Μενού    Παράκαμψη του μενού πλοήγησης
Αρχική
Ε.Ο.Τ.
Επικαιρότητα
Νομοθεσία
Θέματα τυφλότητας
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Επικοινωνία
Αναζήτηση "
  Βρείτε
Κωδικός Μέλους

  Είσοδος Μελών
Επικοινωνία

Για να εγγραφείτε στο newsletter τής Ε.Ο.Τ., στείλτε ένα e-mail με θέμα «Εγγραφή στο newsletter» στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eoty@hotmail.gr

Η φωνητική πύλη τής Ε.Ο.Τ. στο τηλέφωνο 210 52 49 000. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Περισσότερα

Εκτυπώσεις – Braille: Εδώ θα ενημερωθείτε για τις εκτυπώσεις καταλόγων, φυλλαδίων και λοιπών εντύπων από το φορέα μας, καθώς και για τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille για ενηλίκους, που λειτουργούν σε αυτόν.
Περισσότερα

Αποστολή E-mail

Από: eoty@otenet.gr
Πρός:
Θέμα: Δημοσίευση από: Eθνική Ομοσπονδία Τυφλών

 Αποστολή


Πρωταθλητής στη ζωή πρωταγωνιστής στα κοινά

Άρθρο τής εφημερίδας «Ελεύθερος τύπος» τής 10ης Ιουνίου 2011.
ΉΘΟΣ, αξιοπρέπεια και θέληση για ζωή «διδάσκει» ο 45χρονος Αλέξανδρος Παπαδάκης από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η εγκεφαλική παράλυση δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιδίωξή του να ζήσει μια «φυσιολογική ζωή». Πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλέχτηκε πρόσφατα αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαβατών και παράλληλα κατετάγη 15ος στην παγκόσμια κατάταξη του παραολυμπιακού αθλήματος boccia, στο οποίο πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία BC2.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η ανθρώπινη θέληση. Γεμάτος ζωντάνια μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» λίγες ώρες μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ελλάδος. «Ξεκίνησα την ενασχόληση με τον αθλητισμό κατά λάθος! Το 1996 το ασφαλιστικό ταμείο μου δεν μπορούσε να πληρώνει άλλο τις φυσιοθεραπείες και έτσι στράφηκα στον αθλητισμό. Γράφτηκα στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης και στα τμήματα του μπάσκετ και της κολύμβησης ΑΜΕΑ.

ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο δεν με ενθουσίασε. Τότε ήταν που ήρθα σε πρώτη επαφή με το boccia, είπε. Το παιχνίδι αποτελεί παραολυμπιακό άθλημα, είναι, δηλαδή, ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχει αντίστοιχο ολυμπιακό άθλημα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία, τα οποία χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες τη δερμάτινη μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα - στόχο που καλείται «Jack».

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ τού έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις. Τρεις φορές (2008, 2010, 2011) πρωταθλητής Ελλάδος τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, 7ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010,15ος στην παγκόσμια κατάταξη και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος boccia στις κατηγορίες BC1 και BC2. Πλέον, αποτελεί μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Χριστοφόρου Παιανίας και συχνά πυκνά κατεβαίνει στην Αττική για πιο συστηματική προπόνηση. Παράλληλα, η ενασχόλησή του με τα κοινά τού έχει δώσει νέες διεξόδους. Ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, του έχει αναθέσει τον τομέα των ΑΜΕΑ όλου του δήμου κι ήδη ο 45χρονος επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία ειδικών ραμπών για τα ΑΜΕΑ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ προετοιμάζεται για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Boccia που θα πραγματοποιηθούν από 18 έως 27 Αυγούστου, στο Μπέλφαστ, στην Ιρλανδία. Από την απόδοσή του στο Κύπελλο θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Βιογραφικό
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1966 στο Διδυμότειχο Έβρου. Μεγάλωσε στην ακριτική περιοχή. Το 1989 η οικογένειά του μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βαρδαρίου. Έξι χρόνια αργότερα η οικογένεια μετακομίζει και πάλι, αυτή τη φορά στα Διαβατά, καθώς πήρε διαμέρισμα από την Εργατική Εστία. Ο Αλέξανδρος ασχολείται με την αγιογραφία και τη ζωγραφική και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος»

Καταχωρήθηκε από:
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
Υπηρεσία διαχείρισης ψηφιακής πληροφόρησης

 Αποστολή
  Προηγούμενη σελίδα    Αρχή Σελίδας

 Μενού
Αρχική /
Ε.Ο.Τ. /
Επικαιρότητα /
Νομοθεσία /
Θέματα τυφλότητας /
Πολιτισμός /
Αθλητισμός /
Επικοινωνία /
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Το www.eoty.gr λειτουργεί μέσα απο την προσβάσιμη πλατφόρμα του
Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών
Di-net 1,56
created by Thanasis Ilias