Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Τρίτη 31/3/2015 Ώρα 11:44:17 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 920851 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. «Κλείδωσε» η αναστολή της ρήτρας για τις επικουρικές

στις 31/3/2015 ώρα 9:53:21 μμ
Στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων -που κατατέθηκε στο Brussels Group- για την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά ειδικότερα περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ. Η ενιαιοποίηση του συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας και απονομής αναπηρικών συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

2. Αθήνα, μια πόλη τυλιγμένη σε μουσαμά

στις 31/3/2015 ώρα 9:52:52 μμ
Η παραβίαση του δικαιώματος στον δημόσιο χώρο είναι σύνηθες φαινόμενο στους δρόμους της πρωτεύουσας. Καταπάτηση πεζοδρόμων, πλατειών, κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια, δυσκολία στη μετακίνηση -ιδιαίτερα για ορισμένες ομάδες, όπως τα ΑΜΕΑ, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά- αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των δημοτών της Αθήνας. Το θέμα συνδέεται με την ποιότητα ζωής.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. ΥΠΕΣ: Συνεχίζονται τα κοινωνικά προγράμματα

στις 31/3/2015 ώρα 9:52:11 μμ
Τη δέσμευσή του για συνέχιση της λειτουργίας των "Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων", των "Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες" και των "Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων" εκφράζει το υπουργείο Εσωτερικών.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. Παράθυρο για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

στις 31/3/2015 ώρα 9:51:40 μμ
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα θιγούν μητέρες με ανήλικα τέκνα, άτομα με ειδικές ανάγκες, εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και ασφαλισμένοι πριν από το 1983.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

5. Συνάντηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δανάης Τζήκα, Κώστα Δελημήτρου και Κατερίνας Παπανάτσιου με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βόλου

στις 31/3/2015 ώρα 9:51:09 μμ
Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βόλου είχαν το Σάββατο 28.3.2015 οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα, Κώστας Δελημήτρος και Κατερίνα Παπανάτσιου, με θέμα την δημιουργία ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο με βάση την Κ1/5082-ΦΕΚ Β89/19.1.2015. Τα μέλη του Συλλόγου υπέβαλαν στους βουλευτές υπόμνημα, στο οποίο παραθέτουν προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του, όπως και το αίτημά τους για ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού πλαισίου που αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πόλη του Βόλου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. Μουσείο Μπενάκη: Ξενάγηση για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα

στις 31/3/2015 ώρα 9:50:35 μμ
Ό,τι απαγορεύεται τυπικά να συμβεί σε έναν εκθεσιακό χώρο επιτρέπεται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα στο Μουσείο Μπενάκη. Εκεί όπου πλέον έχουν τακτικό ραντεβού με την πλούσια ιστορία του δραστήριου μουσείου ενήλικοι με χαμηλή όραση ή τυφλότητα, στο πρώτο ειδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτή την ειδική ομάδα κοινού. «Δεν πρόκειται για ξενάγηση αλλά για μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε τις συλλογές αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις, να δημιουργήσουμε μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη» μας εξηγεί για τα δίωρα προγράμματα που άρχισαν από τον Οκτώβριο και έχουν αποκτήσει ήδη το δικό τους κοινό ο Φώτης Φλεβοτόμος, ειδικός συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, ο οποίος μετέφερε στην Αθήνα τεχνογνωσία και πείρα από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε εργαστεί σε αντίστοιχα προγράμματα.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

7. «Μύρτιλλο», το καφέ της μοναδικής ευκαιρίας

στις 31/3/2015 ώρα 9:50:00 μμ
Σήμερα στο «Μύρτιλλο» εργάζονται 13 μισθωτοί, παιδιά με κώφωση, με μέτρια νοητική στέρηση ή κινητικά προβλήματα, με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας, που χαρακτηρίζονται από υψηλό επαγγελματισμό και ζήλo.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης και η βοήθεια

στις 31/3/2015 ώρα 9:49:28 μμ
Η κατάθλιψη είναι μία σοβαρή ασθένεια που χρήζει θεραπείας. Στην Ευρώπη, περίπου το 25% των ανθρώπων ετησίως εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή άγχους.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

9. Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας στο portokali radio φιλοξενεί την Πέρλα Μεσσίνα

στις 31/3/2015 ώρα 9:48:53 μμ
Ο Πέτρος Κακολύρης και ο Αντώνης Ρέλλας, μέσα από την διαδικτυακή συχνότητα του portokaliradio.gr, φιλοξενούν την Πέρλα Μεσσίνα, η οποία είναι ενήλικας με Αυτισμό/Σύνδρομο Asperger, εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 από τις 5 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.
σε: Πολιτισμός - Δείτε εδώ

10. Κουρουμπλής: Συνάντηση με την Υπατεία Αρμοστεία του ΟΗΕ

στις 31/3/2015 ώρα 9:48:24 μμ
Συνάντηση  με τον Jan Jarab Περιφερειακό Εκπρόσωπο για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα καίριας σημασίας που έχουν σχέση με τα ΑΜΕΑ, τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και την ψυχική υγεία.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Δέκα χρόνια φεστιβάλ κόμικς Comicdom: Τα κόμικς εργαλείο προσέγγισης του αυτισμού

στις 31/3/2015 ώρα 9:47:49 μμ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί μια αυτοβιογραφική προσέγγιση του Ισπανού δημιουργού του βραβευμένου graphic novel «Maria and I», Miguel Gallardo, με αφορμή την κόρη του που πάσχει από αυτισμό και τη διοργάνωση ημερίδας όπου καταδεικνύεται πως τα κόμικς αποτελούν εργαλείο προσέγγισης του αυτισμού.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

12. 4-9 Απριλίου το πασχαλινό παζάρι του συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη»

στις 31/3/2015 ώρα 9:47:06 μμ
Ο Σύλλογος «Αλκυόνη» διοργανώνει πασχαλινό παζάρι στο Στενοπάζαρο στο λιμάνι από τις 4 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) μέχρι τις 9 Απριλίου 2015 (Μεγάλη Πέμπτη).
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

13. Μάγνητες Τυφλοί: Διανομή ομιλούντων μετρητών ζακχάρου

στις 31/3/2015 ώρα 9:46:31 μμ
Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 6-8 το απόγευμα θα γίνει η διανομή ομιλούντων μετρητών ζακχάρου  από το σωματείο Μάγνητες Τυφλοί.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

14. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Βαρκελώνης η εθνική μας ομάδα μπότσια

στις 31/3/2015 ώρα 9:43:16 μμ
Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο μπότσια της Βαρκελώνης, την πρώτη διεθνή διοργάνωση του αθλήματος για το 2015 που δίνει βαθμούς εν όψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετέχει από αύριο έως και το Σάββατο 4 Απριλίου, η εθνική μας ομάδα.
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

15. Εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Πάρκινσον

στις 31/3/2015 ώρα 9:42:34 μμ
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο του Πάρκινσον (11 Απριλίου), ο Σύλλογος Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 ενημέρωση του κοινού με διανομή έντυπου υλικού, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή από τις 13.00 έως τις 21.00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα Συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Θεσσαλονίκης με θέματα οικονομικών και κοινωνικών προεκτάσεων της νόσου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias