Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα
 Εικόνα:   Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Παρασκευή 28/2/2020 Ώρα 8:21:33 πμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 2937150 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 27/02/2020

στις 27/2/2020 ώρα 4:45:53 μμ

σε: Ε.Ο.Τ. - Σημαντικά έγγραφα Π.Σ.Τ.

2. Επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. προς κ κ. Ι. Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καταθέτει τις προτάσεις της για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στο σχέδιο νόμου με θέμα: ¨Εκσυγχρονισμός Θεσμικού Πλαισίου για τις Θαλάσσιες Ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις¨»

στις 27/2/2020 ώρα 4:39:23 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

3. Κακλαμάνης: Ισότιμη πρόσβαση ΑμεΑ στις διαδικτυακές πύλες και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές του δημοσίου

στις 27/2/2020 ώρα 4:36:02 μμ
Το πλέον ευαίσθητο ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης χιλιάδων συμπολιτών μας με αναπηρία στις διαδικτυακές πύλες καθώς και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές των οργανισμών του δημοσίου τομέα, θέτει επί τάπητος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
σε: Επικαιρότητα - Κοινοβουλευτικός έλεγχος

4. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης από τον ΙΣΑ σχετικά με την πρόληψη της λοίμωξης από τον 2019-nCoV

στις 27/2/2020 ώρα 4:31:05 μμ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της λοίμωξης από τον 2019-nCoV  πραγματοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών .Στο πλαίσιο αυτό έχει εκδώσει φυλλάδια και αφίσες για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ατομικά μέτρα προστασίας ενώ έχει αποστείλει στα μέλη του οδηγίες για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού.
σε: Επικαιρότητα - Ανακοινώσεις

5. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ.: Νέο Επεισόδιο «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» - Γνωριμία με το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας

στις 27/2/2020 ώρα 4:27:51 μμ
Το 8ο επεισόδιο «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» είναι στον αέρα και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/JZ0Uda6WYz0    
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

6. «Ψαλίδι» στις επιδοτήσεις εισιτηρίων βάζει η Κομισιόν

στις 27/2/2020 ώρα 4:24:51 μμ
Προθεσμία μέχρι τα τέλη Απριλίου έχουν δώσει οι θεσμοί στην κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσει και εάν είναι δυνατόν να περιορίσει τις επιδοτήσεις εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που είχαν λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας επί υπουργίας Χρήστου Σπίρτζη στο Υποδομών & Μεταφορών.
Το πρόβλημα είναι πως ο ΟΑΣΑ επιτρέπει, με βάση τη νομοθεσία, σε αυτές τις κατηγορίες επιβατών να πληρώνουν μειωμένο ή μηδενικό εισιτήριο, χωρίς να λαμβάνει τα αντίστοιχα κονδύλια από τα υπουργεία που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική. Έτσι, η «μαύρη τρύπα» του οργανισμού δεν μικραίνει, παρά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Τα έσοδα από τα υπουργεία αφορούν ποσά για την κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει από την παροχή δικαιώματος σε κοινωνικές ομάδες, ανάμεσα τους, ΑΜΕΑ,να απαλλάσσονται πλήρως ή μερικώς από την καταβολή κομίστρου.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στις 28 Φεβρουαρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και στον Δήμο Περιστερίου

στις 27/2/2020 ώρα 4:17:54 μμ

σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

8. «ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ;» Στο διαγωνισμό για την αναπηρία συμμετέχουν τα σχολεία του Δήμου Αγράφων

στις 27/2/2020 ώρα 4:13:24 μμ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες νομού Ευρυτανίας, διοργανώνει παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ;»
Στο διαγωνισμό συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ευρυτανίας και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν σύμφωνα με το θέμα -είτε ως τμήματα είτε ως τάξη – και να σχολιάσουν με λίγα λόγια το έργο τους.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

9. Μηδενική Ανοχή στην καταπίεση

στις 27/2/2020 ώρα 4:10:50 μμ
Η κυρίαρχη αντίληψη για την αναπηρία είναι βασισμένη στις πεποιθήσεις που έχει η μη ανάπηρη κοινωνία για τη δική μας ζωή. Οι ανάπηροι δεχόμαστε πολλές διακρίσεις, αφού η κοινωνία είτε μας θεωρεί a priori δυστυχισμένους είτε μας ηρωοποιεί.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Ετήσιος χορός του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας & του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης»

στις 27/2/2020 ώρα 4:07:53 μμ
Ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας  και το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» σας προσκαλούν στον ετήσιο καθιερωμένο χορό τους, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00 μ.μ., στο Κέντρο ΣΕΙΡΙΟΣ στο Μακροχώρι Ημαθίας.
Στηρίζουμε το έργο μας στη συμμετοχή σας!
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

11. Ταινίες για Αμεα στην κινηματογραφική οθόνη

στις 27/2/2020 ώρα 3:58:39 μμ
Τα τελευταία χρόνια η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από την ζωή των Αμεα έχει αυξηθεί ραγδαία. Παρ’ όλα αυτά όσο και να προσπαθεί να μας εντρυφήσει κάποιος στη ζωή ενός ατόμου Αμεα κανείς δε μπορεί να το κάνει καλύτερα από τη μεγάλη οθόνη και τις ταινίες για Αμεα. Η μεγάλη οθόνη που έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να μας συγκινήσει και να μπούμε κι εμείς έστω και για μερικά λεπτά στη καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα από τις ταινίες για Αμεα
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

12. Περίπου 800.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από μία Σπάνια πάθηση

στις 27/2/2020 ώρα 3:52:45 μμ
Περίπου 800.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από μία Σπάνια πάθηση
Σπάνια, είναι  η νόσος που προσβάλλει λιγότερους από έναν ανά 2.000 κατοίκους, ενώ, υπάρχει διαφορά συχνότητας μεταξύ των σπάνιων παθήσεων, καθώς άλλες αφορούν σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς ενώ, άλλες σε λίγες εκατοντάδες ή λίγες δεκάδες ασθενών σε όλη την Ευρώπη.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

13. Καινοτομία: Αυτή η μύτη μπορεί να «πιάσει» τον καρκίνο

στις 27/2/2020 ώρα 3:49:34 μμ
Ερευνητές στην Ολλανδία δημιούργησαν μια φορητή ηλεκτρονική «μύτη», που για πρώτη φορά είναι σε θέση να ανιχνεύσει -μέσω της αναπνοής του ασθενούς- την παρουσία του οισοφάγου Μπάρετ, μιας πρόδρομης πάθησης για τον καρκίνο του οισοφάγου. Η νέα φθηνή και μη επεμβατική τεχνική διάρκειας μόλις πέντε λεπτών μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει ένα αξιόπιστο διαγνωστικό τεστ για τη νόσο.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

14. Χρόνια νεφρική νόσος: Νέα δεδομένα στη θεραπεία!

στις 27/2/2020 ώρα 3:46:35 μμ
Η χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μόνιμη νεφρική βλάβη, με ή χωρίς έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας, η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στον πάσχοντα, αλλά και στα ασφαλιστικά συστήματα των κρατών. Η συχνότητα εμφάνισής της στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται παγκοσμίως στο 10%-14%, που σημαίνει ότι ένας στους περίπου 10 κατοίκους πάσχει από ΧΝΝ. Οι επιπτώσεις της συνίστανται κυρίως στο ότι οι πάσχοντες έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων (στεφανιαίας νόσου, καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικών επεισοδίων), μείωση της ποιότητας ζωής και πρόωρο θάνατο.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

15. ΜΗ ΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ- ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της Αγγελικής Κοσκινά- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ- Μέρος 5ο

στις 27/2/2020 ώρα 3:44:40 μμ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  
σε: Πολιτισμός - Άλλες προσεγγίσεις της τυφλότητας και της αναπηρίας

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias