Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 25/7/2016 Ώρα 6:50:58 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 1565938 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

στις 25/7/2016 ώρα 5:30:02 μμ
Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%,  ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Νέο κοινωνικό κράτος για όλους

στις 25/7/2016 ώρα 5:29:19 μμ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση προγράμματος απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 άνεργους άνω των 50 ετών, με ελάχιστη διάρκεια εννέα μήνες από το υπουργείο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται προγράμματα που θα απασχολήσουν 56.575 άνεργους, από τους οποίους οι 2.575 θα είναι σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με τους 1.000 να είναι ΑμεΑ.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Τρία «ψαλίδια» έρχονται σταδιακά στις συντάξεις, με τις πληρωμές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

στις 25/7/2016 ώρα 5:28:50 μμ
Απώλειες θα δουν όσοι εισπράττουν από συντάξεις (κύριες, επικουρικές, μερίσματα κ.λπ.) πάνω από 3.000 ευρώ καθαρά, καθώς οτιδήποτε εισπράττει ο συνταξιούχος πάνω από τα 3.000 θα «κουρεύεται». Το αντίστοιχο πλαφόν πριν από τον νέο νόμο ήταν 3.680 ευρώ (καθαρό ποσό). Για τον υπολογισμό αυτού του ανώτατου ορίου δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα αναπηρίας (αφορά στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και τις οικογένειες με μέλη άτομα με αναπηρία).
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Σήμερα η τελευταία μέρα των αιτήσεων αναπληρωτών για την Ειδική Εκπαίδευση

στις 25/7/2016 ώρα 5:28:24 μμ
Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων αναπληρωτών για την Ειδική Εκπαίδευση. Η διαδικασία είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. Διόρθωση στο ΦΕΚ για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

στις 25/7/2016 ώρα 5:27:53 μμ
Ανακοίνωση δημοσίευσης διόρθωσης σφάλματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

6. Ελένη Γκιργκινούδη: «Η χελιδόνα η Φενέλη κι ο Αλήτης ο σπουργίτης» κριτική της Ελένης Χωρεάνθη

στις 25/7/2016 ώρα 5:26:58 μμ
Με την εκ γενετής αναπηρία της Φενέλης η Ελένη Γκιργκινούδη θίγει, ίσως άθελά της, ένα πολύ σοβαρό θέμα: Το να φέρεις ένα πλάσμα στον κόσμο, δεν είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι να είναι γερό, ικανό να επιβιώσει. Και με το θέμα της διαφορετικότητας, πρόβλημα διαχρονικό, που διαχειρίζεται αρκετά ικανοποιητικά, δημιούργησε μια τρυφερή ιστορία αγάπης.
σε: Πολιτισμός - Ψυχαγωγία-Ενημέρωση

7. Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές για την κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό

στις 25/7/2016 ώρα 5:26:26 μμ
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

8. Η ωκυτοκίνη πίσω από τις λέξεις

στις 25/7/2016 ώρα 5:25:51 μμ
Ελληνίδα ερευνήτρια ανακάλυψε πως η ορμόνη της αγάπης παίζει καταλυτικό ρόλο στη γλωσσική μας ανάπτυξη και ελπίζει ότι ένα ρινικό σπρέι ωκυτοκίνης θα χαρίσει τον λόγο σε άτομα με αυτισμό.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

9. Ξεκινούν οι αιτήσεις αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού

στις 22/7/2016 ώρα 6:17:29 μμ
Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις δομές της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ,ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , Ε.Δ.Ε.Α.Υ. καθώς και για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Παιδείας) για το σχολικό έτος 2016-2017.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

10. Τι περιλαμβάνει ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις

στις 22/7/2016 ώρα 6:16:06 μμ
Διαφάνεια στις ανταγωνιστικές διαδικασίες, δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο παιχνίδι των δημοσίων συμβάσεων και δυνατότητα συμμετοχής στις παραχωρήσεις ατόμων με αναπηρία και μειονεκτούντων προσώπων είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα στοιχεία που εισάγει ο νέος νόμος του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη, για τις δημόσιες συμβάσεις.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Το Κέντρο Logistics ενισχύει τις κοινωνικές δομές

στις 22/7/2016 ώρα 6:15:29 μμ
Σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση (αναλόγως με τις ανάγκες και τα αιτήματα), πραγματοποιούνται διανομές που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τρόφιμα, φάρμακα, βρεφικές τροφές, αναλώσιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, αναπηρικά αμαξίδια, παιδικά καρότσια κ.α.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

12. Οδηγίες προς… ναυτιλομένους: Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όταν ταξιδεύετε με πλοίο

στις 22/7/2016 ώρα 6:14:55 μμ
Η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή" και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενημερώνουν και συμβουλεύουν τα εξής: Αν είσαι άτομο με αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, δικαιούσαι έκπτωση 50% επί του ναύλου επιβάτη και αναπηρικού ΙΧΕ οχήματος.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο Ηλιούπολης

στις 22/7/2016 ώρα 6:14:25 μμ
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηλιούπολης είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

14. Aνακλήσεις και τροποποιήσεις μεταθέσεων Δ.Ε. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. έτους 2016

στις 22/7/2016 ώρα 6:13:54 μμ
Ανακλήσεις και τροποποιήσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) έτους 2016.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

15. Καρδίτσα: Προχωρά η ίδρυση ειδικού ΕΠΑΛ – Συνάντηση Κατσαβριά στο Υπουργείο Παιδείας

στις 22/7/2016 ώρα 6:13:20 μμ
Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είχε η Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου με τον κ. Παναγιώτη Κασσιανό, Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά τόσο για τη διαδικασία ίδρυσης μονάδων ειδικής αγωγής όσο και για την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias