 19/12/2014 ώρα 11:36:13 μμ
«Το Εργαστήρι» συμμετέχει στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο bazaar που φιλοξενείται στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη Helexpo στο Μαρούσι έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014. Στόχος της εκδήλωσης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η αγάπη προς τα άτομα με αναπηρία.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

7. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ενός ασθενούς

στις 19/12/2014 ώρα 11:35:32 μμ
Χρήσιμος οδηγός για να γνωρίζετε ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις κάποιου ασθενούς που θα χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείο για εξετάσεις ή νοσηλεία εξέδωσε το υπουργείο υγείας προκειμένου όλοι να γνωρίζουμε τόσο τα δικαιώματα μας όσο και τις υποχρεώσεις μας σαν ασθενείς.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Ένα δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι

στις 19/12/2014 ώρα 11:34:44 μμ
Ένα «Δείπνο στο σκοτάδι», μια πρωτοβουλία ατόμων με προβλήματα όρασης που επιχειρούν να μυήσουν το κοινό στη δική τους καθημερινότητα, καταργώντας την όραση και οξύνοντας τις υπόλοιπες αισθήσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στην Αθήνα.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

9. Μελωδικές εορταστικές ευχές από τη Cyta με τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και της Σχολής Κωφών (βίντεο)

στις 19/12/2014 ώρα 11:34:06 μμ
Η ηλεκτρονική κάρτα ευχών της Cyta δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Ιδρύματος  Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και της Σχολής Κωφών. Η ομάδα «Έκφραση» της Σχολής Κωφών ερμήνευσε κάτω από τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου τον «Μικρό Τυμπανιστή» σε μια επεξεργασία του Μαέστρου της κ. Άλκη Μπαλτά
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

10. Νέα εφαρμογή στην υπηρεσία των τυφλών

στις 19/12/2014 ώρα 11:33:24 μμ
Περισσότερη κινητικότητα, άνεση και κατ΄ επέκταση ανεξαρτησία υπόσχεται μία νέα πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθά τυφλούς. «Η εφαρμογή τους βοηθά λέγοντάς τους που βρίσκονται, προς τα που πρέπει να κινηθούν, τους περιγράφει τον περιβάλλοντα χώρο και τους προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους» εξηγεί στην Deutsche Welle ο Γιέργκ Μπελτς, που εργάζεται στο Γερμανικό Κέντρο Διαστήματος στο Μπραουνσβάιγκ και συνέβαλε στο σχεδιασμό της εφαρμογής. Αυτή δημιουργήθηκε ως πρόσθετη βοήθεια στα εκπαιδευμένα σκυλιά-οδηγούς και το ειδικό μπαστούνι των τυφλών.
σε: Θέματα τυφλότητας - Χρήσιμα τεχνικά βοηθήματα και λογισμικά

11. Στο Διεθνές τουρνουά της Μαδρίτης η Εθνική ομάδα Goalball Ανδρών

στις 19/12/2014 ώρα 11:32:31 μμ
Στο Διεθνές τουρνουά της Μαδρίτης, στην Ισπανία, συμμετέχει η Εθνική ομάδα Goalball Ανδρών, από τις 19-22 Δεκεμβρίου 2014.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

12. Μαθήματα εξ αποστάσεως από τα Α.Ε.Ι.: Κερδίζει έδαφος το e-learning

στις 19/12/2014 ώρα 11:31:57 μμ
Αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα φαίνεται πως επενδύουν πολλά σε αυτόν τον τομέα εκπαίδευσης, αφού κάθε χρόνο προσφέρουν νέα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ ορισμένα ιδρύματα, όπως το Καποδιστριακό, παρέχουν τη δυνατότητα για customized προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του φορέα ή της επιχείρησης που ενδιαφέρεται να επιμορφώσει το προσωπικό του. Όλα ανεξαιρέτως τα ιδρύματα προσφέρουν εκπτώσεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως ανέργους, φοιτητές, άτομα με ειδικές ανάγκες και λοιπά.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Ένας εντεροϊός υπεύθυνος για την εμφάνιση Διαβήτη Τύπου 1

στις 19/12/2014 ώρα 11:31:20 μμ
Νορβηγοί ερευνητές δίνουν μια άλλη διάσταση στις αιτίες εμφάνισης Διαβήτη Τύπου 1, υποστηρίζοντας ότι ένας ιός που βρίσκεται στο πάγκρεας και ο οποίος  είναι εξαιρετικά συνηθισμένος αφού είναι γνωστός ότι προκαλεί γρίπη, επηρεάζει την ινσουλίνη.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

14. Ο ακρωτηριασμός, το τραγούδι και ο χορός: Συγκλονίζει η «βιονική» ποπ σταρ από τη Λετονία (βίντεo)

στις 19/12/2014 ώρα 11:30:43 μμ
Η 26χρονη τραγουδίστρια, συνθέτρια και μοντέλο από τη Λετονία, έχασε το αριστερό της πόδι, όταν ήταν 20 ετών. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια από την ζωή της στα νοσοκομεία, οι παραλείψεις και τα λάθη των γιατρών οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού της άκρου. Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε στο να ακολουθήσει το όνειρό της. Στη χώρα της, την αποκαλούν «βιονική» ποπ σταρ, ενώ η εμφάνιση της στον τελικό του βρετανικού talent show «X Factor» προκάλεσε αίσθηση, με το κανάλι Channel 4 να πληρώνει 200.000 λίρες για τη δημιουργία του κλιπ της «Prototype».
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

15. Η κυβέρνηση σκοτώνει τους καρκινοπαθείς

στις 18/12/2014 ώρα 11:18:07 μμ
Με τα πιο μελανά χρώματα αποτυπώνει τη ζωή των καρκινοπαθών στην Ελλάδα έρευνα που πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης για λογαριασμό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δικαίωμά μου!», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, με τίτλο «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή των καρκινοπαθών».
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias