Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα
Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr
 Εικόνα:Το λογότυπο της Ομοσπονδίας μας - η προτομή του Ομήρου.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Δευτέρα 2/3/2015 Ώρα 8:57:48 μμ
Κινούμενο γραφικό σε μορφή γκράφιτι στο οποίο αναγράφονται τρία συνθήματα: Τίποτα δε χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται, Οι τυφλοί δεν επαιτούν, απαιτούν και Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

Έχουμε δεχτεί 897466 επισκέψειςΤελευταίες καταχωρήσεις

1. ΕΣΑμεΑ: Για ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Αποκατάστασης

στις 27/2/2015 ώρα 10:31:12 μμ
Με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταδεικνύει για πολλοστή φορά τα τεράστια προβλήματα στην Αποκατάσταση στην Ελλάδα. Η Αποκατάσταση αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αύξηση της λειτουργικότητας των ατόμων με αναπηρία και ως εκ τούτου το βασικό κλειδί για την ένταξή τους στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

2. Στρατούλης: Τέλος στις μειώσεις συντάξεων - Τέλος στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας

στις 27/2/2015 ώρα 10:30:13 μμ
Δημήτρης Στρατούλης: Όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουμε δώσει και ούτε πρόκειται να δώσουμε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

3. Γυναίκες με προβλήματα όρασης ψηλαφίζουν και σώζουν ζωές

στις 27/2/2015 ώρα 10:29:05 μμ
Το "Discovering Hands®" δημιούργησε ένα εντελώς νέο τομέα απασχόλησης για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατρέποντας μια «αναπηρία» σε μοναδική ικανότητα. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τα οποία αναπτύσσονται ειδικά τις περιόδους κρίσεων, κατά τις οποίες αυξάνεται η ανεργία και μειώνεται το κοινωνικό κράτος, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με την ενσωμάτωση και ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

4. 28 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2015

στις 27/2/2015 ώρα 10:28:10 μμ
Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων καλεί στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), στις 28/2/2015 και ώρα 15:00.
σε: Επικαιρότητα - Ε.Σ.Α.με.Α.

5. «Θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή...»

στις 27/2/2015 ώρα 10:26:47 μμ
Η οικογενειακή τραγωδία με τη διπλή αυτοκτονία μάνας και γιου, που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Χαλκίδα, εξακολουθεί να συγκλονίζει, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως: Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι όταν κόβεται μια αναπηρική σύνταξη, δεν κόβεται μόνο το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί, αλλά και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που για έναν άνθρωπο είναι το Α και το Ω για την πορεία της υγείας του.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

6. The Case of the Three Sided Dream

στις 27/2/2015 ώρα 10:25:56 μμ
Το ντοκιμαντέρ «The Case of the Three Sided Dream» (2014), του Άνταμ Καχάν, είναι αφιερωμένο στον προικισμένο τυφλό τζαζ σαξοφωνίστα και φλαουτίστα Ρασάν Ρόλαντ Κερκ, ονομαστό για τις εμφανίσεις του με τρία σαξόφωνα ταυτόχρονα. Μετά την απώλεια της όρασής του, από τρυφερή ηλικία, ο Κερκ ανέπτυξε εξαιρετική σχέση με τον ήχο, επιδιώκοντας διαρκώς πρωτοποριακούς τρόπους παραγωγής ήχων από τα πιο απίθανα αντικείμενα.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

7. Θεσσαλονίκη: Δικαίωμα στη μόρφωση για παιδιά με προβλήματα όρασης και νοητική υστέρηση

στις 27/2/2015 ώρα 10:25:00 μμ
Τα ειδικά σχολεία, η κρατική δομή υποστήριξης της εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρίες, δεν δύνανται, σύμφωνα με τον κ.Καζαντζίδη, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που επιβάλλουν οι πολλαπλές αναπηρίες. "Υπάρχει έλλειψη γνώσης, καθώς τα ειδικά σχολεία εξειδικεύονται σε μονοαναπηρίες και όχι σε σύνθετες, είναι δύσκολο και για τους εκπαιδευτικούς. Γι΄ αυτό ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε μία δομή δια βίου επιμόρφωσης, με εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις σύνθετες ανάγκες των παιδιών και εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί πάνω σε αυτά τα προγράμματα" αναφέρει.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

8. Η ζωή με μια σπάνια πάθηση

στις 27/2/2015 ώρα 10:23:32 μμ
Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων η 28η Φεβρουαρίου και το θέμα της για φέτος είναι η ζωή με δύσκολες, συχνά απειλητικές, ασφαλώς εξαντλητικές και πολλές φορές άγνωστες ακόμα και στους γιατρούς ασθένειες.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

9. «Εχθρική» πόλη η Κατερίνη για την οικολογική μετακίνηση

στις 27/2/2015 ώρα 10:22:34 μμ
Οι μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» παρουσίασαν ρεπορτάζ στους δρόμους της πόλης με ερωτήσεις στους δημότες για τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση ποδηλατών, ατόμων με αναπηρία κ.α. Εντόπισαν την έλλειψη ποδηλατοδρόμων, κατεστραμμένες πινακίδες, αυξημένη ηχορύπανση, έλλειψη σεβασμού από τους πεζούς και τους οδηγούς ανύπαρκτα έργα υποδομής για τους αναπήρους τα στενά πεζοδρόμια, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη φωτισμού σε πολλούς δρόμους την κατάληψη των πεζοδρομίων αλλά και των χώρων στάθμευσης ΑμεΑ κ.α.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

10. Αύξηση της κατάθλιψης στην Ελλάδα

στις 27/2/2015 ώρα 10:21:36 μμ
Υπολογίζεται ότι το 2030 η κατάθλιψη θα είναι η κύρια αιτία αναπηρίας παγκοσμίως αποτελώντας περίπου το 6% του συνόλου των νόσων που προκαλούν αναπηρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011, ο ελληνικός πληθυσμός παρουσίασε 2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρει από σοβαρή κατάθλιψη σε σύγκριση με το 2008, εκτινάσσοντας τον επιπολασμό της κατάθλιψης στη χώρα μας στο 8,2%.
σε: Θέματα τυφλότητας - Ιατρικά

11. Πρεμιέρα παράστασης ο «Ψυχαγωγός» στο θέατρο ELIART την Κυριακή 1 Μαρτίου: Θα διαθέσει τα έσοδά της στην ομάδα «Διαβάζω για τους άλλους»

στις 27/2/2015 ώρα 10:20:44 μμ
Το δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προκειμένου να ηχογραφήσουν βιβλία (για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών) και να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

12. 5th Sharjah International Open: Ο Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία

στις 27/2/2015 ώρα 10:19:51 μμ
Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Μανώλης Στεφανουδάκης, στην πρεμιέρα του 5th Sharjah International Open Athletics Meeting, κατέκτησε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία των κατηγοριών από 53 έως 56 με καλύτερη βολή στα 8 μέτρα 27 εκατοστά (727 πόντους).
σε: Αθλητισμός - Αθλητική επικαιρότητα

13. Όταν η τέχνη θεραπεύει...

στις 27/2/2015 ώρα 10:18:59 μμ
Στοχεύοντας στην επιστημονική ενημέρωση για την επίδραση των θεραπειών τέχνης στην ψυχική υγεία των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών, διοργανώνεται, από την ομάδα "Δρυάδες Εν Πλω", στις 7-8 Μαρτίου, στην Καρδίτσα (Λίμνη Πλαστήρα - ξενοδοχείο Ναϊάδες), διεπιστημονική ημερίδα, με θέμα: "Θεραπείες μέσω τέχνης/Χορός αναπηρία".
σε: Πολιτισμός - Πολιτιστικά δρώμενα

14. ΠΟΛ. 1052/20-02-2015: Κοινοποίηση άρθρων του ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α’)

στις 27/2/2015 ώρα 10:17:59 μμ
Με τις διατάξεις των άρθρων 17, 18 και 19 του ν.4172/2013 αναγνωρίζεται η δυνατότητα μείωσης του προκύπτοντος φόρου για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς και λόγω αναπηρίας.
σε: Νομοθεσία - Φορολογικά

15. Βρετανία: Εγκρίθηκε η δημιουργία μωρών από «τρεις γονείς»

στις 27/2/2015 ώρα 10:16:49 μμ
Το μιτοχονδριακό DNA μπορεί να πληγεί από επιβλαβείς μεταλλάξεις και να μην λειτουργεί ομαλά, με συνέπεια σοβαρά ή/και απειλητικά για τη ζωή προβλήματα, όπως εγκεφαλικές βλάβες, μυϊκά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια και τύφλωση. Ωστόσο, η ύπαρξή του σε άλλους δημιουργεί συμπτώματα και σε άλλους όχι (είναι απλοί φορείς ελαττωματικού mDNA). Η μετάδοση του ελαττωματικού μιτοχονδριακού DNAμπορεί να γίνει μόνο από τη μητέρα και όχι από τον πατέρα και έτσι η νέα τεχνική αποσκοπεί στην αντικατάσταση του ελαττωματικού mDNA του ωαρίου με υγιές.
σε: Επικαιρότητα - Ο Τύπος έγραψε

  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias